Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Trump felszólította Oroszországot

KülföldOroszország, Menny aráb(ia), mert gyüvök! Mekkora már! Felér a cirkusszal, csak itt a tra-pénzen lógnak a zsong-lõrék! Félezer amerikai katona érkezett Romániába harckocsikkal
Állítólag a védelem növelése érdekében érkezett ötszáz amerikai katona Romániába, az Észak-atlanti Szerzõdés Szervezete (NATO) kelet-európai tagországába, de ez a lépés várhatóan csak tovább fokozza az Oroszország-NATO közti feszültségeket, számol be a Press TV.

A bukaresti amerikai nagykövetség jelentette kedden, hogy az úgynevezett "orosz agresszióval" szembeni lépés részeként a NATO keleti szárnyának erõsítése érdekében csapatok érkeztek a román Fekete-tengeri kikötõhöz tankokkal és katonai felszerelésekkel.l

Az amerikai hadsereg személyzete a Mihail Kogalniceanu Légibázisnál a katonai felszerelések lerakodása elõtt, a romániai Constanta közelében 2017. február 14-én – AFP


Hans G. Klemm amerikai nagykövet szerint a csapatok egy az ország keleti részén lévõ légibázisnál állomásoznak és a katonák rotációs alapon cserélõdnek.

Klemm hozzátette, hogy a jelenlét növelése aláhúzza "a mind szóban és tettben megvalósuló erõs amerikai-román stratégiai partnerséget", és az amerikai katonák jelenléte "bõvíti kapacitásunkat ... a béke és biztonság fenntartásában Délkelet-Európában és a Fekete-tenger térségében".Médiajelentések szerint a csapatok különbözõ nemzetközi gyakorlatokon vesznek részt, valamint éles lõszerrel gyakorlatoznak a Mihail Kogalniceanu Légibázison való tartózkodásuk során.

A NATO 2014 áprilisában minden kapcsolatot felfüggesztett Moszkvával a Krím félszigeten tartott népszavazást követõen, amelyen a lakosok 96,77% szavazta meg a csatlakozást Oroszországhoz 83,10%-os részvételi arány mellett.

Amerikai katonák sétálnak M1 Abrams tankok mellett a Mihail Kogalniceanu Légibázisnál Romániában 2017. február 14-én - Reuters


Nem sokkal késõbb fegyveres konfliktus tört ki Kelet-Ukrajnában az orosz ajkú lakosság által lakott területeken, mivel az eredetileg békés tüntetések ellen az ukrán kormány katonailag lépett fel a régióban - ismertebb nevén Donbass-ban. Ukrajna Oroszországot vádolta meg a konfliktus kirobbanása miatt, amit Moszkva következetesen cáfol.

A konfliktus eddig több mint 9.200 ember életét követelte, és legalább 21.000 ember megsebesült.

A NATO a konfliktus kirobbanása után fokozatosan növelte katonai jelenlétét Kelet-Európában, mely lépéssel amerikai és NATO tisztviselõk szerint az volt a cél, hogy megvédje Európát az orosz fenyegetéssel szemben. Moszkva azonban élesen bírálta a katonai terjeszkedést, biztonsági fenyegetésként értékelve azt.

Moszkva magas rangú tisztviselõi számtalanszor vádolták azzal a NATO-t, hogy konfrontációra törekszik, és a katonai terjeszkedést olyan fenyegetésként írták le, amely Európa biztonságát veszélyezteti.

Oroszország nem nézi jó szemmel a NATO csapatok fokozott jelenlétét a határai közelében, és ígéretet tett arra is, hogy megfelelõ választ fog adni a szövetség bármely fenyegetésére.

Az amerikai hadsereg személyzete katonai felszereléseket rakodik a Mihail Kogalniceanu Légibázisnál a romániai Constanta közelében 2017. február 14-én – AFP


Trump felszólította Oroszországot

Eközben a Fehér Ház a kedd reggeli órákban bejelentette, hogy Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke, felszólította Oroszországot, hogy "adja vissza Krímet" Ukrajnának.

