Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Szakszervezet: a kormány szándékosan teremtett dolgozói szegénységet

BelföldÖsszeesküvés-elmélet! Rágalom! A kormány úgy tesz, minta kormány vona, a szakszervezet, meg mintha szakszervezetne. Annyi cikket feltehetnék, de minek? Hányadék ez az egész. A miniszterelnök irányításával tudatosan és módszeresen teremtett a kormány dolgozói szegénységet, s most hirtelen úgy tesznek, mintha valami külsõ ellenségtõl kellene megvédeni az „olcsó” magyar munkavállalókat –

– így reagált a Magyar Szakszervezeti Szövetség Orbán Viktor tegnapi kamarai felszólalására. Az eseményen a 24.hu is jelen volt, itt tudja elolvasni, miket mondott a miniszterelnök, amelyek kiverték a biztosítékot a szakszervezetnél.
Fotó: 24.hu / Fülöp Dániel Mátyás

A MASZSZ szerint határozottan és tényekkel tudják cáfolni azt a kijelentést, miszerint az iparkamara kezdeményezte elõször a bérmegállapodást. A szövetség elvárja, hogy a kormány tegye jóvá a munkavállalók elleni bûneit, egyebek között például a közmunkaprogram átalakításával, tisztes munkahelyek létrehozásával, méltó fizetéssel és kellõ megbecsüléssel.
Dolgozói szegénység

A szakszervezetet az is megdöbbentette, hogy a miniszterelnök a “spanyolviaszt” feltalálva a kamarai rendezvényen kijelentette: munkavállalók nélkül nincs gazdasági siker.

Hol volt eddig a kormányfõ, hogy erre csak most ébred rá? – kérdezi Nemes.

A szakszervezet enyhén szólva is furcsának tartja éppen Orbántól hallani: „ha valahol diszkriminatívan kezelik a magyar munkaerõt, akkor cserébe azokkal az országokkal szemben tõkekorlátozásokat vezetünk be, ha az a tõke be akar jönni az országba”, hiszen a kormány folyamatosan és módszeresen különbséget tesz a hazai munkavállalók között. Legutóbb például azzal, hogy az állami tulajdonú cégeknél 3 évre szóló 30 százalékos béremelést rendelt el, miközben az önkormányzati vállalatoknál dolgozókkal nem törõdik, mondván, oldják meg az egyébként is mûködési hiánnyal küzdõ települések.
Kész programjuk van, csak meg kéne hallgatni

A szövetség ugyanakkor üdvözli a miniszterelnök ráébredését: „ha olcsó a munkaerõ, az nem ösztönöz hatékonyságra”. Nemes Gábor felidézi, hogy a magyar munkavállalók leértékelõdése a jelenlegi hatalom bûne, hiszen a munka törvénykönyvével szentesítette a foglalkoztatási feltételek gyengítését, s ezzel kiszolgáltatta a munkavállalókat a munkáltató kényének, kedvének.

A dolgozói szegénységrõl, azaz arról, hogy hiába van valakinek munkája, nem tud belõle megélni, ebben a cikkünkben is olvashat bõvebben.

A MASZSZ felszólítja a kormányt, hogy megfelelõ munkahelyekkel, méltó fizetéssel és bánásmóddal, szociális párbeszéddel, valamint a munkavállalói jogok tiszteletben tartásával emelje méltó helyére a magyar munkavállalók értékét, hogy ne csak külföldön, hanem itthon is meg tudjanak élni. A konföderáció a közmunkaprogram mielõbbi átalakítását szorgalmazza. A szakszervezetnek erre pontosan kidolgozott programja is van, írták a közleményben.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2017-03-02 20:13
Tömegesen mondanak fel a rezidensek

Az utóbbi három hónapban öt rezidens mondott fel a fõvárosi Szent János Kórház felnõttsebészeti osztályán azért, mert nem operálhattak eleget, a mûtétek nagy részét ugyanis a hálapénz miatt a fõorvosok végezték – értesült a Magyar Nemzet egy, a kórházban dolgozó, neve elhallgatását kérõ alkalmazottól. A felmondások indokai között szerepelnek még a kórházban uralkodó áldatlan állapotok, valamint az alacsony bérezés.http://mno.hu/bel...ek-1388362


