Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Lázár: "keményen csökkenteni kell" az állami munkavállalói létszámot

BelföldA csökkentést veleTEK kezdeni, nyaktól felfelé! De mit kezdünk a sok mocskos buzi rendõrrel, ügyésszel, bíróval, közigazgatási parazita csinóvnyik zsidajokkal? Kutyatáp? Meszesgödör? Van javaslat? Lázár János szerint a legnagyobb hazai munkaerõ-tartalék az "államban van". A Miniszterelnökséget vezetõ miniszter errõl péntek este beszélt a hajdú-bihari kereskedelmi és iparkamara által rendezett gazdasági fórumon Debrecenben.

Ma Magyarországon 4,4 millió munkavállaló van - számuk decemberben 137 ezerrel nõtt, és nem a közfoglalkoztatottak körében -, de még így is 1-1,2 millió ember az államtól kapja a fizetését, ami elég nagy terhet jelent - mondta a tárcavezetõ.

Hozzátette: Magyarországon az összes foglalkozatott 20 százaléka dolgozik az állami szférában, miközben a visegrádi országokban ez az arány 13 százalék, Németországban pedig 8 százalék. A következõ öt évben "keményen csökkenteni kell" az állami munkavállalói létszámot - jelentette ki a miniszter.

MTI
Link

Hozzászólások

154 #1 kakas
- 2017-02-25 10:00
68.media.tumblr.com/ce3ab53a735547d2bb9b754a44b55857/tumblr_olsrq1I3dN1qcvdpbo1_1280.png66.media.tumblr.com/f2212b3d75e390b0d66729161cb1902d/tumblr_npvnsppGrX1tdblr9o1_500.gif
4 #2 Posta Imre
- 2017-02-25 10:04
brics.ibge.gov.br/imagens/brics-intro.jpg
4 #3 Posta Imre
- 2017-02-25 10:08
Lenyúlhatta felesége pénzét a fideszes, nyomozást indítottak

Költségvetési csalás gyanújával vizsgálják, hogy Mikola István valóban zsebre tette-e három éven keresztül a feleségének járó pótlékot.http://www.atv.hu...tak-ellene
254 #4 mujko
- 2017-02-25 11:16
Lázár János ?!
Ó HA NEM FELEDJÜK
JÓ, HA NEM FELEDJÜK: ISMERJÜK MEG FIDESZES POLITIKUSAINKAT! – LÁZÁR JÁNOS
2010/09/25 HÍRADMIN 3 HOZZÁSZÓLÁS
Az alábbi cikk 2010. ápr. 8-án jelent meg a Szent Korona Rádió honlapján egy sorozat részeként. Kapcsolódik hozzá egy további cikk is, ami a kuruc.info egy évvel korábbi (2009-09-09.-én megjelent) interjúja, melyet a hódmezõvásárhelyi zsidó hitközség kántorával, Raguczki Gáborral készítettek.
Íme a Szent Korona Rádió honlapján megjelent írás:

Sorozatunk azzal a céllal indult, hogy mindenkinek világos legyen mi is várhat ránk a Fidesz kormányra kerülése után.

Sorozatunk következõ része nem szól másról, mint a Fideszen belül a rend emberérõl. A Rend és az Elszámoltatás fõ hangoztatójáról, aki radikálisnak ható megnyilatkozásaival megtévesztõ lehet néhány nemzeti érzelmû ember számára is. Ismerjük meg a nemzeti oldal nagy kedvencét, a Haszid zsidók fõtámogatóját és Hódmezõvásárhely polgármesterét Lázár Jánost.

Lázárral kapcsolatban sokaknak – nyilatkozatai alapján – az juthat eszébe, hogy végre egy olyan ember, aki kimondja kendõzetlenül az igazságot a Fideszen belül. Amennyiben nem nézünk a dolgok mélyére valóban igaz lehet az a feltevés. Nem mindegy azonban, hogy milyen érdekek húzódnak meg a nyilatkozatai mögött. Lázár ugyanis esélyes a belügyminiszteri posztra – a másik díszmadárral Pintérrel együtt – és mint késõbb láthatjuk, Lázár János személyiségének alapja a törtetés és a feletteseinek bármi áron való megfelelési kényszer. Felettesei között pedig nemcsak a párt vezetõségérõl beszélhetünk, hanem az egyes pénzügyi körökrõl, mint például a Haszid zsidókról is.

Az ifjú és “ártatlan” Lázár

Lázár János 1975. február 19-én született Hódmezõvásárhelyen. A következõ másfél évtizedrõl kevés adat áll rendelkezésünkre. Minden valószínûséggel, koránál fogva is, azon kevés politikusok közé tartozik, akik nem voltak se KISZ vezetõk, se pedig MSZMP tagok. Természetesen ez nem teszi szebbé a róla késõbb kialakult képet. Fõhõsünk 1993-ban a hódmezõvásárhelyi Bethlen Gábor Gimnáziumban érettségizett és ezután a szegedi József Attila Tudományegyetem jogi karára iratkozott be. 1999-ben itt diplomázott.