Trump, akinek orosz befolyással vádolták meg az adminisztrációját, most megpróbál Moszkva ellen "keményen" fellépõ vezetõként mutatkozni.

Sean Spicer, a Fehér Ház sajtótitkára sajtótájékoztatót tart 2017.02.14-én - Reuters


"Trump elnök egyértelmûvé tette, hogy elvárja az orosz kormánytól az Ukrajnában lévõ erõszak csökkentését és a Krím visszacsatolását", mondta Sean Spicer, a Fehér Ház sajtótitkára a keddi sajtótájékoztatón.

Trump továbbá megvádolta Barack Obama volt elnököt, hogy szemet hunyt a Krím-félsziget bekebelezése felett.


"Flynn lemondása jó Irán kapcsolatainak"

Hétfõ este adta be lemondást Donald Trump amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója, mivel kiderült Michael Flynn-ról, hogy titkos egyeztetéseket folytatott az orosz nagykövettel.

Michael Flynn – Reuters

Flynn elismerte, hogy Donald Trump elnök beiktatása elõtt telefonbeszélgetéseket folytatott Moszkva amerikai nagykövetével, Szergej Kislyakkal. Az egyeztetések valószínûleg az Obama által kivetett Moszkva elleni szankciókról szóltak.

A Veterans Today szerkesztõje, Jim W. Dean, Press TV-nek adott interjújában a demokrata tábor Trump elleni gyõzelmeként jellemezte Flynn lemondását, valamint abban a tekintetben pozitív elõrelépésként, hogy határozottan segítheti az Iránnal való kapcsolatok javítását.

Dean azt jósolta továbbá, hogy a közeljövõben még több személyi változás lesz az amerikai adminisztrációban.

"Nagyon meglepõdtem, mert a tábornoknak határozottan tudnia kellett volna, hogy a tisztviselõk közti kommunikációkat, mint az övét és a külföldiekét, nyomon követi az NSA. A New York Times és más újságok híradásai számos tanút idéztek, akik errõl az információról beszámoltak. Tehát, így valójában lehetõsége se volt mást tenni", mondta.

Dean rámutatott, hogy nem maga a cselekedet számított, hanem az, hogy eltussolta, hozzátéve, hogy Flynn hátterével valakinek tudnia kellett volna, hogy az ilyesmi "tiltott terület".

Azzal folytatta, hogy Flynn-nak a lemondás sajnálatos esemény, viszont jól jöhet Irán számára, mivel Flynn nyílt ellenségeskedéssel lépett fel a perzsa állammal szemben.

"Szóval egy kis levegõhöz jutunk, amíg nem látjuk, Trump kire fogja lecserélni Flynn-t", tette hozzá.

A múlt héten a The Washington Post számolt be elõször, hogy Flynn és Kislyak megvitatták Trump beiktatása elõtt az Oroszországot sújtó szankciókat, de az ilyen egyeztetések törvénybe ütköznek.l

A jelentés megcáfolja azon adminisztrációs tisztviselõk állításait, akik ismételten tagadták az orosz kapcsolatokat, köztük Mike Pence alelnököt is, aki egy interjúban kezeskedett Flynn-ért.

A demokraták a kongresszusban független vizsgálatot követelnek Trump csapata és Moszkva közti lehetséges kapcsolatok feltárásáról beleértve azt is, hogy mikor szerzett az elnök elõször tudomást Flynn egyeztetéseirõl.l

Persianews.vcp.ir

Hozzászólások

118 #1 keepfargo
- 2017-02-15 11:02
Figyeljük a retorikát: "adja vissza(?) Krímet", "Krím visszacsatolását", "Krím-félsziget bekebelezése"...

Trump véletlenül sem lehet ennyire hülye - történelemben tudatlan - de szándékosan; igen.

Ezt csak úgy lehet értelmezni, hogy gyúrnak (továbbra is) a Vh.-ra. Megintcsak Európában...

Ez a sötét materialista söpredék, az emberiség alja, a népirtó, harácsoló amerikai "elit"- zsizsik maggal és ideológiával...hány vagy mennyi a föld többi népe...nem számít nekik, csak a szent önzés...