Gazdaság
9
2060-ig felszaporítaná a magyart a kormány
Molnár Zoltán
Molnár Zoltán

bértollnok. 2017. 03. 02. 14:21

3
9

Nagyon érzi a kormány, hogy öregszik és fogy a népünk, ezért az olimpiánál hosszabb távú projektbe vágnak Orbánék.
Korábban a témában:

Az egész országban fenntartja a migrációs válsághelyzetet a kormány
Lázár János még életében nem ivott sört
Hétmillióra is lecsökkenhet Magyarország népessége 45 év múlva

Nagy nemzeti demográfiai program várható – jelentette be Lázár János Miniszterelnökséget vezetõ miniszter a csütörtöki Kormányinfón. Nagy célokat tûztek ki: egy 2060-ig szóló programot készítenek elõ. Ösztönöznék a gyermekvállalást, csökkentenék a halálozásokat, erõsítenék az oktatási rendszert, értékelnék az EU-n belüli magyar munkavállalást.http://24.hu/fn/g...a-kormany/
116 #2 livia
- 2017-03-02 20:31
Szerintetek vagyunk még hétmillióan? No, és ez a nagy felbuzdulás nem csupán felbuzulás? Azaz buzerálás. Ne csak a béreket, hanem a terheket is egységesítsék, vagy, megint csak nevetség az egész. Még mindig csak a rabszolgapiacon érzem magam.
8 #3 miskolcilaci
- 2017-03-03 18:24
A közmunkaprogram, egy nagyszerû találmány a zsidóság részérõl. A gój igazi ingyen munkaerõ szarért, húgyért. Nevetséges, hogy a médiában a közmunkaprogramosokat, fõképp a cigányokat árok és úttisztításra, azok javításra valamint a városi, és más települési kertészeti munkák bemutatására használják fel a Tv felvétel során. Nagyon sokan vannak, akik több mint negyven év ledolgozott idõ után kegyelemkenyéren, de még a szakmában dolgozva fejezik be pályafutásukat a közmunka rendszerben ½ - 2 évvel a nyugdíjazás elõtt. Én ismerek közülük néhányat, nagyon jó szakemberek. Azután ott vannak, akik a családjuk anyagi helyzetének jobbá tételéért, gyermekük továbbtanulásáért részben megrokkanva dolgoznak közöttük. Orvosi vizsgálatuk alapján szinte kizárt az un. versenyszférába való visszalépésük. Azután ott vannak azok a múlt rendszerben végzett tapasztalt szakmunkások valamint az irodai munkákra beosztottak, akik több évtizede felszabadulva azokat a munkafolyamatokat végzik el a beosztott cégeknél lassan már fele annyi jövedelemért, mit az ott dolgozó állandós dolgozók. Ugyan azért a munkáért 40%-al kevesebbért, valamint a folyamatos évenkénti megszakításokkal kortól függetlenül egységesen 19 napot kapnak. Semmilyen juttatásban nem részesülnek, ha esetleg mégis lenne túlóra ami tiltott, azt csúsztatásban számolják el. A januári emelés az kb 2 doboz cigaretta árával egyenértékû nettóban. Gyakran tapasztalni lehet a határozatlan munkaidejû dolgozók körében a programozásuknak köszönhetõen a lenézést a közmunkások irányában. És nem a cigányokról beszélek. Összefosott egy banda, de inkább az ország az egész…
Külön köszönet azok részérõl, akik bármilyen formában megálmodták ezt a közmunka programot a még itt maradtak gyakorlatilag megalázva ingyen foglalkoztatásukkal, felgyorsítva ezzel is az elvándorlást. Még egy ilyen mocskos, pénzéhes, Mammonimádó, gerinctelen, és aljas, sunyi minden gonoszsággal megáldott sátánimádó fajt mint a zsidó, még életemben nem láttam. Remélem, hogy mihamarabb mind elhullotok állatok módjára egytõl-egyig nyomtalanul. De azért magyarország erõsödik. Hajrá magyarország, hajrá magyarok!

https://a.disqusc...&h=159
238 #4 bivaly
- 2017-03-04 06:10
Imre !