Lázár egyetemi tanulmányai mellett tudatosan építi karrierjét is, ugyanis 1995-tõl gyakornoki munkát végzett Hódmezõvásárhelyen, a polgármesteri hivatal jegyzõi irodájában és itt került közel az akkori Hódmezõvásárhelyi polgármesterhez Rapcsák Andráshoz. Olyannyira közel került, hozzá hogy 97 és 99 között már a polgármester személyi titkára lett. Állítólag a kuglófot is õ hordta Rapcsáknak, bár ez csak városi legenda, mégis jól látható, milyen törtetõ és jellemtelen, de annál céltudatosabb emberrõl van szó. A következõ években is marad az önkormányzati munkánál, de már magasabb szintre emeli azt. Többek között 98-ban a polgármesteri kampány egyik szervezõjévé lépett elõ. A sikeres kampányfõnöki szerep után Lázár maradt Rapcsák közelében, ugyanis parlamenti titkára is lett. A következõ idõközi önkormányzati választásokon ismét kampányfõnök lett. Ezalatt az idõ alatt megindult az álláshalmozás is. Mind késõbb azt láthatjuk, Lázár nemrég beléphetett a milliárdosok klubjába, ami azért is érdekes mert a politikusi tiszteletdíjból ezt nehezen lehetne összehozni.

Lázár, Rapcsák halála után került vezetõ pozícióba.

A 2002-ig terjedõ idõszakik a legkülönfélébb szervezeteknek volt a vezetõje: Páneurópai Unió hódmezõvásárhelyi szervezetének ügyvezetõ titkára, Hódtáv Úszóegyesület elnöke, az Egységes Hódmezõvásárhelyért Egyesület ügyvezetõ titkára is volt. Az álláshalmozás milliárdokat hozott volna Lázárnak? A mi Janink 2000-ben lépett be a Fideszbe és a KDNP-be is, világnézetét azonban mind a mai napig nem lehetett kiismerni. Lázár ideje végül 2002-ben jött el.

Beért a kuglóffutárkodás

2002. február 3-án eljött Lázár ideje, az oly rég dédelgetett polgármesteri szék az övé lehetett. Rapcsák halálát követõen semmi nem állhatott az útjába. 2002. április 7-én, az elsõ fordulóban bejutott az Országgyûlésbe, majd az önkormányzati választások során október 20-án Hódmezõvásárhely polgármestere lett.

Emlékpont, Holokausztmúzeum és Haszid zsidók

Amennyiben tömören összefoglalnánk, Lázár eddigi polgármesteri munkáját a fenti címszavak lennének a legjellemzõbben, azonban nézzünk kicsit mélyebbre a “munkásságában”.

Hódmezõvásárhely honlapján Lázár polgármesteri hitvallásánál a következõket olvashatjuk: “A választópolgároktól országgyûlési képviselõvé és polgármesterré történt megválasztása után arra kapott megbízást, hogy javítson a választókerületben élõk körülményein és anyagi helyzetén. Fõ céljai között a foglalkoztatottság növelése, a helyi vállalkozások fellendítése, a természeti környezet és a regionális kultúra megõrzése, az emberi szolidaritás és méltóság megbecsülése szerepel. Polgármesterré választásakor az önkormányzat vagyona 35 millió euró volt, amit 2008-ra 220 millió euróra sikerült növelni. Városában az elmúlt hét évben mintegy 100 millió eurós fejlesztés valósult meg, hazai és európai uniós forrásokból. Érdemei között tartják számon a Hódmezõvásárhelyen újjászervezett és Magyarországon mintaértékû oktatási intézményrendszer átalakítását, melynek során elsõdleges feladatának tekintette a halmozottan hátrányos helyzetû és sajátos nevelési igényû gyermekek integrált oktatásához szükséges feltételek megteremtését.

“A városi kórház újjászervezése az infrastrukturális beruházások és az önkormányzat területén mûködõ szolgáltató cégek (víz, szemét, távfûtés) városi érdekkörbe vonása kivívta az itt élõ emberek támogatását.”

Nos, szép összegzése a munkájának, azonban nem lennénk tényszerûek, ha nem vennénk végig legfõbb pontokat.

Egyre gyarapodó város?

