Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Fico a V4-ekkel indulna élelmiszercsatába

BelföldJudeo-KGST! Kóser "magyar" barom cserébe lengyel kispolskiért, Csehszlovák rágógumiért kipát adunk, és az NDK-s turmixgép kecskeméti menórára cserélhetõ. Inkább bohózat ez a zsidó maszlag, még ha Moszkvából irányítják kínai akcen-tussal írva is. Robert Fico a visegrádi országok rendkívüli csúcstalálkozóját hívta össze a nyugat- és közép-európai országokban forgalmazott élelmiszerek eltérõ minõsége miatt. A szlovák miniszterelnök így akar harcolni az ellen, hogy az azonos termékeket jobb minõségben árulják tõlünk nyugatra.

Robert Fico a szlovák agrártárca és az Állami Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Felügyelet felmérésére hivatkozva – mely bebizonyította, hogy a Szlovákiában és külföldön, például Ausztriában kapható azonos élelmiszerek között minõségbeli különbségek vannak – rendkívüli csúcstalálkozót hívott össze a visegrádi négyek országai számára. A miniszterelnökök a tervek szerint

a jövõ hét folyamán találkoznak Lengyelországban.

A szlovák kormányfõ törvényben szabályozná, hogy az Európai Unión belül ne fordulhasson elõ, hogy azonos csomagolású terméket más minõségben gyárthassanak az élelmiszergyártók attól függõen, hogy az unió mely országának készül.

Azt mondta, a visegrádi négyek felszólítják az Európai Bizottságot, hogy haladéktalanul foganatosítson intézkedéseket, amelyek meggátolnák ennek a gyakorlatnak a folytatását.

„Azért, hogy az emberek tisztában legyenek vele, hogy az adott termék ugyanaz-e, mint amilyet a nyugati országok piacán lehet kapni, vagy egy gyengébb minõségû termékrõl van szó, de teljesen világosan fel kell tüntetni a csomagoláson, hogy ez a bizonyos termék más. Az állampolgároknak garantálni kell a hozzáférést azokhoz a termékekhez is, melyek ugyanolyan jó minõségûek, mint a nyugati országokban, és az áruk esetleg magasabb” – fejtette ki Robert Fico.

Az illetékes európai biztos közölte, jelenleg nincs arra lehetõség, hogy az Európai Unió fellépjen a nagy élelmiszergyártók ellen, ha egyes tagállamokban azonos márkanév alatt különbözõ minõségû termékeket forgalmaznak. Ha az Európai Bizottság negatívan áll a javaslathoz, a szlovák miniszterelnök

kész ugyanolyan erélyesen fellépni az ügyben, mint a menekültekkel kapcsolatban.

A szlovák Mezõgazdasági és Élelmezésügyi Kamara szerint az élelmiszerek kétféle minõségének igazolása ismét megerõsítette õket abban, amire már hosszú ideje igyekeznek felhívni a lakosság figyelmét, hogy gyõzõdjenek meg az áru eredetérõl, és fõleg hazai termékeket vásároljanak.

Az ügy Magyarországon is vitákat váltott ki, a kormány vizsgálatot rendelt el.
Link

Hozzászólások

238 #1 bivaly
- 2017-02-24 18:43
Nem kellene az ügyet ennyire kisstílûen, elbagatelliztálva kezelni ! A tények tények, nem az jön ide ugyan azon márkákból, mint megy oda ! Kissé nagyon más az összetétele. Legyen csokoládé, vagy mosópor.
4 #2 Posta Imre
- 2017-02-24 19:01
Bivaly, errõl pofázunk itt már rég. Átcsomagolt lejárt xarok és spéci "csak magyaroknak" gyártott hulladék....jó drágán. Ha már xar, legalább legyen óccsó!

De most komolyan! El van döntve, hogy Oroszország után a (az embargó arra volt jó, hogy a saját belsõ piacát erõsítse meg) "mi" is talpra leszünk állítva. Nem kispályás móka ez Makk mestereknek. Ránk is fér, de hát a lakosságcsere-program után már vicc az egész. Pedig komoly!

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.41 másodperc
3,401,471 egyedi látogató