Tavaly nyáron sajnálatos módon be kellett mennem a János kórházba, és nem magam miatt. Elképesztõ távolságokat kellett végig másznom, mire elértem ahová kellett. A szintek miatt "lépcsõházak" vezetnek felfelé többszáz méter megtétele után, ezek önálló építmények, de valami kimondhatatlan lerohadt állapotban. Amikor odaértem, ahová mentem, a megdöbbenés és a tehetetlen düh lett úrrá rajtam, meg az elsõ benyomás, hogy köszönsz a nõvér pultnál, és úgy néznek rád, mint a véres rongyra, miközben egy romhalmaz közepén vagy, egy kommentálhatatlanul lerohadt szeméttelepen, ahol vérig sértett személyzet igyekszik saját vélt, vagy valós sérelmeit rajtad megtorolni.
Ekkor "tüntettek" a kórház elõtt valamiféle seggyhülye kórház védõk, mondtam is az egyik fiatal jóembernek, hogy mit kell itt megõrizni ? Volt már bent ? Látta milyen állapotban van minden ? Mondtam neki, ezt le kell rombolni a sárga földig, és újjá kell építeni, mert ez csak egy mocskos romhalmaz ! Állt mit izé a lakodalomban, és se köpni, se nyelni nem tudott, pár szabatos mondatom beforrasztotta a gégéjét.

Adalék ! Tegnap szintén kórházba "kellett mennem", Bajcsy kórház, Kõbánya, ( a sürgõsségi ellátást gépkocsival csak hátulról, jó messzirõl lehet megközelíteni, közvetlenül az utcáról csak gyalog !), és kiverte a szemem egy tábla. Ki van írva 11 nyelven, hogy Isten hozott !!! Hol van itt Magyarország, meg nemzet, meg "mi magyarok", stb.? Ez utóbbi eléggé beszédes nem ? Józsi bácsinak, meg Mari néninek minek kell kiírni arabul, hogy Isten hozott ? Héberül nem láttam, de nem is kerestem, csak megszámoltam a tábla köszönéseinek számát. Kínaiul is ott van, na persze, az ne lenne ott ?
4 #5 Posta Imre
- 2017-03-04 08:05
Bivaly, csak nem van "igaza gyúrcsótánynak", hogy qvaország? Már a kisujjamat sem vagyok hajlandó mozdítani ezért a söpredék "nemzetért". Ez van.

Több százmilliós kártérítést kell fizetni a nyíregyházi kórházépítés visszaélései miatt

Lövei Csaba nyíregyházi önkormányzati képviselõ, az Együtt helyi elnöke szerint mielõbb fel kell tárni, ki a felelõs a nyíregyházi kórházépítéssel kapcsolatos visszaélésekért, ami miatt több százmillió forintos kártérítést kell fizetni. Amennyiben nem, vagy csak késve indít hivatalból eljárást a nyomozó hatóság, Lövei Csaba maga tesz feljelentést az ügyben - írja a politikus a 168ora.hu-nak eljuttatott közleményében.http://168ora.hu/...sei-miatt/
154 #6 kakas
- 2017-03-04 10:36
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=qD_lHpiOAcg[/movie]
267 #7 Perle
- 2017-03-07 10:05
Nem csak dolgozói szegénység van, hanem dolgozói lefárasztás is.
Gyakran utazom itt a fõvárosban az esti órákban és azt tapasztalom, hogy a dolgozók jóval 6 óra után jönnek ki a munkahelyekrõl, tele vannak a 7 órás buszok megfáradt nõkkel és férfiakkal. A fizikai munkásokon még rajta van a munkaruha, mert ebben a demokráciában a munkaadónak már "arra sem futja" , hogy egy tusolót, vagy öltözõt biztosítson számukra. Az " átkosban" a munkások múszakvûltáskor lefürödte, átöltözve jöttek ki a gyárak és aüzemek kapuján.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.73 másodperc
3,392,394 egyedi látogató