Lázár igen büszke arra, hogy polgármesterségének 8 éve alatt a Rapcsáktól átvett 35 millió eurós önkormányzati vagyont 2008-ra feltornázta 220 millió euróra. Erre még büszkék is lehetnénk és mintavárosként mutogathatnánk Hódmezõvásárhelyt, azonban nézzünk csak egy kicsit a dolgok mélyére. Kósa Lajos nyilatkozta vásárhelyrõl, hogy hazánk legeladósodottabb városa. Kósa a Fidesz vezetõ politikusa biztosan nem beszél butaságokat. Valóban, hiszen Rapcsák halála után a városnak 287 milliós adóssága volt és ezügyben 8 év alatt bizony jelentõs “sikereket” könyvelhet el Lázár. Hiteles forrásból tudjuk, hogy a 287 milliós adósságállományt sikerült feltornásznia 21 ezer millió, azaz 21 milliárd forintra. Mi ez, ha nem siker? Pécs volt szocialista vezetésével Hódmezõvásárhely Fideszes vezetése ringbe szállhat a legeladósodottabb megyei jogú város címéért. Ebben az adóssághalomban természetesen még nincsenek benne az önkormányzati cégek adósságai, tehát lehet, hogy a versenyt Hódmezõvásárhely nyerné meg. Ami vagyont említhet ebben a “hitvallásban” Lázár, azok a kötvényekben lévõ pénzek és csak féligazságok, a lényeg itt a tömérdek adósság, amirõl a mi Janink nem szívesen beszél.

A 100 millió eurós fejlesztéssel kapcsolatban megtudtuk, hogy ezek legtöbbje látványberuházás. A beruházások az új gyarmatosítók kiszolgálásával kezdõdtek. Az elsõ vidéki holokauszt múzeum 2004-es nyitásával Lázár rögtön meg akarta mutatni a zsidóknak, hogy õ bizony jó oldalon, az õ oldalukon áll. Nem is tehette volna ezt ennél jobban, hiszen a “náci-nyilas” antiszemitizmus felemlegetése mindig hozhat plusz pénzt a konyhára. Emellett horribilis összegért újította fel a helyi zsinagógát. Azonban, hogy ne érhessék a polgármestert olyan vádak, hogy õ csak a zsidóknak akar jót, azért egy újabb nagyszabású beruházásba kellett kezdeni, amely a kommunizmus bûneit is bemutatja az embereknek. Ez 2006 májusában meg is történt. Az Emlékpont elnevezésû intézmény a második világháború végétõl 1990-ig mutatja be vásárhely és lakosai sorsát, helytállásukat a diktatúra évtizedei alatt. Ez a múzeum természetesen szorosan együttmûködik a Schmidt Mária féle budapesti Terror háza múzeummal. Az Emlékpont 650 millió forintba került. “Azt gondolom, hogy ez egy olyan interaktív, átélhetõ történelem lesz, amibõl mindenki másfél óra alatt megérti, hogy mi történt az elmúlt 50 esztendõben, de közösségi élmény is lesz, egy oktatási központként is funkcionál” – nyilatkozta a polgármester a megnyitó elõtti napokban a HírTv-nek. A városban azóta is több ilyen látványos fejlesztés folyik, miközben az adósságállomány egyre nõ.

Itt ki kell térnünk a Lázár által legfontosabbnak nevezett foglalkoztatáspolitikával, amelyre ismét nagyon büszke. 2006-ban MSZP-s ellenfelére ráígérve 3 ezer munkahelyet ígért a városban és a környékén. Ehelyett 3 ezer munkahely szûnt meg az utóbbi idõben és így egy 50 ezres városban az önkormányzat a legnagyobb foglalkoztató. Valóban erre is büszke lehet Lázár.

Az egészségügy területén Lázár kiemeli a városi kórház újjászervezését. Nos, talán sokan emlékeznek rá, hogy az MSZP-SZDSZ kormányzat nagy egészségügyi reformjának elsõ áldozata egy mindszenti férfi volt, aki nem jutott idõben megfelelõ orvosi ellátáshoz és meghalt a beutalási rend megváltoztatása miatt. Ekkora robbant a bomba és ekkor látszott igazán az is, hogy egyre nagyobb gondot okoz a jelentõs ágyszámelvonás, amely Hódmezõvásárhelyet is súlyosan érintette. Ezek után tiltakozásul Lázár összehívott egy tüntetést a kórházért, amelyre 15 ezren jöttek el. Ez a tüntetés akkora már okafogyott volt, ugyanis az ügyet már eldöntötték. Azon három tárgyalásra, amelyek a kórház ügyét és az ágyszámleépítéseket érintették, Lázár el sem ment. Ennyire érdekelte tehát az ügy. Az viszont biztos, hogy népszerûséget hozott neki és azt mondhatta, hogy õ mindent megtett a kórházért.

