Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Négy európai állam kezdeményezi az Európai Egyesült Államok létrehozását

KülföldÁtmeneti állapot a nyugat-római zsidó diasz-spórának. A határ a V4-ek. Egyénként meg kamu az egész, de arra jó, hogy definiálják, hogy az EU már nincs és azt is, hogy ami van, annak köze sincs rég a nemzetállamisághoz, viszont inkább hajaz a Német-római Birodalmisághoz, mely azért hibrid a javából. Közben mindegyik takonygerincû röhög a markába a sok marhán, aki még komolyan veszi õket (is). A német, olasz, francia és luxemburgi parlament elnökei vasárnap egy olyan, közösen megfogalmazott nyílt levelet tettek közzé, amelyben kezdeményezik az Európai Egyesült Államok létrehozását. A német, olasz, francia és luxemburgi parlamentek a levelükben felhívással fordulnak az európai országokhoz, hogy csatlakozzanak az Európai Unió jelenlegi formája helyett egy új, föderális berendezkedésû európai állam létrehozásához.

A kiáltványt jegyzõ vezetõ politikusok a Brexittel, a britek Európai Unióból kilépésével indokolják, hogy miért kellene szerintük most létrehozni az Európai Egyesült Államokat.

Az EU megszüntetése mellett érvelõk szerint „gyors cselekvésre” van szükség, és fel kell számolni a nemzetállamokat, mielõtt még más országok is bejelentik kilépési szándékukat, és beindul az Európai Unió felbomlása.

Eljött az ideje a politikai integráció szorosabbra vonásának, a szélesebb jogkörökkel rendelkezõ föderális állam létrehozásának. Tudjuk, hogy egy ilyen kezdeményezés erõs ellenállásba ütközik, de az egyesek inaktivitása nem válhat mindenki más bénultságának az okozójává. Azok, akik hisznek az európai eszmékben, képesek kell legyenek új életet lehelni beléjük ahelyett, hogy végignézik menthetetlen bukásukat."

– olvasható a La Stampa olasz napilapban közölt politikai kiáltványban.

A nemzetállamok feletti, európai szuperállam megteremtését mielõbb elérni akaró politikai erõk kiáltványában az is szerepel, hogy ha egyesek most még nem is akarnak, vagy nem tudnak csatlakozni ehhez az új föderális unióhoz, azért késõbb õk is csatlakozhatnak.

A baloldali olasz napilapban közölt nyílt levélben szerepel a négy ország parlamenti elnökeinek aláírása. Norbert Lammert, a Bundestag elnöke, Claude Bartolone, a francia nemzetgyûlés elnöke, Laura Boldrini, az olasz képviselõház elnöke, és Mars di Bartolomeo a luxemburgi képviselõház részérõl mind aláírták a kezdeményezést, annak kifejezésére, hogy õk, az országaik nevében vállalják azt, hogy csatlakozni kívánnak a föderális európai államhoz.Link

Hozzászólások

116 #1 livia
- 2017-02-27 20:45
Közös bordély? Anyuka hol van? No, azt is be akarják tiltani. Hibbant hazátlanok, azaz senkiháziak.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.42 másodperc
4,460,868 egyedi látogató