Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Kiengedték a börtönbõl Budaházy Györgyöt

BelföldGyuri remek példája a komcsi-zsidó "hõscsinálás" eddigi gyakorlatának. Látszólag a zsidó-liberál-komcsik ellen harcol, majd zsidó "szélsõjobbos" kóser-bandába keveredik és zsidó a bírája, az ügyvédje, de még a szószólója is (morvai), no meg legjobb "barátai" (novák, tutsek és zazrivec)...vakulj paraszt! Viszont alkalmas a "bírói" testüreg álságainak bemutatására, az "i-gazságszóg-álltatás "leleplezésére". Pöpec! Kiszabadult a Venyige utcai börtönbõl Budaházy György, akit államellenes terrorcselekmény miatt ítéltek elsõ fokon 13 év fegyházra. Házi õrizetbe került.

Kiszabadult az elõzetes letartóztatásból kora este Budaházy György, akit nem jogerõsen 13 év fegyházbüntetésre ítéltek 2016 augusztusában.

Budaházy Györgyöt szimpatizánsok várták a kapu elõtt
Fotó: Adrián Zoltán - Origo
Újra otthon

Az elsõfokú ítélet után Budaházy – aki korábban házi õrizetben volt – elõzetes letartóztatásba, a Venyige utcai börtönbe került.

Ügyében azonban újabb változás történt: hétfõn délután átvitték a Nagy Ignác utcai bv-intézetbe, ahonnan az enyhébbnek számító házi õrizetbe került. Információink szerint kora este érdi lakásába szállították.

Budaházyt felesége is a fõbejárat elõtt várta
Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Budaházy átszállítását több szimpatizánsa várta a Nagy Ignác utcában. Zászlókat lobogtattak, és hangosan kiabáltak. Nekik végül Budaházy felesége mondta meg, hogy ne várjanak tovább, mert a férjét már egy hátsó kijáraton kivitték, és hazavitték.
13 évre ítélték elsõ fokon

Budaházy Györgyöt 2016. augusztus végén a Fõvárosi Törvényszék elsõ fokon 13 év börtönre ítélte terrorcselekmények elkövetése miatt.

16 társa közül egy 12 évet, négy 10 évet, egy további pedig 9 évet kapott.

Ketten kaptak két év körüli felfüggesztett szabadságvesztést, a többieket pedig 5–7 év közötti letöltendõ szabadságvesztésre ítélték.

Budaházy György az ellene és tizenhat társa ellen terrorcselekmény bûntette miatt indult per tárgyalásán, a Fõvárosi Törvényszék tárgyalótermében 2016. augusztus 30-án
Forrás: MTI/Mohai Balázs

A vád szerint az általa vezetett szervezet, a Magyarok Nyilai a felelõs a 2000-es években több MSZP- és SZDSZ-iroda, illetve több képviselõ otthona ellen elkövetett Molotov-koktélos támadásokért. Budaházy tagadta a vádakat.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2017-02-15 09:54
Vitatott a katonai bíró döntése

Az enyhe büntetést (felfüggesztett szabadságvesztést, illetve pénzbüntetést) indítványozó vádiratból, majd a fellebbezésbõl sejteni lehetett, hogy a 2006 õszi eseményekben részes rendõri vezetõk perében a másodfokon eljáró Fõvárosi Ítélõtábla katonai tanácsa hétfõi döntése felháborodást okoz a közvéleményben, írta a PestiSrácok. A portál szerint olyan hadbíróhoz került az ügy, aki korábban a Biszku-ügyben már hozott egy botrányos, késõbb a Kúria által több szempontból is törvénysértõnek minõsített ítéletet.http://magyaridok...e-1411231/
146 #2 satu
- 2017-02-15 10:25
A kormány benyújtotta a parlamentnek a büntetõeljárási törvény javaslatát

http://www.hirado...=hirkereso
80 #3 monguzking
- 2017-02-15 10:32
budaházy egy gyengeelméjü--hasonlo kaliber mint boliviai toáso elöd--egy balek
154 #4 kakas
- 2017-02-15 17:21
68.media.tumblr.com/f1bbc4cafbf175221910ea50c5f4eda9/tumblr_oleqceC6Ko1ts6grxo1_500.png
4 #5 Posta Imre
- 2017-02-16 06:08
Hááát persze!