“Magyar” kultúra és az oktatás

Mint “hitvallásában” írja Lázár büszke arra, hogy a halmozottan hátrányos helyzetû és sajátos nevelési igényû gyermekek integrált oktatásához szükséges feltételeket megteremtette. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy Hódmezõvásárhelyen megszüntették a cigányiskolát, így a bûnözõ, erõszakos, tolvaj cigányokat rászabadították a magyar gyerekekre. Ezzel nemcsak, hogy rossz helyzetbe hozták a jó képességû fiatalokat, de lassítják is azok fejlõdését és a tanároknak is többletfeladatot adnak. Egy speciális iskolában ezekkel a problémás cigányokkal, elkülönítve sokkal, nagyobb eredménnyel lehet bánni, mint integrálni õket a normális magyar többség közé. Dehát Lázár büszke arra, hogy náluk nincs szegregáció. A magyar gyerekek szülei talán ezt nem így gondolják. Viszont legalább Mohácsi Viktória kegyeit sikerült a cigánypolitikájával megnyernie.

Fontos megjegyeznünk, hogy ebbõl is jól látszik, hogy a mi Janink a Magyar Bálint féle oktatáspolitikai nagy híve. A helyi Jobbik információi szerint Lázár egy kétszintes iskolaépületet is eladott cserébe a General Média Kft. internetes reklámcsíkokat – Bannereket – adott a városnak. A Kft. a beszédes nevû Holmann testvérek kezében van. Itt jegyzendõ meg, hogy Lázár most egy másik iskolaépületet fejleszt 280 millióért, miközben egyet szinte ingyen odaadott ennek a cégnek.

A regionális kultúra megõrzése is igen fontos Lázárnak, de mi is rejlik ezen kijelentés mögött?

“Fidesz válasz a népességfogyásra: Hozzunk be Ortodox zsidókat”

A Magyar Jelen 2009 januárjában “Fidesz válasz a népességfogyásra: Hozzunk be Ortodox zsidókat” címmel rántotta le a leplet Lázár õrült ötletérõl. Mint a lap írja a Hódmezõvásárhelyen fogható Rádió X arról számolt be, hogy a Fidesz leendõ belügyminisztere haszid-ortodox zsidókat akar betelepíteni a városba. A mûsorvezetõ vendége elõször Erdélyi Miklós a Hódmezõvásárhelyi Zsidó hitközség ügyvezetõ elnöke, majd másnap Raguczki Gábor, az önkormányzat kisebbségügyi és vallásügyi referense volt, aki nem mellesleg egyben az izraelita hitközség kántora is. A két vendég közül egyik sem cáfolta a vádakat és azt, hogy Lázár ezzel akarja megakadályozni a népességfogyást. Az ügy hátterérõl minden bizonnyal sokkal kevesebb információ került volna a nyilvánosság, ha a két irányzat – a neológ és az ultrakonzervatív Haszid – között nem alakul ki személyes ellentéteken alapuló vita.

Vásárhelyi és mártélyi lakosok robbantották ki a botrányt, ugyanis Mártélyban a pont az ivóvíz-kutakat Hódmezõvásárhelyen pedig a zsinagógát és az uszodát fényképezték, méricskélték a zsidók. Utóbbit, valószínûleg nem azért mert fürödni akartak, mivel a Haszidok csak kóser fürdõben, vagy úgy sem fürdenek. A betelepítésrõl hivatalosan senki nem tudott és ezt Erdélyi is megerõsítette a rádióadásban. Erdélyi korábban fõtanácsadója és bizalmasa volt Lázárnak, ám saját önös érdekeik miatt összekülönböztek és Erdélyi borította a bilit a Rádió X-ben. Kifogásolta többek között azt is – és tegyük hozzá jogosan – hogy miért akar Lázár közpénzbõl haszidokat idehívni, miért nem a saját pénzébõl intézi ezt? Hozzátette azt is, hogy a zsidóság ezen szárnyával Izraelben is baj van pedig ott aztán 7 millió társukkal élhetnek. Ezen ultrakonzervatív szárnya a zsidóknak nem dolgozik és nem jó nekik a szépen felújított zsinagóga sem, mert, hogy van benne benne orgona. Erdélyi azt is leszögezi – és itt bukik Lázárnak a regionális kultúra megõrzésére tett hitvallása – hogy az ultraortodox Haszid zsidóknak semmi hagyományuk, múltjuk, gyökerük nincs Hódmezõvásárhelyen, ahol sohasem jártak kaftánban az inkább neológ, tehát világi zsidók. Azt is elmondja, hogy tart attól, hogy konfliktushoz vezetne ennek az idegen populációnak a beáramlása.

Erdélyi Miklóstól egyébként a Magyar Jelen azt is megtudta, hogy mi áll az ügy hátterében. A hitközség vezetõje elmondta, hogy Lázár János polgármester annak idején megjelent a zsinagógában, és szövetséget ajánlott a zsidóknak. Ez a szövetség – mint most kiderült – meg is köttetett, többek között ennek jegyében tûntek el a régóta a Szent István téren lobogó történelmi Árpádsávos zászlók, valamint ezért járhatott ide a legsûrûbben az izraeli nagykövet. A gépezetbe azonban porszem került, s az uralkodni akaró Lázár összeütközésbe került az ugyancsak vezér szerepre játszó hitközségi elnökkel.

