Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Uralkodj, Britannia! -Újra összeáll az angolszász tengely?

KülföldUralkodj, Britannia! – Újra összeáll az angolszász tengely?

A brit kormányfõ nemrég arról beszélt Donald Trumpnak: ismét az angolszász országoknak kellene vezetni a világot. A Brexit után London új birodalmat akar létrehozni, és az unió elõl elhalászná a nagy piacokat, például Amerikát, Indiát. Részletek a friss Heti Válaszban.

„Az egész csak halandzsa, mert egy olyan politikus, aki életében nem hagyta el London belvárosát, nem ment el a külsõ kerületekbe, ahol a bevándorlók nem beszélik az angol nyelvet, hogyan akarja az Egyesült Államok elnökével együtt vezetni a világot?” – kérdezi a The New York Times, miután Theresa May január végén Philadelphiában elmondta világpolitikai programnak is tekinthetõ beszédét. A brit miniszterelnök a Republikánus Párt tanácskozásán elhangzott szónoklatában vázolta fel az általa elképzelt új világrendet. „Az Egyesült Államoknak és Nagy-Britanniának ismét együtt kell vezetnie a szabad világot” – mondta May, aki hivatalban lévõ magas rangú politikusként elsõként látogatott Washingtonba Donald Trump elnöki beiktatása után.

A témáról részletesen a február 23-i Heti Válaszban olvashat. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2017-02-24 13:08
Hivatalosan is Kína lett Németország legnagyobb külkereskedelmi partnere

Kína váltotta fel tavaly az elsõ helyen az Egyesült Államokat Németország külkereskedelmi partnereinek a rangsorában – írja az MTI.

A német szövetségi statisztikai hivatal, a Destais pénteken ismertetett kimutatása szerint Kína és Németország 170 milliárd euró külkereskedelmi forgalmat bonyolított egymással tavaly.

Franciaország 167 milliárd eurós forgalommal megõrizte második helyét a ranglistán, az Egyesült Államok viszont 165 milliárd euró forgalommal a harmadik helyre esett vissza.http://888.hu/art...e=hirstart
118 #2 keepfargo
- 2017-02-24 15:13
Theresa May....nomen est omen...a May elsö jelentése : lehet, képes (hát igen, csak még nem tudjuk, mi mindenre )
Magyarul így ejtjük ki: méj vagy legyen inkább "mély"...már csak az a kérdés, hogy mije mély "ölédységének" ; a sötétsége, a megátalkodottsága, vagy netán (yahoooo) az intelligenciája vagy lelki világa?
Lehet találgatni.
Az elmúlt évtizedek angol államföiröl mind kiderült valami disznóság - utólag. Elölegezzük meg May asszonynak is?
267 #3 Perle
- 2017-02-24 16:09
Össze is állhat, pedig még kihagyták a felsorolásból Ausztráliát is.. Nem tengely lesz ez, hanem hárpomszög három kontinensen.
Kezdetnek az amerikai repülõgépgyár 2018-ban átviszi a 747-es gyártását a britekhez. Ott teremt 2000 új munkahelyet.
https://www.bloom...brexit-u-k

A németeket pedig ráküldik az oroszokra, ha idejében észbe nem kapnak, vagy ha addig ki nem véreznek a migráns teher alatt. Európának akkor meg lesznek számlálva a napjai.
4 #4 Posta Imre
- 2017-02-25 07:22
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=zdCjrxS76NI[/movie]

[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=oqDYDpJfRew[/movie]

A Boeing bízik a Brexitben, a briteknél nyit új gyárat

A Boeing azt tervezi, hogy elsõ európai gyárát az észak-angliai Sheffieldben építi fel, bizalmat szavazva ezáltal a brit gyártási képességeknek még úgy is, hogy a szigetország az Európai Unió elhagyására készül. http://kitekinto....f=hirstart

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.47 másodperc
4,462,196 egyedi látogató