Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Orbán Viktor: minden állami vezetõ kapjon államtudományi képzést!

BelföldA költõt idézve: Baszd szájba a tetves zsidó qva anyád(at)! Kípfagó, így jó lesz? Közigazgatás és a becsület? Jó, értem én, hogy a vármegyeredxarhoz Ember kell, de honnan a tetves qva anyádból. Vagy majd azt mondjátok, hogy...? Végül is, ennek a xarházi bandának teljesen mindegy. A kormánynak célja, hogy valamennyi állami vezetõ részesüljön államtudományi képzésben, legyen szó területi vagy központi szerv vezetõjérõl - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) lapjának adott interjújában.

A Bonum Publicum Magazin legfrissebb számában megjelent interjúban a miniszterelnök elmondta, az államtudományi képzés átalakításával olyan közigazgatási tisztségviselõket kell képezni, akik a szakmai tudásuk mellett elkötelezettek a nemzeti érdek képviselete, a morális tartás és a köz szolgálata iránt.

Egy kamera kijelzõjén látszik, amint Orbán Viktor miniszterelnök hagyományos évértékelõ beszédét tartja a Várkert Bazárban 2017. február 10-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

“A szemünk elõtt tehát egy olyan állam képe lebeg, amely erõs, méltányos és tisztelhetõ, mert minden szegletében a közérdeket rendeli a magánérdek elé” – hangsúlyozta Orbán Viktor. A kormányfõ az NKE-rõl azt mondta, a teljesítmény visszatükrözi az alapító szándékát. Az egyetem 2010-es megalapítása hosszú távú válasz volt az elmúlt évtizedek problémáira. “Ennek az intézménynek ráadásul van egy olyan erõforrása, amely elõreviszi: a hazaszeretet” – jelentette ki.

Kifejtette, hogy az NKE megalakítása jelentõs lépés a közigazgatás reformjában, mert olyan szakembereket képez, akik új generációját adhatják annak az államnak, amelynek felépítésén a kormány megalakulása óta dolgozik.

Orbán Viktor kérdésre felidézte, 2010-ben a csõd szélérõl kellett visszarángatni az országot, és éveken át azon dolgoztak, hogy ne hitelfelvételekbõl tartsák a “víz felett” Magyarországot. Ugyanakkor mostanra már nem az a cél, hogy munkájuk legyen az embereknek, hanem az, hogy jobban megérje dolgozni és mindenki lépjen egyet elõre.

Megemlítette, hogy a kormány kiemelten kezeli a közszférában dolgozók illetményemelését, így tudnak bért fejleszteni a rendõröknél, a katonáknál, a pedagógusoknál és az egészségügyi dolgozóknál. A migrációs válsággal kapcsolatban Orbán Viktor kijelentette, Brüsszel a jelek szerint képtelen megvédeni az európai polgárokat, ezért Magyarországnak magát kell megóvnia.

Nem milliók, hanem százmilliók indulhatnak Európába

A miniszterelnök szerint az illegális migráció utánpótlása beláthatatlan és sok száz milliós a hátország. “Nekünk tehát arra kell felkészülnünk, hogy a határainkon a nyomás továbbra sem fog csökkenni” – mondta, megjegyezve, hogy ugyanakkor Magyarország nem csak saját magát, hanem az Európai Unió déli határait is védi.

Hozzátette, hogy a kormány intézkedéseinek köszönhetõen Magyarország ma az unió egyik legbiztonságosabb országa. “Nálunk nincsenek robbantások, tömeges erõszak, teherautóval az ünneplõ tömegbe hajtó gyilkosok, ami természetesen nem jelenti azt, hogy nem áll fenn a veszély”.

Orbán Viktor kifejtette, az új magyar külpolitika egyik jellemzõje, hogy a klasszikus diplomácia mellett a nemzetgazdasági érdekek képviselete is, és csak egyetlen “zsinórmérték” létezik: a magyar érdek.

A bürokrácia csökkentésével kapcsolatban a kormányfõ úgy fogalmazott, hogy ez önmagában nem old meg semmit. “Mi itt az alapvetést változtattuk meg: fölfogásunk szerint ugyanis nem a polgárok vannak az államért, hanem fordítva, az államnak kell kiszolgálnia a polgárait, ugyanakkor szavatolnia kell a mindennapok biztonságát” – hangsúlyozta.

A 2018-as országgyûlési választások kapcsán elmondta, a 2010 elõtt és utáni idõszak összehasonlítva kijelenthetõ, hogy Magyarország – biztos jövõképpel, gazdagodó kultúrával – jobb hely ma már, mint a szocialista kormányok alatt volt. A magyar gazdaság erõsebb, sokkal több embernek van munkája, és a kormány számára legfontosabb területeken, a bank- és az energiaszektorban, de még a médiaiparban is a külföldiek helyett a magyarok kerültek többségbe – tette hozzá.Link

Hozzászólások

118 #1 keepfargo
- 2017-02-14 17:29
Nem kell engem kérdezzél, Imre; én örülök ha hajlandó vagy a nevemet felismerhetöen leírni. Ez a Te honlapod, azt csinálsz benne/vele amit akarsz.
Ha viccnek szántad, akkor majd késöbb elbújok és kuncogok egy verset, de most nem értem rá erre.
Na és persze, hogy jó lesz; eddig se vót´rossz, nincs mitöl félnünk, hisz aki fél az nem egész. Egész jól megvoltunk eddig, ugyanígy ezután is . Ha még hozzáveszem, hogy milyen feszültségek, érdekellentétek és utálat & gyülölet fortyognak a mélyben, akkor a honlap(unk) még mindíg a béka és megértés(mag-értés)/megtérés szigetének tünik.