Mi lehet a titkuk? Ami a zsizsiké: ök csak ebben a földi világban gondolkodnak, nincs túlvilág, csak ez, itt kell mindent megragadni, aztán kiégetten befeküdni a sírba, miután minden összeharácsolt anyag itt marad a veszekedö örökösöknek.
Lélek nincs, lekiség nincs, csak vér, vas, és arany. Múltat, jövöt úgy adnak elö/írnak le, ahogy akarnak, az ITT és MOST törvénye (is) velük van, s így nincs amin csodálkozzunk.
Én már nem is csodálkozom, inkább csak figyelek; mi jöhet még?
4 #2 Posta Imre
- 2017-02-15 12:22
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=a5pYa5cxLEo[/movie]
267 #3 Perle
- 2017-02-15 12:59
http://www.atv.hu...szomszedba
Mennyi hazugság és mekkora cinizmus van ebben a két utolsó bekezdésben! Közben a nagykjövet nem röhögte el magát.:@
69 #4 Szalonna
- 2017-02-15 13:22
Képfaragó. Trump Putyin meg Kína bábja, egymásnak nem fognak esni, ne aggódjatok, viszont Európába össze kell hozni a háborút, közös erõvel.
4 #5 Posta Imre
- 2017-02-15 15:55
Szóval a cigányokat így, vagy úgy, de kiebrudalják! Cigányokat is!

„Nagy ötlet”
A területcsere nem megoldás a konfliktusra

Népes albán család Presevóban. Instabil határok

Szerbia az albánok lakta területeit Koszovó szerbek lakta vidékére cserélhetné el – vetette fel február elején Dana Rohrabacher amerikai kongresszusi képviselõ, aki a külügyi bizottság Európa, Eurázsia és újabb fenyegetések nevû albizottságát vezeti. Az 1989 óta a Capitoliumban dolgozó republikánus politikus egy albán tévéadásban arról is beszélt, hogy szerinte Macedónia nem is egy állam, s területén Albániának és Bulgáriának kellene osztoznia.

Szavait természetesen éles kritikával fogadták a Balkánon. Utóbbi kijelentése kapcsán a macedón kormány például kifejezte abbéli reményét, hogy az amerikai külügyminiszter nem osztja Rohrabacher nézeteit, és nem támogatja majd Macedónia feldarabolását. Bulgária – amely 1991-ben elsõként ismerte el Macedóniát – nem reagált ugyan a kongresszusi képviselõ ötletére, de a Szerbiával is jó viszonyt ápoló ország minden bizonnyal ellenezne egy ilyen megoldást. Annak ellenére, hogy Bulgária a macedónt nem ismeri el külön nyelvként, a hivatalos álláspont szerint az a bolgár egyik nyelvjárása. Emellett bolgár történészek egy csoportja úgy véli, a macedónok valójában nyugati bolgárok. http://mno.hu/kul...ra-1386103
154 #6 kakas
- 2017-02-15 17:20
68.media.tumblr.com/85298a1a7d0b9bc6b111fbe365b77622/tumblr_ol97aeoDGb1ttrxmxo1_1280.jpg
33 #7 vizilo
- 2017-02-15 17:21
Khonék háborut akarnak persze Jewropába sajnos ...) Ez még valtozhat én azt nem értem miért nincs Cubaba orosz támaszpont ...?Közelebb lennének Khonék-hoz ! Habár ma van "orosz viziló " ami sokáig bir a vizalatt lenni és el tud uszni a Szabadsád toronyig ....))
4 #8 Posta Imre
- 2017-02-15 18:38
Ez már antiszemitizmus! Az MNO-n! Pfuj!

