Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Irán növelte védelmi erejét

KülföldHonvédelmi miniszter: Irán felejthetetlen leckét ad az agresszoroknak
Dehqan kiemelte, hogy az amerikai és az izraeli tisztviselõk egy hibás játékot próbálnak játszani, miközben belegabalyodtak az általuk gerjesztett problémákba és belsõ vitáik vannak. "Ennek a két úriembernek el kellene kezdenie most az emlékirataikat írni, mivel a jövõben már nem lesz lehetõségük arra, hogy ezt megtegyék."
Teherán, FNA - Hossein Dehqan dandártábornok, Irán honvédelmi minisztere kijelentette, hogy az iráni fegyveres erõk teljes mértékben készen állnak arra, hogy olyan végzetes választ adjanak az Egyesült Államok vagy Izrael esetleges ellenséges lépésére, amit soha nem fognak elfelejteni.Hossein Dehqan dandártábornok, Irán honvédelmi minisztere - Farsnews fájl fotó"Az Iráni Iszlám Köztársaság növeli a védelmi doktrína alapján védelmi erejét, tekintettel a védelmi igényekre, melyek a fenyegetések következtében felmerülnek, valamint hogy támogassa az ellenállást minden területen, és a fegyveres erõink mindig készen állnak arra, hogy a választ adjanak az amerikai kormányzat és a cionista rezsim rosszindulatú tevékenységére", jelentette ki Dehqan szombaton.

A miniszter annak kapcsán beszélt errõl, hogy Moshe Ya'alon izraeli és Ashton B. Carter amerikai védelmi miniszterek egy sajtótájékoztatón a hét elején Tel-Avivban azt állították, hogy az Irán és a nagyhatalmak között júliusban megkötött megállapodás "csak az egyik forrását távolította el a bizonytalanságnak és kockázatnak".

Dehqan kiemelte, hogy az amerikai és az izraeli tisztviselõk egy hibás játékot próbálnak játszani, miközben belegabalyodtak az általuk gerjesztett problémákba és belsõ vitáik vannak. "Ennek a két úriembernek el kellene kezdenie most az emlékirataikat írni, mivel a jövõben már nem lesz lehetõségük arra, hogy ezt megtegyék."

Megjegyezve, hogy a bûnös és agresszív természete és arca Izraelnek és az Egyesült Államoknak ismert minden világnemzet számára, azt mondta: "A nemzetek ezt a két rezsimet háborús uszítónak, agresszívnek, vérszomjasnak és emberi jogi ellenes rendszereknek látják és ezért nem szükséges ezt minden nap bizonygatniuk."

Dehqan hangsúlyozta, hogy még a kis államokat is, amelyek alig felszereltek, beleértve Szomáliát, Libanont és Palesztinát, arra kényszerítette az Egyesült Államok és Izrael, hogy megtapasztalják a vereséget, kudarcot és megaláztatást; így amikor megközelítik az õsi civilizációra épülõ erõteljes iráni nemzet, az ország készen fog állni arra, hogy "egy felejthetetlen leckét adjon az agresszoroknak".

Az iráni fegyveres erõk vezérkara egy májusi közleményében hangsúlyozta az ellenséges hírszerzõi tevékenységek növekedését a régióban, és idézve Seyed Ali Khamenei ajatollahot, az Iszlám Forradalom legfelsõbb vezetõjét, aki arra figyelmeztetett, hogy az országuk ellen elkövetett minden ellenséges fellépést végzetes válasz fog követni.

Khamenei ajatollah késõbbi beszédében kifejtette, hogy az iráni nemzet ellenállása a nyolc éves Irak által kirobbantott háború (1980-1988) során, amikor az iraki agresszorokat különbözõ nagyhatalmak is támogatták, egy fontos tapasztalatszerzés volt országa és az egész világ számára. Hozzátéve: "Az Iszlám Köztársaság egy független rendszer és a forradalom kezdete óta folytatja ezt a politikát. Nem fél semelyik hatalomtól, vagy a politikájával szembenállótól."

A legfelsõbb vezetõ szerint "egy függetlenséget elért nemzet, amely ellenáll az erõszakos hatalmaknak és azok csatlósainak, nem tolerálja a hegemón rendszert, ezért azok ellenségeskedésen viszonyulnak hozzá.

A vezérkar közleményében az is szerepel, hogy a kapacitás fejlesztése és a védelmi erõ növelése az elrettentésen alapul, ami az iráni fegyveres erõk legfõbb célja.Persianews.vcp.ir
Link

Hozzászólások

131 #1 lalapapa
- 2015-11-03 01:15
ez egy nagy szinpad ,
es sok sok nyalveres minden reszrol
kozben meg kozos erovel banyasszak ki az olajat
meg kitudja hogy miket nem egyeznek a
sotetben vagy eppen
a joletben,
ki ki
a tobbseg meg szenved es
szegenyseg van iranban,
:o
nem hiszem hogy a nagy muftik ott sokat
hazudnanak,
igaz mar regen volt
de szepen le is kertek a sataniak dronjat
a legmodernebb csucstechnikat
es gondolom minden darabra szet szedtek
es most attol sokkal jobbat gyartanak
kozossen a kinai orosz irani szakik,
de lenne meg mas meg lepetes is
ha eppen el indulna a var vaa vart
putzen
s_proszt
172 #2 pozor124
- 2015-11-03 07:48
"Ennek a két Úriembernek" --- --- ahogy HOFI mondta: Úr. Amíg meg nem szólal!

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.47 másodperc
4,458,116 egyedi látogató