Ja, és a válasz: persze, hogy jobban tetszik tárgyraggal, mint nélküle - én mindíg gazdagságnak fogom fel nyelvünk hagyományait,(mint ahogy elszegényedésnek azt, ami az utolsó 30 évben történt vele - kevés kivétellel)
118 #2 keepfargo
- 2017-02-14 17:52
Hozzászólás, magához a cikkhez:
A kiemelt mondatban találtam a legérdekesebbet: a közérdek és a magánérdek összehasonlításáról. Ha másból nem derülne ki a pofátlan hazudozásnak ez a szünni nem akaró áradata, akkor ebböl igen. A közérdek, hogy pl. a nyugdíjasok emberi életet élhessenek, az úgy van megvédve, hogy kapnak egy 2%-nál nem nagyobb nyugdíjemelést, miközben az infláció ennek legalább háromszorosa, vagy több.
A magánérdek, ami ugye "háttérbe szorul" ebben a végtelenül igazságos rendszarban az pedig lemérhetö a lemérhetetlenen: a kiváltságosok eddig nem látott meggazdagodásán, elképesztö vagyongyüjtési örületén...

A másik rész; a biztonság ecseteléséröl - majdnem ugyanennyire csali mese. Hiszen nem nehéz kitalálni, hogy a moszat (meg a kapcsolt részei) nem azért nem hajtja végre hamis zászlós rémtetteit, mert Magyarországot, v. a magyar lakosságot kíméli/félti - nem. Azért nem, mert ide zsizsikek hada akar költözni ( vagy már itt lakik) és nekik kell a robbantásmentes élet. ( Van egy érzésem, hogy ez is hiú ábránd marad, ha így megy minden tovább )

Ha hagyom hogy a képzelet is belépjen, arról is írhatok, mit hozhat a jövö. Hozhat olyan összecsapásokat (gazdaságilag már biztosan van ilyen a felszín alatt) amelyekben különbözö élösdi csoportérdekek ütköznek majd. A "magyar zsidó" vs "nemzetközi zsidó" különbözö érdekei, elképzelései (arról, hogy ki az úr) mentén.
Végsö soron pedig hadd gondoljak a fa és fagyöngy esetére. Ha eléggé elszaporodik és megerösödik az élösdi, a gazdalény elszárad.
(Ennél persze csak hadd legyen bonyolultabb a mi képletünk, annál is inkább, mert a leszakított részek magyarsága olyan rejtett tartalék, amelyikkel eddig legtöbben nem számoltak.Lelkük rajta, én ezt másképp gondolom.)
329 #3 gutai zub
- 2017-02-14 18:15
államtudományi képzés a vezéreknek?

Minap, Trumpról, az új elnökrõl vitatkozva, egy józan kritikus, hogy valami jót is mondjon, hosszabb keresés után kibökte: "legalább mielõtt politikus lettt, máshol is dolgozott, és nem az adófizetõk vérét szívta, munka nélkül, mint a legtöbb politikus egész életében."

A mi viktorunkról ezt nem lehet elmondani.
Az államtudományokat is soros bácsi emlõjén szívta be...
238 #4 bivaly
- 2017-02-14 19:04
Ez a mocskos disznó, a legundorítóbb akit az elmúlt 26 évben láttam, és hallottam. Ez az a tetves maffiózó, mint a filmeken, akinek vértõl csöpög a keze, a lelke, de õ viszi a körmeneten a keresztet, és minden vasárnap ott van a nagymisén ! Ráadásul ez a mi disznónk, már játszotta Hamletet, volt Lear király, most éppen Mózest alakít, Bánk bánnal kettõs szereposztásban. Nincs talán ebben az országban embernek nevezett lény, aki legalább ennyire undorító lenne, pedig sokan versengenek az elsõ helyért !
4 #5 Posta Imre
- 2017-02-15 06:17
Jelenleg erõsen kóhn-traszelektált zsidó vezérkarral az õszinte, becsületet sanyargatva, üldözve és párt-vona-lonra túlra tolva mûködik a hazugsággyár. Látjuk!

A "médiánk" mióta "magyar"? A jó qva zsidó anyátok!

Egyébiránt: a mostani fizetésemelésekkel ezt a közigazgatási csürhét elkötelezték megent (no nem mintha...). Én elzavarnám a háromnegyedét. Olyan pénzeket keresnek, amirõl egy átlagmelós csak álmodhat és azért láncosra kell hajtsa magát.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.55 másodperc
3,401,382 egyedi látogató