Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Geert Wilders ; a cionista és szélsõjobboldali holland pártvezér

BelföldÉs ez a "valami" is "ide" kötõdik. Szélsõjobb, szélsõbal, közép...ez mind rohadt zsidó, de szépen kirakják már a kipáikat, bár a sok patkány agymosottnak ez nem jelent semmit. A márciusi holland választások nagy esélyese, a rendkívüli népszerûségnek örvendõ, bevándorlóellenes nézeteirõl ismert pártvezér, az 53 éves Geert Wilders.

Wilders története meghökkentõ. Pártja és nézetei a politikai spektrum szélsõjobbján helyezkednek el, ugyanakkor imádja Izraelt, és szoros kapcsolatokat ápol észak-amerikai konzervatív zsidó csoportokkal is.

Wilders a napokban hirtelen felfüggesztette kampányát. A színpadias bejelentést azután tette, hogy kiderült: testõrei információkat szivárogtattak ki róla. A pártvezér nem érzi magát biztonságban. Némi joggal: Pim Fortuyn-t, a szélsõjobboldali holland politikust 2002-ben éppen a választások elõtt gyilkolta meg egy merénylõ.

Geert Wilders – kipában, középen

Wilders 1961-ben született és 1998-ban, 37 évesen került elõször a holland parlamentbe a konzervatív VVD (Volkspartij voor Vrijheid en Democratie) párt képviselõjeként. Pártjának azonban nem tetszett iszlámellenes retorikája, ezért 2004-ben kivált, majd saját pártot alapított Szabadságpárt néven (Partij voor de Vrijheid). 2010-ben már a szavazatok 15%-át kapta meg.

Wilders programja szélsõjobboldali és populista. Betiltaná a Koránt, amit Adolf Hitler Mein Kampf-jához hasonlított. Bezárná a mecseteket, lezárná Hollandia határait a muzulmánok elõtt, megfontolná a kiválást az EU-ból és az Euro helyett ismét a guldent vezetné be. Nemrég „marokkói söpredéknek” nevezte muszlim bevándorlók egy csoportját. „Az iszlám ideológia veszélyesebb a nemzetiszocializmusnál is” – mennydörgi. 2008-ban vitát váltott ki Fitna címû, iszlám-ellenes videopamfletje, jogi eljárás is indult ellene. Sokan azonban azt állítják, hogy õ az, aki ki meri mondani azt amit mások csak gondolnak hazájában.

Wilders Jeruzsálemben, a Siratófalnál

Wilders legalább ötvenszer járt már Izraelben, ahol „otthon érzi magát”. Évente egyszer ellátogat oda, de volt már olyan év, hogy háromszor is hosszabb idõt töltött a zsidó államban.

18 éves korában, a középiskola elvégzése után, Ausztráliába szeretett volna menni, de nem volt elég pénze, és így Izraelbe ment. Arra is gyanakodott, hogy anyja családja, amely indonéziai holland telepesek leszármazottja, zsidó származású, de erre bizonyítékot nem talált.

Jeruzsálemet – ahol annak idején egy kenyérgyárban dolgozott – a világ leggyönyörûbb városának tartja. Az Ashkelon melletti Yad Mordechai kibucban mezõgazdasági munkát végzett, majd hosszabb idõt töltött Mosav Tomerben, Jerikótól északra. Volt egy izraeli barátnõje is, és a rövidre tervezett látogatásból többéves kaland lett. Évekkel késõbb tért vissza Hollandiába, és beszél egy kicsit héberül is.