Emiatt Lázár úgy döntött, hogy – ha kell, a zsidók létszámának növelésével – konkurenciát teremt a hitközségnek azzal, hogy a többnyire a régi bolsevik, neológ zsidókat tömörítõ Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségével (MAZSIHISZ) konkuráló, feltörekvõ és hagyományaihoz jobban ragaszkodó, ortodox irányzatot képviselõ Egységes Magyarországi Izraelita Hitközséget (EMIH) behívja Hódmezõvásárhelyre. Amint most kiderült, az EMIH vezetõjét, Köves Slomo rabbit maga Lázár János kereste meg személyesen, ennek következtében az elmúlt fél évben az ortodox rabbi többször is járt Hódmezõvásárhelyen, s az õ emberei voltak azok, akiket a minket megkeresõ vásárhelyi polgárok, s a Jobbik vezetõi Mártélyon (amelynek híres vízparti üdülõhelye a hódmezõvásárhelyi önkormányzat tulajdonában van) láttak méricskélni. Nyilván a lehetõségeket mérték fel, ha már Lázár János így, ingyen és bérmentve tálcán kínálta fel nekik a várost. A jelenlegi helyzet szerint a Fidesz-kormány leendõ belügyminisztere ezzel a húzásával még a zsidó hitközségi vezetõ, Erdélyi Miklós megfogalmazása szerint is a tûzzel játszik!

A Rádió X adásában elhangzott interjú Erdélyi Miklóssal:

Az Erdélyivel készített interjú IDE kattintva, le is tölthetõ.

Erdélyi Miklós által elmondottakra reagált a Rádió X-ben Raguczki Gábor, az önkormányzat kisebbségügyi és vallásügyi referense, aki egyben az izraelita hitközség kántora is. Raguczki lényegében megerõsítette mindazt, amit Erdélyi mondott, s õ már pontos információkra hivatkozva jelenthette ki, hogy Lázár János magánakciójáról van szó. Persze, jól fizetõ állását féltve, egy kicsit igyekezett tompítani az egész ügy élét, ám szerinte is problémás lehet a haszid zsidók érkezése. Raguczki elmondta, hogy nemcsak a keresztények között, hanem a több éve ott élõ és beilleszkedett neológ zsidók többségében is ellenérzést válthatnak ki az ortodoxok.

A hódmezõvásárhelyi Rádió X által folytatott beszélgetés Raguczkival:

A Raguczkival folytatott beszélgetés IDE kattintva le is tölthetõ.

Raguczkit nemsokkal késõbb leváltották. Állítása szerint azért is, mert nem ítélte el automatikusan Erdélyi Miklósnak a korábbi nyilatkozatát, túl diplomatikus volt tehát. Az alábbi felvételen már nyíltan beszél errõl a mocskos ügyrõl, illetve eltávolításának körülményeirõl.

Úgy tûnik “munkásságával” a zsidó elégedettek, ugyanis Lázár 2008 októberében a Zalaegerszegi Zsidó Hitközség és a Remény Támogatási Közalapítvány által 2001 óta adományozott Másokért Emlékplakett egyik kitüntetettje volt.

Végül a Magyar Jelen példányait aktivisták ingyen osztogatták Hódmezõvásárhelyen, vélhetõen ennek a tájékoztatásnak, valamint a helyi Jobbik bátor kiállásának köszönhetõ, hogy az illetékesek bejelentették, hogy nem lesz zsidó betelepítés, „csak” táboroztatás. Tehát a nemzeti ellenállás ismét gyõzött. A Fidesz kormány egyik lehetséges belügyminiszter-jelöltje tehát elbukott. A Fideszes és egyben KDNP-s Lázár kulturális politikája nem szólt másról, mint arról, hogy idegeneket telepítsen be Hódmezõvásárhelyre és egyben kiárusítsa azt új fõnökeinek, amiért persze busásan megjutalmazták volna. Persze így sem kell õt félteni, hiszen Lázár nemrég beléphetett a milliárdosok klubjába.

Lázár meggazdagodása

Lázár 2002 és 2006 között a költségtérítés terén rekordernek számít a 386 képviselõ között. A parlamenti rekorder több mint 18 millió forintot kapott négy év alatt utazási- és szállásköltségeire. Lázár János azt mondta, csak annyi pénzt vett fel az Országgyûléstõl, amennyi járt neki, azaz tiszteletdíja mellett négy év alatt 18 millió 200 ezer forintot. Persze nem ez Lázár meggazdagodásának kulcsa.