Lemondott a Budaházyt tizenhárom év fegyházra ítélõ bírónõ, mert nem bírta a kritikát
Benyújtotta lemondását Kenéz Andrea, a Fõvárosi Törvényszék tanácselnöke, aki a Budaházy-ügy vádlottjait összesen 125 év fegyházra ítélte tavaly augusztusban – értesült a PestiSrácok.hu. Információnkat a Fõvárosi Törvényszéken megerõsítették. Egyúttal jelezték, a bírónõ háromhónapos lemondási idejét tölti, és azalatt folyamatosan dolgozik a Budaházy-ügy elsõfokú ítéletének írásba foglalásán, amit egyébként már hónapokkal ezelõtt be kellett volna fejeznie. Úgy tudjuk, a lemondás hátterében az áll, hogy Kenézt megviselték a bírálatok, amelyeket a szigorú ítélet miatt kapott.

Megkeresésünkre a Fõvárosi Törvényszék sajtóosztályán azt közölték, Kenéz Andrea 2017. január 31-én írásban, indoklás nélkül nyújtotta be lemondását, amelyet továbbítottak az Országos Bírósági Hivatalnak. Bár a bíró kérelmére a három hónapos lemondási idõre vagy annak egy részére mentesíthetik õt a munkavégzési kötelezettség alól, ilyen kérelemmel Kenéz Andrea nem élt. Így a szolgálati jogviszonya április 30-ig fennáll. A PestiSrácok.hu úgy tudja, a lemondás hátterében a Budaházy Györgyre és társaira terrorcselekmény miatt tavaly augusztusban kiszabott rendkívül szigorú büntetés miatti kritikák álltak, a törvényszéken ezzel kapcsolatban csak annyit közöltek, a lemondást indoklás nélkül nyújtotta be a tanácselnök.

Kenéz Andrea; Fotó: kuruc.info
Kapott idõt, de nem élt vele

A bírónõ hirtelen távozása azért is pikáns, mert – mint azt az Átlátszó.hu a napokban megírta – Budaházyék elsõfokú ítéletét tavaly augusztus óta nem foglalta írásba, holott erre a jogszabályok szerint hatvan napos határidõ állt volna rendelkezésére. És amíg a bírói döntés nincs leírva, addig az eljárás nem kerülhet másodfokra, és nem születhet az ügyben jogerõs ítélet. A PestiSrácok.hu ezzel kapcsolatos kérdésére a Fõvárosi Törvényszéken azt válaszolták:

A kihirdetett ítéletet a bírónõ folyamatosan foglalja írásba, azonban ez a munka a mai napig nem fejezõdött be. A büntetõ kollégium vezetõje a büntetõeljárásról szóló törvényben meghatározott 30 napos többlethatáridõt biztosította az eljáró bíró részére, tekintettel azonban arra, hogy az ítélet írásba foglalása ez idõ alatt sem történt meg, a Fõvárosi Törvényszék elnöke visszavonta a bíró munkahelyen kívüli munkavégzésre vonatkozó engedélyét, továbbá más, szigorú igazgatási intézkedéseket kezdeményezett vele szemben. A bíró valamennyi munkanapján a munkahelyén tartózkodik, az ítélet írásba foglalását végzi, sem betegség, sem szabadság miatt nem volt távol.

Tájékoztatásuk szerint Kenéz Andreát a lemondási idejére egyéb ítélkezési feladatai alól mentesítette a kollégium vezetése. Így „az írásba foglalás bár késedelmes, de folyamatos” – fogalmaztak, hozzátéve: a büntetõeljárási szabályok nem írják elõ, mi a teendõ, ha az ügy bonyolultsága vagy az ítélet terjedelme miatt az ítélet írásba foglalása határidõn belül nem történik meg. Az Átlátszó.hu egyébként megírta, hogy a büntetõ kollégiumot vezetõ Mikó Gergely is távozott posztjáról, miután hiába adott többletidõt Kenéznek az ítélet írásba foglalására, nem készült el vele. A törvényszék ennek kapcsán azt írta: Mikó 2016. december 31-i hatállyal mondott le tisztségérõl „személyes döntése” alapján.

