Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Az iszlámot a nácizmushoz, a Koránt a Mein Kampfhoz hasonlítja - nyerni fog

BelföldA talmudot, tórát nem merik a mocskos szájukra venni, mert kiderülne, hogy a "szélsõjobb" mögött (is!) ez a tetves szabadkõmûves zsidó horda áll. A szélsõjobboldali populista Geert Wilders nyerheti a holland választást a felmérések szerint. A Szabadságpárt körülbelül 28 százalékon áll, ezzel a legnépszerûbb párt. Koalíciót viszont egyetlen másik párt se hajlandó kötni velük, ezért legfeljebb kisebbségbõl kormányozhatnának. Wilders a kampányban az iszlám vallást a nácizmushoz, a Koránt pedig a Mein Kampfhoz hasonlította.

Elkezdõdött a plakátháború Hollandiában. A március 15-i választás elõtt egy hónappal indult a kampány. A 17 milliós országban majdnem 30 pártnak van esélye bekerülni a törvényhozásba.

„Nehéz úgy szavazni, hogy közben 28 párt közül kell választani. De gondolom, ezután koalíciót létrehozni még nehezebb lesz. Senki nem tudja, hogy a kis pártoknak hány hely jut” – mondja egy amszterdami férfi.

A sok egymással versengõ párt a populistáknak kedvez. Geert Wilders és a Szabadságpárt 28-30 százalékkal vezeti a felméréseket. Körülbelül 2,5 millió fix szavazójuk van és valószínûleg megnyerik a választást. Koalíciót viszont a másik 27 párt közül egy se hajlandó kötni velük, így legfeljebb kisebbségbõl próbálkozhatnak kormányzással.

„A hollandok többsége alapvetõen kizárt, hogy Wildersre szavazzon. De ettõl függetlenül az övé a legnagyobb párt, ez pedig veszélyes. Egy olyan csoportban, ahol mindenki törpe, a legmagasabb törpe könnyen mondhatja magára, hogy õ az óriás. De szerintem azért a hollandok többsége tudatában van annak, hogy nem akarnak még egy brexitet vagy Trumpot” – fogalmazott Kristof Jacobs, a Nijmegeni Egyetem politológusa.

Geert Wilders Trump és Le Pen keveréke. Kilépne az EU-ból és az euróövezetbõl, leállítaná a muszlimok beutazását, betiltaná a muszlim öltözködést és a mecsetépítéseket, a Koránt pedig a Mein Kampfhoz hasonlította.

„Ha az iszlám jelképeket és ideológiát nem engedjük be Hollandiába, azzal csak erõsebbek leszünk. Az iszlám hiába van vallásként felöltöztetve, valójában nem vallás, hanem ideológia. Ha náci templomok lennének Hollandiában, az is sok embert kiborítana. Az iszlám ideológia pedig még veszélyesebb, mint a náci ideológia” – mondta Wilders.

A szélsõjobbos politikus egyébként egy tavalyi kampányrendezvényén látványosan helyeselt, amikor a tömegbõl páran a marokkói vendégmunkások deportálását követelték. Ezért a bíróság elmarasztalta, de büntetést nem kapott.
Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2017-02-21 13:34
Az iráni vallási vezetõ véleménye Izraelrõl:
http://hosted.ap....1-07-46-47
4 #2 Posta Imre
- 2017-02-21 14:03
Perle, mondja-mondja, oszt akkor ki van? Olcsóbb lesz a sör? Közben meg a mossaddal jól elvannak, persze csak suttyomban. Irán is tele van zsidóval és semmi bajuk. Porbafingás ez, amit 6 évente megismételnek lózungokban. Persze, majd ha Irakkal egyesülnek és "nagyhatalom" lesznek, akkor már más lesz! Akkor 2 évente is el lehet mondani. :-)) Hidd el, qvára nem érdekel ez már senkit. Puruttyabeszéd.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.41 másodperc
3,391,460 egyedi látogató