Raguczki Gábor a leváltása után a Magyar Jelennek adott interjúban említést tesz arról, amirõl a helybeliek már régóta beszélnek, tudniillik, hogy Lázár János tagja az úgynevezett milliárdosok klubjának. Amennyiben ez így van, érdemes a vagyonának utánanézni, egy parlamenti képviselõnek (egyben polgármesternek) ugyanis elvileg nyilvános a vagyonbevallása. 2008-ban a képviselõi tiszteletdíja a bevallás szerint 545 ezer + 485 ezer (összesen tehát 1 millió 30 ezer forint) havonta, továbbá a Gorzsai Mezõgazdasági Zrt-tõl kap havonta 82 ezer forintot. Emellett, amint arról már fentebb írtunk, tudjuk, hogy az összes parlamenti képviselõ közül kiemelkedve, szemérmetlenül magas költségtérítést vett föl, amelyet semmiféle számlával nem kellett igazolnia.

A polgármester felerészben (a feleségével) tulajdonosa egy 779 négyzetméteres ingatlannak és a rajta álló 160 négyzetméteres lakóháznak, autó nem szerepel a vagyonnyilatkozatában. Vásárhelyen, Mindszenten és Mártélyon rendelkezik szántóval, elõbbi két településen több helyen is. Vagyonnyilatkozatában festményeket, egyéb mûtárgyakat, bútorokat sorol fel, de kiderül az is, hogy 15 milliója van befektetési alapban, 5 milliós életbiztosítással, 4,5 millió forint készpénzzel rendelkezik, és 1 millióval tartozik pénzintézeteknek. A hivatalosan feltüntetett adatokból látszik, hogy milliomos, de az nem derül ki, hogy milliárdos lenne, ám élünk a gyanúperrel, hogy nem minden vagyonát tárta a nyilvánosság elé. Raguczki Gábor például említést tesz az interjúnkban egy több százmilliós titokzatos budapesti építkezésrõl, a Magyar Jelen szerkesztõsége pedig kiderítette, hogy Lázár egy balatoni villával is rendelkezik, amely Révfülöpön található. A Tapolcai Körzeti Földhivatal bejegyzése szerint Lázár János holtig tartó haszonélvezeti joggal rendelkezik fölötte, a papíron feltüntetett tulajdonos azonban a felesége és a fia, egyenlõ arányban. A bejegyzés száma: 30008/277/05. Ki tudja, hány vagyontárgyát tette még ugyanezzel a módszerrel a nyilvánosság elõtt láthatatlanná Lázár?

Leendõ belügyminiszter?

Az utóbbi idõben több olyan hír látott napvilágot, miszerint Lázár esetleg belügyminiszer, vagy rendészeti miniszter lehet. Lázár 2009 szeptemberében a következõket nyilatkozta errõl : “Vagyok annyira õszinte, hogy azt feleljem: gondolkodom a kérdésen, bár nagyon sok munkám van Hódmezõvásárhelyen is.” Most úgy tûnik, hogy nem lesz belügyminiszter, mert úgy látszik erre a posztra a Fidesz fõmaffiózója a volt belügyminiszter Pintér Sándor pályázik. Olyan hírek is napvilágot láttak miszerint Honvédelmi miniszter lehet Lázár. Ezt talán azért is hozták fel, mert a polgármester a rendészeti bizottság elnöki posztját is betölti. Sõt, Lázár János a Fidesz-képviselõcsoport védelmi kabinetjének is a vezetõje. Sok tehát a pletyka és a találgatás. Hódmezõvásárhelyi forrásaink szerint viszont egyik posztot sem fogja betölteni, mert õ a Fidesz frakcióvezetõi állására pályázik. Tudható az is, hogy a párton belül õ az Orbán ellenes csoport tagja, tehát a belsõ ellenzék része. Kifelé persze mást mutat, de valószínûleg, ha Orbán nem elég óvatos, akkor akár a Fidesz vezetését is elvesztheti. Elvesztheti, hiszen Lázár okos, céltudatos, törtetõ és ravasz. Bárkin áttapos, ha kell, céljai elérése érdekében.

Pár héttel ezelõtt Lázár János sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a A Fidesz, kormányra kerülése után, tíz plusz egy ügy kivizsgálásával kezdené az elszámoltatást. Lázár hangsúlyozta: “Ez csak a kezdet, és nem a vég”. A tíz plusz egy ügy közé tartozik a BKV „szétlopása”, a kormányzati negyed, a sukorói kaszinó-beruházás, a bábolnai földeladás, a Magyar Televízió székházának építése, a Magyar Posta székházának eladása, a „ferihegyi történések” – így a Malév privatizációja, majd visszaállamosítása -, a 2006. októberi 23-i események, a gazdaság adatainak meghamisítása, az állami vezetõk végkielégítésének ügye, valamint az állami vezetõk offshore-érdekeltségeinek vizsgálata.