Budaházy György a tavaly augusztusi ítélethirdetéskor; Fotó: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu
Kenéz Andreának nem ez az elsõ olyan büntetõügye, amelyben nem tartja be az ítélet írásba foglalására elõírt törvényes határidõt. Például a Tocsik-ügyben körülbelül egy évig tartott, míg leírta a verdiktet. Emiatt fegyelmi eljárást is kezdeményezett ellene a Fõvárosi Törvényszék (akkor még Fõvárosi Bíróság) elnöke. Szintén Kenéz tárgyalta az elhíresült olajszõkítõs Energol-ügyet, ahol 2005-ben, két év után visszalépett a bíráskodástól, így aztán újra kellett kezdeni az egész pert, amit végül négy év után tudtak csak lezárni. Szintén õ tárgyalta az Egymásért alapítvány ügyét, amelyben az ítélethirdetés szünetében a hét év szabadságvesztésre ítélt Földesi-Szabó László elsõrendû vádlott fogta magát, és kiszökött a terembõl. A Kenéz Andrea vezette bírói tanács ezt nem vette észre, és mire föltûnt nekik, már késõ volt. Földesi-Szabó csak hetekkel késõbb került elõ.

„Úttörõ” döntés a házi õrizetrõl

Budaházy Györgyöt a Kúria döntésére hétfõn elõzetes letartóztatásból házi õrizetbe helyezték. Ennek érdekessége, hogy a kényszerintézkedés elrendelésérõl az elsõfokú ítélet írásba foglalásáig elvileg az elsõfokú bíróság (jelen esetben a Fõvárosi Törvényszék), másodfokon pedig a Fõvárosi Ítélõtábla dönt. Budaházy esetében viszont az ítélõtábla volt az elsõfokú döntéshozó, a Kúria pedig a másodfokú. Ennek kapcsán a törvényszék arról tájékoztatott,

hogy a kihirdetett, de írásba nem foglalt ítélet esetén ki jogosult a kényszerintézkedés tárgyában dönteni, nincsen kifejezett jogszabályi rendelkezés. A Fõvárosi Törvényszék Büntetõ Kollégiumának eddigi gyakorlata szerint az elsõfokú bíróság az ügydöntõ határozat kihirdetését, illetve a kényszerintézkedés fenntartásáról, megszüntetésérõl vagy elrendelésérõl való azonnali döntést, követõen nem jogosult további döntéseket hozni vagy intézkedéseket tenni, sem kapcsolattartást engedélyezni, sem a kényszerintézkedés megszüntetése iránti indítványt elbírálni. (…) A tárgyalás berekesztését követõen – függetlenül az ítélet írásba foglalásától – az elsõfokú bíróságnak nincs további intézkedési lehetõsége, ezért a Fõvárosi Törvényszék az elõzetes letartóztatás megszüntetése iránti indítványt felterjesztette a Fõvárosi Ítélõtáblára.

Ifjabb Balsai István, a Budaházy-ügy tizedrendû vádlottjának jogi képviselõje a PestiSrácok.hu-nak úgy nyilatkozott: a Kúria döntése abból a szempontból úttörõ jelentõségû, hogy egy ilyen súlyos elsõfokú ítélet után a vádlottak rendszerint elõzetesben szokták várni a másodfokú eljárást. Az ügyvéd szerint a Kúria döntésében szerepet játszhatott, hogy az eljárás és az ítélet írásba foglalásának elhúzódása miatt a védelem beadványa már a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága elõtt van, amely elmarasztalhatja a magyar államot.

Az ügyvéd szerint a Kúria döntése úttörõ jelentõségû; Fotó: nava.hu
Magyarok Nyilai

