Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

60 százalékkal megemelik a Gulágra hurcoltak nyugdíját

BelföldHolokoszt-logika. Nem mellesleg a holokoszt a PIcsában sem van a Gulághoz képest, de a Gulágot meg a oroszok tagadják, mert minden táborparancsnokuk rohadt zsidó volt. Jól összehozták, nem? Szolzsenyicint simán árulózzák és tagadják a táboroztatás emberi egészségre káros voltát. No nem mindenki, csak aki nem járta meg a poklot. Esõ után köpönyeg-forgatás. Hatvan százalékkal emeli a kormány mindazok nyugdíját, akik megjárták, megszenvedték a Gulág poklait az egykori Szovjetunióban - mondta Balog Zoltán, az emberi erõforrások minisztere, a Gulág Emlékbizottság elnöke a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei, korábban zömmel svábok lakta Hercegkúton csütörtökön.

A miniszter a Szovjetunióba hurcoltak emlékévének országos zárórendezvényén úgy fogalmazott: sajnos egyre kevesebb ember kaphatja meg ezt az emelt nyugdíjat. Mint mondta, “két lépésben” teszi meg a kormány a nyugdíjkiegészítést, amelynek végén a dupláját kapják meg eddigi járadóságuknak a politikai rehabilitáltak, ez 4,5 milliárd forintot jelent.
A Gulágról, a kommunizmus történelmérõl szólva azt mondta: emlékezni kell erre az embertelenségre.Szólt arról, hogy bár Hercegkút a világ egy eldugott sarka, de akik itt élnek, azoknak a

világ közepe: ez volt az a hely, amelyrõl álmodtak a lágerekbe elhurcoltak, ez jelentett számukra reményt, ez volt az a hely, amely életben tartotta õket, ide akartak visszatérni, azok is, akik hazatérhettek, és azok is, akik soha.

Akik hazajöttek, nem panaszkodhattak

Balog Zoltán emlékeztetett arra: Magyarországot fegyverrel elfoglalt országnak tekintette Sztálin, az orosz szövegekben soha nem volt szó felszabadításról, csak elfoglalásról. Kiemelte: a Gulág története nélkül nem érthetjük meg az emberiség 21. századi történetét, az embertelenséget, emlékezni kell, hogy ez ne merüljön feledésbe.

Stumpf István hercegkúti kötõdésû alkotmánybíró, korábbi kancelláriaminiszter a rendezvényen azt mondta: mindig emlékezni kell a több mint százharminc hercegkútira, akit málenkij robotra, a Gulágra elhurcoltak. Hozzátette, akik onnan hazajöttek, nem panaszkodtak, hanem beálltak a munkába, mert nem beszélhettek arról, hogy mi történt velük.

A kormány a 2015-ös évet a Szovjetunióba elhurcolt politikai foglyok és kényszermunkások emlékévévé nyilvánította, majd az emlékévet 2017. február 25-éig meghosszabbította. A második világháború után mintegy nyolcszázezer magyart hurcoltak el kényszermunkára a Szovjetunióba. Az elmúlt évben több mint hatszáz eseményt rendeztek a Gulágra elhurcoltak emlékére.
Link

Hozzászólások

238 #1 bivaly
- 2017-02-24 18:49
Miért nem egyidejûleg a hollókoszt adományozásával ? Megvárták a'mig kihalt a 95 % ! A hollókosztra érdemesek tömegei az idõ elteltével nem kihalnak, de szaporodnak. Na, hát ezért csak mostantól, és nem ezidáig !

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.34 másodperc
3,409,869 egyedi látogató