Lázár, aki minden bizonnyal valamilyen zsíros pozíciót fog betölteni a választások után a polgármestersége mellett, az elszámoltatás fõ szószólója. Természetesen ez az elszámoltatás csak demokratikusan, jogi eszközökkel mehet végbe – szerinte. Kövér már arról nyilatkozott, hogy elég ha a szocik az elmúlt 8 évrõl adnak számot és akkor lehet szó párbeszédrõl. Õ már nem is elszámoltatásról beszél. Nem, hiszen az túl radikális és félelemkeltõ az elvtársak számára. A “számonkérés” a megfelelõ és könnyed szó erre. Lázár képmutatása pedig nem ismer határokat, hiszen az elszámoltatás és a mocskos ügyek feltárója akar lenni, amikor neki is rengeteg mocskos ügye volt az elmúlt 8 esztendõ alatt. Ez a rövid bemutató csak a legfontosabb ügyeket tárta fel, amik a legundorítóbbak. Ezek a hírek nem szerepeltek egyik médiában sem. A baloldali, liberális sajtóorgánumokban azért nem, mert félnek, hogy a Fideszrõl szóló, mocskos ügyek csak a Jobbikot erõsítenék. Az úgynevezett jobboldali médiában pedig érthetõ módon, nem fogunk ezen történetekrõl, egy szót sem hallani.

Reméljük sorozatunk hatodik része is segített önöknek abban, hogy jobban megértsék a Fidesz kormányra kerülése számunkra, a nemzeti oldal képviselõinek nem jelenti a tejjel-mézzel folyó Kánaán eljövetelét. Csupán annyit jelent, hogy az eddiginél keményebben és nagyobb kitartással kell harcolnunk az elnyomó köztársasági és a globális érdekeket kiszolgáló hatalom ellen. A Fidesz nagy “elszámoltatója” és a Haszid zsidók nagy barátja Lázár egyike a legundorítóbb fideszes politikusoknak. E sorok írója arra is rájött, hogy a régi Fidesz vezetõk aljasságban nem érik utol fiatal társaikat. Rogán és Lázár is törtetõ, ravasz és céljai elérése érdekében minden eszközt felhasználnak. Õk ketten sokban hasonlítanak egymásra. Érdekes, hogy mindkét politikus polgármester és mindketten a zsidók érdekeinek fõ kiszolgálói, a magyar érdekekkel szemben.

Vasárnap választások lesznek. Reméljük ezen cikkek is hozzásegítették ahhoz a még vacilláló olvasókat, hogy jól döntsenek. A demokrácia az egész világon hanyatlóban van. Azonban kezünkben van most egy olyan esély, amellyel a demokrácia játékszabályai szerint változtatni tudunk sorsunkon. Vasárnap nagy a tét! Ezek a politikusok, amennyiben tejhatalmat kapnak, sokkal nagyobb méretekben fogják folytatni hazánk kifosztását, mint azt eddig tették, a parlamentben, a bizottságokban illetve a polgármesteri székekben. Harcunk persze a választások után sem ér véget. Igazán csak akkor fog elkezdõdni. Tehát nem dõlhetünk hátra!

Lázár János egy volt a számtalan olyan narancsos vagy a narancsosokhoz közel álló emberbõl, akit ma megismerhettek. További politikusokat ismertetünk majd meg önökkel, hogy lássák, nem csak az MSZP-nél vannak antimagyar-nemzetárulók és mocskos ügyek. Sorozatunk a választások két fordulója között folytatódni fog. Itt kísérletet teszünk a Fidesz vezetõjének bemutatására, ami lássuk be nem kis vállalkozás. Azonban a választások után is tovább folytatjuk munkánkat. Tovább, hiszen amíg vannak nemzetáruló politikusok addig mi kötelességünknek tekintjük, hogy felvilágosítsuk a magyarokat minden ilyen emberrõl és esetrõl.

Cikkünk elkészítésében nagy segítségünkre volt a hódmezõvásárhelyi Jobbik alapszervezete. Köszönünk mindent!

(Jobbik – Hódmezõvásárhely, Magyar Jelen, Kuruc.info, MNO, MTI, szeged.hu, wikipédia, origo, index.hu, Hódmezõvásárhely.hu nyomán Szent Korona Rádió)

(Eddig tart a Szent Korona Rádió cikke)Egy kis “ínyenc” hír a “forradalom”-ról! A valóságban : folytatódik minden ott, ahol a patkányhadsereg abbahagyta!!!! Van itt közpénz, csak nem nekünk, hanem saját maguknak!!!

Botrány: a Fidesz volt pártigazgatójának cége nyert 100 milliós üzletet Lázártól

Hódmezõvásárhelyen Lázár János tovább nyerészkedik.

Az eredetinél tervezetthez képest 26 millió forinttal több megbízási díjért, 96 millióért vállalta Hódmezõvásárhely városmarketingjének menedzselését a Prestige Média Kft.

A társaság tulajdonosa az a Várhegyi Attila, aki egykoron a Fidesz pártigazgatója volt és korrupciós ügye miatt volt kénytelen távozni a politikai életbõl.