A vád szerint a Budaházy György által létrehozott Magyarok Nyilai nevû szervezet az MSZP-SZDSZ kormányzása idején, 2007 és 2009 között erõszakosan próbált beavatkozni a hazai politikába. Így meg akarták akadályozni az egészségügyi törvény elfogadását, majd Gyurcsány Ferenc lemondása után Bajnai Gordon kormányalakítását. A vádpontok között szerepeltek Molotov-koktélos támadások és Csintalan Sándor televíziós mûsorvezetõ megverése is. Budaházy György 2009 júniusában került elõzetes letartóztatásba, ahonnan két év múlva házi õrizetbe helyezték, majd lakhelyelhagyási tilalmat kapott. A Fõvárosi Törvényszék Kenéz Andrea vezette tanácsa tavaly augusztusban Budaházyra bûnszervezetben, társtettesként elkövetett terrorcselekmény, illetve felbujtóként elkövetett testi sértés és kényszerítés bûntette miatt tizenhárom év fegyházbüntetést szabott ki, és tíz évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az összesen 17 vádlottból a 15 terrorcselekménnyel megvádolt személyt 5 és 13 év közötti letöltendõ szabadságvesztéssel sújtotta a törvényszék, feltételes szabadságra nem bocsáthatók. Budaházy György és hat vádlott-társa a súlyos büntetés ellenére házi õrizetbe került, további három emberrel szemben pedig lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el Kenéz. Ám a vádhatóság sikerrel fellebbezett a házi õrizet ellen, így tavaly októberben Budaházy megint elõzetesbe került.

Vezetõ kép: Magyar Nemzet/Béres Attila
http://pestisraco...-kritikat/
267 #6 Perle
- 2017-02-16 08:52
És még önként mondott le ahelyett, hogy már az elsõ rendesen el nem végzett ügye miatt õ áll volna vádlottként a bíróság elõtt..
Milyen különös, hogy olyan ügyeket bízták rá, amelyekben valahogy valakik nem is akarhatták, hogy mielõbb ítélet szülessen.

Néztem a napokban a Tv bûnyügyi mûsorát, amelyben egy román cigóasszony érdi bûnesetét tárgyalták. A primitív nõ idõs férfiakat hódított meg, majd bódított el italukba tett gyógyszerrel Volt, aki belehalt ebbe. A bíró, aki tárgyalta ügyét, szintén el lehett kábulva, alig forgott a nyelve beszéd közben. A nõ enyhe büntetést kapott, mert azt állította, hogy nem akarta megölni az idõs embert.
Nem büntetik jóformán újabban a jármû lopásokat sem, ha az elkövetõ azt vallja. hogy nem lopási szándákkal törte fel az autót, vagy vágta le a kerékpár láncot a bringáról, hanem csak akart menni egy kört..
Elérkeztünk oda, hogy bárki bármit hazudhat a bíróság elõtt, kihasználva azt, hogy a szándékát nem tudja leellenõrizni utólag senki. Ehhez nem kell két tanút hoznia.
12 #7 spartakusz
- 2017-02-16 08:56
Jaj de jó volna tudni a valóságot! Imre tõled kérdezem - MI EZ? De csak virágnyelven.
spari...
4 #8 Posta Imre
- 2017-02-16 08:59
Még az én ferihegyi zsidó-patkányos "ügyem" sincs lezárva. Májusban lesz egy éve, hogy felmentett az elítélet alól, de azóta kuss van. Gondolom másodfok, ott meg letöltendõ.

Cirkusz. Az ostoba népet akarják már felrázni, de úgy, hogy ne zakkanjon bele a rendszar. Köpni rá!
12 #9 spartakusz
- 2017-02-16 09:12
Köszönöm Imre értem -
329 #10 gutai zub
- 2017-02-16 10:04
Budaházy György egy "Balek"

Az ember nevetne, ha nem lenne tragikus

A közönség mustrálgatja, elemezi a részleteit Buaházy pereinek, bebörtönzéseinek, szabadsága korlátozásainak, házi õrizetének, stb.

Senki nem gondol arra, hogy õ jobb helyzetben van mint az eseményeken csámcsogó sokaság-

Õ legalább tudja, hogy a lábán van egy bilincs, figyelik, és nem szabad ember.
A többi meg, hülyén és vakon szabadnak képzeli magát.
ki a nagyobb balek?..
12 #11 spartakusz
- 2017-02-16 15:21
gutai zub
- 2017. február 16. 10:04:50 - akkor mégse értem, vagy még is. Meg bûvöltél - és írtam egyet:
Ha kifogás éri mert rossz vagy röhögõ barmot varázsolnak utána azonnal törlöm:

A RÁCSON KINÉZEK VAGY BENÉZEK

Az én börtönöm ablakán nincs rács,
csak nincs pénzem, hogy elhagyhassam!
Az én börtönömben nincs gyógyító csak sorba álló
Az én börtönömben nincs tanítás, csak butítás!