Wilders nem tagadja, hogy szimpatizál a cionista eszmékkel, olyannyira, hogy izraeli kapcsolatai a holland titkosszolgálat figyelmét is felkeltették. Észak-Amerikában több jobboldali zsidó csoport lelkesen támogatja, és amikor Fitna filmje miatt beperelték, Kanadában szolidaritási nagygyûlést rendeztek támogatására. Floridában egy zsinagógában szónokolt, és Los Angelesben is ovációval fogadták, amikor kijelentette, hogy a holland nagykövetséget Tel Avivból Jeruzsálembe kell áthelyezni. Barátja a befolyásos Pamela Geller, az a zsidó anti-iszlamista aktivista, aki a Trump elnökkel szoros kapcsolatban álló Breitbart hírportálnak is dolgozik. Wilders azt is követeli, hogy Hollandia kérjen bocsánatot a második világháború során a holland nácik által elkövetett jogsértések miatt.

“Wilders, Izrael kutyája”

A holland zsidók viszont nem lelkesednek Wildersért. Saját hazájában ugyanis betiltaná a rituális vágást, így a kóser hús eltûnne Németalföldön. Wilders ugyancsak együttmûködik olyan európai szélsõjobbos pártvezérekkel, mint a francia Marine Le Pen vagy az osztrák Heinz–Christian Strache, akitõl nem idegenek az antiszemita kijelentések sem. A hollandok úgy vélik, hogy Wilders kihasználta a zsidó közösséget, majd elárulta, “hátbaszúrta” õket. Nemrég a zsidó szervezetek nyilatkozatban ítélték el Wilders marokkóiakra tett nyilatkozatait – úgy tûnik „elegük van belõle”.

Wilders és felesége, Márfai Krisztina

Wilders felesége a magyar származású Márfai Krisztina. 1992-ben házasodtak össze, gyerekük nincs. A pár gyakran jár Magyarországon is. A feleség szülei egy kis szabolcsi faluban, Nyírparasznyán élnek. Wilders már ott is megfordult, sõt, arról is tudósított a facebookon, hogy alkalma volt Orbán Viktorral is kávézni.

A pártvezér mindig holland testõreivel utazik. Jogos az óvatosság, hiszen iszlamista szélsõségesek korábban már többször is életveszélyesen megfenyegették.

Néhány hét múlva, kis szerencsével, miniszterelnök is lehet belõle: Hollandia elsõ cionista szélsõjobboldali miniszterelnöke.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2017-02-26 08:53
www.szombat.org/files/2017/02/Wilders_Geert.jpg
4 #2 Posta Imre
- 2017-02-26 11:19
Soros szervezete „atomfegyvert” vetne be Lengyelország ellen
Szerzõ: Vya itt: EU hírek, Külföld 2017.02.26 09:27
Soros György által támogatott Human Rights Watch az EU szerzõdés 7. cikkét vetné be Lengyelország ellen, amit egyébként súlya miatt atomfegyvernek is szoktak nevezni!

A HRW szerint a lengyel konzervatív kormány az európai értékekre egyértelmûen veszélyt jelent.
http://hir.ma/kul...len/714114
118 #3 keepfargo
- 2017-02-26 17:48
Európi értékek: liberális szabadrablás...bármit, bárkitöl, bárhogyan el lehessen venni...

Wilders: hátbaszúrtad öket? Jól tetted, de vedd ki a kést, hogy hadd vérezzenek is el...a kés meg egyen mindíg kéznél...
267 #4 Perle
- 2017-02-26 20:53
Parasznyáról való a jujgedó felesége, édesanyja pedig indonéz. Lehet, hogy bevándorló?
Emiatt látszanak az arcán az anya keleti vonásai, Gyerektársai emiatt állandóan ütötték-verték. Ezérti lehet ez a Wild-es hozzáállás.

http://kitartas.net/2013/03/23/kitekinto-ki-valojaban-geert-wilders

"Geert Wilders hails from Venlo, a city with a population of 100,000 people near the border with Germany. Matheus, a local restaurant owner, says everyone knows stories from Wilders' childhood. Apparently all the other kids used to beat him up because his mother was from Indonesia and he looked different. Matheus openly "

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.67 másodperc
3,406,268 egyedi látogató