Újabb öt évig Várhegyi Attila egykori fideszes pártigazgató cége, a Prestige Média Kft. felel Hódmezõvásárhely városmarketingjéért, derül ki a Közbeszerzési Értesítõ szeptember elejei számából. A cég egyedüli ajánlattevõként nyerte el a megbízást. A hírrõl beszámoló Kreatív arra is emlékeztetett, hogy a cég második alkalommal nyeri el ezt a megbízást. Elõször 2008-ban bízták meg õket ezzel a feladattal, akkor két évre 28,8 millióért vállalták a munkát, 1,8 millióval többért, mint amennyit a város eredetileg szánt a munkára.

A beszerzésre most nettó 70 millió forintot akart költeni a Lázár János Fidesz-frakcióvezetõ által irányított önkormányzat, de Várhegyiék csak 26 millióval többért 96 millióért vállalták a munkát.

A Prestige Média népszerûsége töretlen a fideszes önkormányzatoknál, jellemzõen azokon a helyeken kapnak megbízásokat, ahol korábban az önkormányzati kampányban is szerepet vállaltak. Ilyen például Pécs, vagy Dombóvár is, ahol a váltások óta velük dolgoztat a város. De kommunikációs tanácsaikra számít a pécsi vízmûfoglalás óta közszolgáltató Tettye Forrásház Zrt. és dolgoznak a Fidesz központi hivatalának is.

A pécsi nagyberuházások kommunikációjának menedzselésétõl csak azért esett el a társaság, mert az uniós pénzbõl meghirdetett közbeszerzésen nem volt Várhegyi cégén kívül más érvényes ajánlattevõ, ez pedig eredménytelenné tette az eljárást.

(STOP)

Boldogok lennénk, ha csak a bolsi-libárális bûnösök aljasságaival kellene foglalkoznunk, s mielõbb méltó helyükre kerülnének, azaz a fegyházak zárkáinak mélyére, teljes vagyonuk (rokonaikat is vizsgálva) elkobzása mellett! De sajnos, úgy néz ki, hogy elképesztõ összefonódások és kölcsönös aljasságok történtek a múltban, s történnek ma is, s a mai gyõztesek egy jó része is érintett. Ezért állunk itt, ahol most is vagyunk! Ezért van az, hogy húsz éve a többség csak annyit érez a „rendszerváltásból”, hogy Kádárék sarát is mi nyögjük, s egyre lejjebb merülünk a mocsárba. Nem, hogy jobb lenne, de egyre kilátástalanabb a többség helyzete, s közben valami különös ok miatt kialakult egy szûk, dúsgazdag réteg, míg a többség már a létminimun közelében (inkább kissé alatta) vergõdik, s létre jött egy széles nincstelen, földönfutó szelete a társadalomnak. Miközben a szûk elit egyre fényûzõbben él, a nyomorgókat azzal ámítja, hogy még egy kicsit meg kell húzniuk (de csak a nyomorultabbaknak, mert a gazdagokat ez nem igazán érinti) a nadrágszíjat! A demokráciát a húsz éve szinte teljesen változatlan politikai maffia (parlamenti és önkormányzati képviselõk, gazdasági érdekcsoportok vezetõi,…) csak arra használja, hogy a nép képébe vághassa: Ti választottatok így! Nekik a demokráciának hazudott manipulációs eszköz csak arra kell, hogy a felelõsséget ránk, kisemmizettekre hárítsák! Ideje végre ezt tisztán látnunk, s beismernünk, hogy tényleg mi vagyunk a hibásak, mert évrõl évre bedõlünk a hazugságoknak, s elfogadjuk a használhatatlan, csak az elit érdekeit védõ törvényeket (amiket inkább minket gúzsba kötõ béklyónak nevezhetünk). (NIF szerkesztõk)
4 #5 Posta Imre
- 2017-02-25 19:42
Kína nagyon aggódik a Budapest-Belgrád vasútvonal miatt

A magyar kormány gyors együttmûködése sem vitte elõre a Budapest - Belgrád vasútvonal miatti kötelezettségszegési eljárást, ami miatt a befektetõ kínai fél magyarázatot követel. A Magyar Nemzet birtokába került külügyminisztériumi dokumentumból kiderül: Magyarország Kína beavatkozását javasolja az ügybe.

A Budapest-Belgrád vasútvonal felújítása miatt kötelezettszegési eljárást indított az Európai Bizottság, mert uniós jogot sérthet, hogy a kivitelezést nem tenderen, hanem magyar–kínai kormányközi megállapodásban ítélték oda a fõvállalkozónak. A 350 kilométeres, Magyarországon a kelebiai határszakaszig tartó vonal megújítása a kínaiak számára lenne prezstízsberuházás, az „Egy övezet, egy út” külgazdasági stratégia egyik végpontja, egyben az elsõ kínai vasútfejlesztés az EU-ban.
http://hvg.hu/gaz...l_Kina#rss

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.74 másodperc
3,386,667 egyedi látogató