Az én börtönömben szabadnak érzem magam,
Mert rácsán benézhetek- kinézhetek, ott vagyok!
Az én börtönömben nincsen börtönõr,
Csak figyelõ szem, mely utamon kísér!

Az én börtönömben nincs rajtam bilincs,
Mert a figyelõ szem béklyója lebénít!
De van az én börtönömön egy ajtó,
Állom vagy álom után ébredten már azon távozom!

Kelt Bázakerettye, 2017-02-16
Id. Kiss László
2 #12 gerry
- 2017-02-16 18:13
spari - nincs kifogás, se vigyorgó smájli!
Valamiért tetszik - maga a "kép" amit elénk tettél...

...és nem baj (ez esetben), hogy nincsenek rémes rímek, mert anélkül is írtál valamit.

Gratula - de meg ne köszönd mert nem vagyok a kritikusod és különben is irígységet érzek amiért nem én írtam.

A gutainak van furulyája biztos azzal tette a megbüvölésedet - ahogy Mauglit a kigyó - nem figyelted? Nem köröztek kõrök a szemeidben? ... Vigyázz gutaival mer' az egy olyan...!
12 #13 spartakusz
- 2017-02-16 19:00
Kedves gery rugaszkodj neki, sokkal jobban le lelehetne írni...
spari....
238 #14 bivaly
- 2017-02-17 04:58
Ez a szerencsétlen Budaházy azt sem tudta miért volt benn, most azt sem tudja, miért van kint. Eléggé selejt a honmentõk tevõleges része, bezzeg a háttér, meg a hivatásos honmentõk nyomják ezerrel !
12 #15 spartakusz
- 2017-02-17 09:46
Engedjétek meg sokat kalandoztam míg ritkán voltam itt - és most azt sem tudom kivagyok? Hogy közöljem nem másolok csak linket adok - szóval - Magyar népköztársaság - Magyar köztársaság - ma simán Magyarország - hol vagyok én kinek az állampolgára? Azt hiszem egyik sem ma már én a honnak vagyok a honvédõje - gondolom én!
például idézem az elejét és a többit olvassátok el a link megnyitásával BAL-RAD= A BAL GYÕZ az a jelentése, de miért nem a magyar - gondolkodok el - szóval íme:
"...id Kiss László szerint:
2017-02-16 - 08:45

BOCS ÉS EZ VOLT A FELVEZETÕJE ; PONT AZ OLYANOKNAK AKIK NEM ÉRTIK:
;Egyik éjjel felébredtem és egy betörõvel találtam szembe magam ; rá csodálkoztam és kérdeztem tõle ; jó ember mit keres maga itt éjnek idején, amikor én nappal sem találok semmit! Mert elloptak tõlem mindent a nav, a maffia orbán állama ; és stb. soroltam neki fel ; megsajnált és sûrû bocsánat kérés közepette elváltunk ;

és ez VALÓSÁGBAN ; OLVASSÁTOK ÉS TERJESSZÉTEK:
AZ EGYMÁS BÁNTÁSA GÁTOL;Tovább;
1. itt hozzá szólás is van - érdemes elolvasni:
http://www.balrad...46#respond


itt nincs de jobb a tálalás.2.
https://internetf...ment-47115

ha valakit zavar létem - akkor azonnal törlöm - köszönöm, hogy elolvastál id. Kiss László
A HÚ ÉS MEGMARADT OLDAL TAGOKNAK!
118 #16 keepfargo
- 2017-02-17 11:16
"jó ember, mit keres maga itt éjnek idején, mikor én nappal sem találok semmit"...

Szárnyas szavak spartakusz; nekem jól jöttek. Mégpedig több okból. Az egyik az, hogy emlékeztetett a távollétedre, ami nekem igenis feltünik. A másik: örültem, hogy mégis talált valamit az a betörö: Téged talált meg; a humorodat, az emberségedet.
( Lehet, hogy ez lesz a legeredményesebb betörése...valaha is.)
12 #17 spartakusz
- 2017-02-17 15:20
Hát - háttal nem kezdünk mondatot, így szemben mondom el - már majdnem sírt annyira megsajnált és a zsákjából akart valamit adni, amit nem fogadtam el tõle, mondván, nincs rá szükségem, ezzel nem megbántva jóindulatát

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.17 másodperc
3,405,519 egyedi látogató