Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Cigányozó, zsidóbérencezõ szakértõt kérdeztek a Mokkában a gyerekvállalásról

BelföldEz azért jelzésértökû. Picológus is, meg Anna is. De rég volt, mikor még együtt ültünk a teázóban és toltam a jóbikos kis zsidó-gecikkel kapcsolatos infót a fejébe kerecsennel. Mibõl lesz a levelibéke! Alighogy elkezdett dolgozni, máris rengeteg feledhetetlen pillanatot szerzett nekünk a megújult Mokka új mûsorvezetõje, Istenes László, akinek nincsenek különösebb fenntartásai a propagandamûsorokkal szemben. (“Nagyon merész a Jobbik és a Momentum összekapcsolása?” – tette fel a kérdést Lánczi Tamásnak a kiváló, ‘A Momentum az új SZDSZ?’ címû beszélgetés során).

Most az is kiderült, Istenes milyen mélyen hisz a “hagyományos nõi szerepekben”. Õ a hagyományos értékek alatt olyasmit ért, hogy apa olvas, anya fõz, ilyesmi. Ezt onnan tudjuk, hogy a szerda reggeli Mokka vendége volt Katus Attila és Kulcsár Edina, akiket egy felmérés kapcsán, mely szerint a gyermekvállalási kedv csökkenésének az apai tekintély hiánya lehet az oka (sic!) kérdeztek.

Szakértõt is hívtak a témához, Szöõr Anna jogász-pszichológust, aki többek között arról ismert, hogy gárdistaként cigányozott, majd amikor összeveszett a Jobbikkal, lezsidóbérencezte a pártot.

Miután Kulcsár Edina elmondta, hogy õ apa nélkül nõtt fel, de nem érzi úgy, hogy ez csökkentette volna a gyermekvállalási kedvét, Istenes gyorsan magához ragadta a szót:

Attila, beszéljünk most mi, jó? Mint férfi a férfival

Csakhogy hamar világossá tette a 43 éves fitneszedzõ, hogy bár konzervatív sváb családban nõtt fel, még mindig nem szeretne gyereket. Ez remek apropó volt, hogy Demcsák vegye át a szót, és bár szerette volna elmondani a véleményét, Istenes László folyamatosan közbeszólt, ahogy tette akkor is, amikor Szöõr Anna beszélt, aki gyorsan felvázolta, milyen a hagyományos apaszerep:

A gyökereket a család adja meg, a hagyományos család, a szárnyakat pedig az apának kell megadnia, amikor azt mondja, hogy az édesanya tartja a gyermeket a családi tûzhely mellett, de fiam, te másra vagy hivatott.

Demcsák Zsuzsánál itt szakadt el igazán a cérna,

és közölte, nem ért egyet, ez nem genderfüggõ, nem apa-anya kérdés, de a szakértõ rá tudott tenni még egy lapáttal:

Az apai tekintélyt nem a családon belüli erõszak szabályozza, hanem az a tartás, amikor az édesapa mond valamit, és igenis a család követi, mert az édesapának kell még mindig a családfõnek lenni, hiába változott meg a világ, de ezt csak hagyományos családban tudom elképzelni.

via GIPHY

“Nem értek egyet, nem értek egyet” – tiltakozott tovább Demcsák, de Istenes ismét közbeszólt:

Én is a klasszikus értékek mellett vagyok egyébként, én azt gondolom, hogy attól, hogy egy nõ dolgozik, többet dolgozik, mint mondjuk korábban, ennek nem feltétlenül kell felborulnia, tehát attól egy nõ lehet nõies, anyuka, szeretõ családanya, elkészítheti a vacsorát, attól, hogy egy apuka kevesebbet dolgozik, vagy másképp dolgozik, ugyanúgy lehet egy határozott férfi, hogy ‘fiam, márpedig ezt csinálod, és pont’.

Szöõr Anna ezután még picit folytatta, Kulcsár Edina tiltakozott, Demcsákon kívül senki sem figyelt, végül Istenes László megköszönte a beszélgetést: ‘Tudtam, hogy jót beszélgetünk, tudtam, hogy kevés lesz.”

Akinek van idege hozzá, alább megtekintheti az egész beszélgetést.


Javítás: Cikkünk egy korábbi verziójában azt írtuk, Kunfalvi Nóra a Mokka felelõs szerkesztõje. Mint tudomásunkra jutott, a riporter már nem dolgozik a TV2-nél, nemrégiben máshova igazolt.
Link

Hozzászólások

118 #1 keepfargo
- 2017-03-02 10:17
Igy járt Istenes meg az istentelenek...mert írva (is) vagyon: "Nomen est omen" ?
116 #2 livia
- 2017-03-02 20:19
Szerintem nem szerepkérdés, hanem szeretkérdés. Csupán egy szó, és senki se kérdi, kinek mi dolga, vagy ha nem sikerült aznap, simán összefogás, és megoldás a feladat. A mai ember nagy kérdése a fal, meg az elszakadás a természettõl. Tán ezen kéne gondolkodni. Istenes? Nos?
267 #3 Perle
- 2017-03-03 16:59
Nem kifejezetten a grermekvállalás miatt, de megjelent a briteknél az okos kondom. Egy beleültetett chip megmondja, hogy mikor meddig, milyen intenzitással, mennyi kalóriát égetve végezte dolgát a hordozója. Azután le lehet tölteni az adatokat és megosztani másokkal.:o
http://britishcon...ondom.html
2 #4 gerry
- 2017-03-03 17:26
Perle - Akkor ezzel az okos Condommal, legközelebb ki Análizélem a legjobb tulajdonságaimat, majd kimosom (hacsak nem cserélhetõ betétes!) és havi statisztikát készítek a különbözõ technikák kipróbálása közben...

...de nem fog megrázni(?) mer' akkor az ember könnyen kisül mint a terminátorok az utazás végén...

A lányoknak mindenesetre szóltam, hogy készüljenek!

[movie=youtube]https://youtu.be/p5rqJHlM6tI[/movie]

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.51 másodperc
3,402,848 egyedi látogató