Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Az USA és Merkel is egyetért a magyar biztonságpolitikai törekvésekkel

BelföldNehogy elképzeljétek már, hogy arról van szó, amirõl szó van! Viszont ölég nyilvánvaló, hogy az egység a 100 évvel vissza az idõben utazáshoz együtt áll. Magyarország szorgalmazta elsõként Európa védelmi képességeinek erõsítését, amit most Merkel is támogat. Az USA új kormányának törekvései is visszaigazolják a magyar biztonságpolitika helyességét.

Mike Pence amerikai alelnök elõadása és James Mattis védelmi miniszter beszéde megerõsítés volt abban, hogy "helyesen látjuk a világot, helyesen értelmezzük a veszélyeket, és pontosan látjuk a megoldásokat" - emelte ki Simicskó István a müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián résztvevõ honvédelmi miniszter.

Magyarország és az USA elképzelései több ponton egyeznek a NATO megerõsítése és a radikális iszlamizmus elleni küzdelem ügyében is. Simicskó szerint már a közeli jövõben hatékonyabb fellépés várható az Iszlám Állam terrorszervezettel szemben.
Ez fokozza a menekülthullámok kockázatát, éppen ezért Európának és NATO-nak is nagyobb katonai szerepvállalással kell jelen lennie a válságövezetekben az európai állampolgárok biztonságának garantálása érdekében, és azért, hogy a béketeremtés révén az érintett térségekben élõk otthon maradhassanak és helyben boldogulhassanak - mondta a miniszter.

Aláhúzta, hogy ebben is egyezik a magyar és az amerikai álláspont, így a müncheni biztonságpolitikai konferencia "pozitív tapasztalatokat" jelent a magyar kormánynak.
Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap

Angela Merkel német kancellár szombaton a konferencián elmondott beszédében Európa védelmi képességeinek erõsítését szorgalmazta. Simicskó ezzel kapcsolatosan megjegyezte, hogy "ez is a magyar biztonságpolitikát igazolja vissza".
Magyarország állt ki elsõként a közös védelmi képességek kifejlesztése mellett, és Orbán Viktor miniszterelnök volt az elsõ, aki kimondta, hogy közös hadseregre van szükség. Az európai partnerek bizonyára soha nem fogják elismerni, hogy Magyarország ebben az élen járt, de "finoman már elindultak" a budapesti vezetés által felvázolt irányba - mondta a honvédelmi miniszter

(MTI)
Link

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.27 másodperc
3,397,829 egyedi látogató