Gombamód nõnek ki a földbõl a zsidó telepek

A ciszjordániai Rámalláh város közelében épülõ Na'ale zsidó telep építése

Még be sem rendezkedett rendesen a Fehér Házban Donald Trump, bízva az Egyesült Államok politikájának fordulatában, Izrael máris több ezer új ciszjordániai telepes lakóház megépítésérõl döntött. Lépésüket világszerte felháborodás követte, különösen azok után, hogy decemberben az ENSZ Biztonsági Tanácsa határozatot fogadott el – köszönhetõen Barack Obama leköszönõ elnöknek, aki „búcsúként” nem élt vétójogával – ismételten illegálisnak nevezve az izraeli telepeket. De mégis, mik is pontosan ezek a telepek, és mennyi van belõlük?
Folyamatos terjeszkedés

Izrael az 1967-es, úgynevezett hatnapos háború során jelentõs területeket foglalt el, így Ciszjordániát, Kelet-Jeruzsálemet, illetve Szíriától a Golán-fennsíkot. A 90-es években tetõ alá hozott oslói megállapodások értelmében Ciszjordániát három részre osztották fel: A, B és C régióra. A területek nagyjából 60 százalékát kitevõ C régió teljes egészében izraeli irányítás alatt áll, a 20 százaléknyi B-ben közösen osztoznak a hatalmon a Palesztin Hatósággal, míg a maradék 20 százalékot adó A-ban a palesztinok önállóan kormányoznak. Az izraeli fennhatóság az izraeli polgárok számára nyilvánvalóan nem jelent gondot, rájuk az izraeli törvények vonatkoznak, és szabadon járhatnak-kelhetnek. Ám a palesztinok szabad mozgása és élete erõsen korlátozott.
mno.hu/data/cikk/1/38/61/4/cikk_1386104/izrael_palesztin_teruletek_02_fit_800x10000.jpg
https://mno.hu/ku...ek-1386104
159 #9 vanyusha
- 2017-02-15 21:22
A hétvégén az egyik mobilszolgáltató nál nagy leállások voltak déli és keleti országrész ' hiba jelentések tömege érkrzik ,szolgáltató hivatalos közlemények web felületén; egyes területeken vannak apró hibák! Így zajlik az invázió csillagok háborújában is????
267 #10 Perle
- 2017-02-16 21:16
Trampli teljesen melléjük állt. a kétállamiságból nem lesz semmi.
Érdekes cikk a Veteránoktól:
http://www.vetera...functions/
A napokban olvastam valahol, hogy a megszállt területeken a palesztínok be lesznek olvasztva, felvehetik a jujdejó álompolgárságot. Vehetnek a házuk helyén megépített új ingatlanokból is. Ha lenne mibõl.

Ha valakik meghekkelték az amerikai választást, akkor õket a Jordán part közelében kell keresni. S közben eljátszották azt, hogy Kliontonnét szeretnék elnöknek.
267 #11 Perle
- 2017-02-16 22:26
Bevásárolnak a katonai tömbbe tartozó európai országok. Repülõgépet, légi utántöltõ gépet és tengeralattjárókat is vásárolnak. Néhány országnak egyég felajánlása is volt a közösbe. Lesz új fõhadiszállás is. Remélem, nem nálunk.
http://www.novini...es+Jointly
Macedóniát is szabdalnák fel cseh és szlovák mintára ,amerikai javaslatra, hogy nagyobb legyen Koszovó. A maradék területet Bulgária kapná. Hogy legyen még újabb feszültség a Balkánon.:o
http://www.novini...S+Official
118 #12 keepfargo
- 2017-02-17 11:34
A "béke és szabadság fenntartása" odáig mehet majd, hogy megtámadják Oroszországot, aki válaszolni fog, és hipp-hopp benne leszünk az újabb "világháborúban". Persze hangsúlyozni kell, hogy mindez csak a békét és szabadságot szeretö emberek ( a "haszontalan kenyérpusztítók" - H.Kissinger kifejezésével ) érdekében történik; a hadiipar, a nagytöke, a bankok stb. egy petákot nem nyernek rajta...

(Nyernek rajta; de nem egy petákot...)
267 #13 Perle
- 2017-02-17 21:08
Készül az új orosz csodagránát. Elektromágnesen lesz, nem az emberekre hat, hanem az informatikai, elektromos berendezésekre, stb.
http://www.vesti....d%3D704665

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.33 másodperc
4,461,985 egyedi látogató