Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Potápi:'titkos szigetek' ellenállása buktatta meg a zsarnoki rendszert

BelföldMinden hasonlóság a helyzetünkkel, pusztán a véletlen mûve. A kommunizmus hatalomra jutásával Magyarországon „elköszönt az a világ, ahol a jog és a rend uralkodott” – jelentette ki Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelõs államtitkára a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából tartott szombati központi megemlékezésen Újbudán, az 1945-56 között kivégzettek emlékmûvénél.

Mint mondta, a társadalom megfélemlítését és a zsarnokság megteremtését célzó rendszer azért bukott el, mert ellenálltak neki „titkos szigetek”, „a lélek és a gondolat várait”, amelyeket megbéníthatott ugyan, de el nem pusztított a diktatúra.

A szabadságot és a hazaszeretetet nem lehet eltiporni, mert azok a lélek legbelsõbb rejtekeiben õrzõdnek. Ennek volt köszönhetõ, hogy mi, magyarok nem törõdtünk bele a megváltoztathatatlanba, hanem felálltunk, és ölre mentünk a világ egyik legnagyobb katonai hatalmával – mondta az 1956-os forradalomra utalva a szónok.

Amikor napra pontosan hetven évvel ezelõtt letartóztatták Kovács Béla kisgazda képviselõt, pártfõtitkárt, csak kevesen tudták, mi vár az országra: egy olyan korszak, amelyben bármikor bárkibõl áldozat lehet el nem követett bûnökért, „a kommunizmus egymás mellett békésen élõkbõl üldözõt és üldözöttet csinált, a terror minden elképzelhetõ és az akkori embere számára elképzelhetetlen eszközét elhasználva”, mondta.

Hangsúlyozta, azt, hogy ma egy szabad világban élhetünk, azoknak köszönhetjük, akik a várható retorziók dacára õrizték ellenálltak, s „csak azzal bizonyíthatjuk, hogy áldozatuk nem volt hiábavaló, ha fogadalmat teszünk arra, hogy emléküket és hagyatékukat, bilincsektõl és rettegéstõl mentes hazánkat együtt õrizzük meg”.

Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere az eseményen arról beszélt: csalatkozniuk kellett annak, akik azt várták, hogy a 75 millió áldozatot követelõ második világháború után egy boldog világot építhetnek, hiszen a százmillió áldozatot követelõ kommunizmus került hatalomra, és „elkezdõdött Magyarország történelmének legsötétebb korszaka”.

Petrusz Tibor, a Magyar Politikai Elítéltek Közösségének társelnöke azt hangsúlyozta: bõ hét évtizeddel a második világháború befejezõdése után is az egykori gyõztesek prekoncepciója adja a hazai történelemszemlélet alapját, pedig ezzel a kommunista párt és utódszervezete már évtizedek óta okoz megbocsáthatatlan károkat a nemzet tudatában.

Ennek elemeként említve a kettõs mérce alkalmazását, mondván, az ilyenek „háborús bûnöket emlegetnek, fasizmussal, nacionalizmussal riogatnak, közben a kommunizmus rémtetteit terrorcselekedeteit büntetlenül hagyják” – tette hozzá.Link

Hozzászólások

118 #1 keepfargo
- 2017-02-26 17:15
Csak az a kellemetlen, hogy akik nyakig benne voltak a népellenes büncselekményekben, azok gyerekei (meg olykor ök maguk is) osztják az észt a kommunista rendszer sötét korszakáról.

Kártérítésröl meg álmodni se merjen az, akit a rendszer bedarált, vagy tönkretett. A kártérítés Tabu, az csak a Kiválasztottnak jár...

Ma úgy döntöttem, hogy túlélek mindent és mindenkit; kiszkanászt, paprikajancsit, vonakodót, vonalkódot, a rabbit, meg a többit.
Lehet, hogy a 30 évre szóló titkosításokat is megtudhatom majd - nem mintha jelentene valamit - és lehugyozhatom olyannak is a sírját, aki ma úgy gondolja, hogy ö az Élet Császára...
Nem elégtétel lenne ez, csak egy kis gyerekes szórakozás; na ugye, az Élet, ami élni akar, mindent felülbírál...

Szeretnék látni egy jobb, értelmesebb világot, izmusok és izmosak, és ízmocsok nélkül...csendben, nyugodtan...ki kell várnom. A világon nem (sokat) tudnék változtatni amúgy sem - emígy meg mit is - hát változtassak magamon, ez úgyis kéznél van. Be kell inteni a 60-70 évre szóló garanciának, (egyébként már mindjárt lejár) és minden eszközzel ki kell tolni a korhatárt. Izom-és agymunka szükségeltetik hozzá, de nem baj, üsse kavics, jobb ötletem amúgy sincs.

A világ tele van sötét erökkel, amelyek a tegnapi kommunista diktatúrát mára átcserélték a pénz és a média diktatúrájává...aztán sajnálkoznak, hogy az elöbbi nem müködött, de közben úgy tesznek, mintha a jelenlegi müködne.
("Soha ilyen szabadság nem volt" - mondják, és igazuk van: soha ennyire nem sikerült eltitkolni a tömeg rabszolgasorsát.)

Mivel elég jól sikerült a társdalma(ka)t szétszilálni, szinte atomjaira (ergo= ego) bontani, elszigetelni - nincs más hátra mint elöre a kozmikus magány megtapasztalása felé.
Persze ezt úgy értsétek, kedves feleim, hogy egy magyar sosem lehet egyedül. Mert kinek írom pl. ezt itt?
Szereted ezt itt, vagy szereted Esztit? Valakit szeretni kell; ez a Szer titka (az egyik!). Az Élet parancsa, a Szer, ami etet....

Legyetek jók, és ne legyetek kommunisták, mert az nem jó, és ne legyetek kapitalisták sem, mert az sem jó.

Ha valamivel érdemes szembeszegülni, valaminek ellene dolgozni, akkor az az elszigetelés kell legyen. Keressünk sorstársakat; tele van velük a világ. ( Nekem elég a szomszédba átmenni a szölöhegyen - már otthon vagyok; értenek. )
Értitek !? Értetek...ahogy spari szokta volt írni.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.60 másodperc
3,948,861 egyedi látogató