Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Súlyos vádak érték Putyin 'álmos bohócát'

KülföldNa ne! Gi gondolta vona! A zsidó Navalnijék a zsidó Megvegyevet...háááát ez olyan magyarosan oroszosan zsidós.
Kiterjedt korrupcióval vádolja Dmitrij Medvegyev miniszterelnököt az Alakszej Navalnij ellenzéki politikus irányítása alatt álló civil szervezet. A jelentésben szereplõ vagyontárgyak strómanok kezén vannak. Navalnij indulni akar a 2018-as elnökválasztáson Vlagyimir Putyinnal szemben.

Dmitrij Medvegyev (képünkön balra), Oroszország csendes, igénytelen, Vlagyimir Putyin államfõ árnyékába húzódó miniszterelnöke, akire viselkedése alapján az "álmos bohóc" gúnynevet ragasztották jóakarói, a háttérben egy több milliárd dolláros korrupció központi alakja - írta egy Medvegyev vagyonát taglaló jelentést ismertetve a Moscow Times.
Meghökkentõ hír Putyinról - már Oroszország sem a régi?

A dokumentumot a Korrupcióellenes Alap (angol rövidítése alapján ACF) állította össze. Ezt a szervezetet Alekszej Navalnij ismert ellenzéki politikus irányítja, aki nemrégiben jelentette be, hogy indulni akar Putyin ellen a 2018-as elnökválasztáson.

Házak, telkek, egyebek

A jelentés szerint Oroszország második embere enyhén szólva nem csupán azzal a Moszkva környéki nyaralóval rendelkezik, amelyrõl az ACF tavaly nyáron beszámolt. Ezenfelül az orosz fõváros szomszédságában rendelkezik egy kúriával is, amelynek értéke elérheti az ötmilliárd rubelt (25 milliárd forint, a Nemzeti Színház ára). Ezt az ingatlant Alisher Usmanovtól, Oroszország leggazdagabb oligarchájától kapta.

Az ingatlanok sorában a következõ egy a krasznodari régióban lévõ rezidencia, amelyet télen használ az orosz miniszterelnök és családja. Ezt a házat a 2014-es szocsi olimpiához kapcsolódó óriási beruházások keretében építették. Krasznodar környékén két nagy földterülettel is rendelkezik.

Az ACF szerint Medvegyevnek van egy további vidéki háza is a kurszki régióban, továbbá Szentpétervár központjában birtokol egy pazar, luxuslakásokból álló lakóházat. A felsorolás végén egy olaszországi szõlõ és két jacht szerepel.

Lopnak, nem kicsiben

Medvegyev nem tulajdonosa ennek a tekintélyes vagyonnak - teszik hozzá mindehhez a jelentés szerzõi. Az ingatlan és ingó vagyontárgyakat számos jótékonysági szervezet és vállalat birtokolja és kezeli. Ezek közül egyeseket olyan offshore-zónákban jegyeztek be, amelyeket Medvegyev volt iskolatársai irányítanak.

A mûködtetéshez szükséges pénzt az orosz oligarchia tagjainak, illetve az állami nagyvállalatok vezetõinek nagyvonalú ajándékaiból, illetve állami ellenõrzés alatt álló bankok kedvezõ hiteleibõl gyûjtik össze.

Mind ilyenek

Medvegyev azért tud ilyen sokat lopni (mégpedig meglehetõsen nyíltan, hiszen több ezer embernek ad munkát vagyonának fenntartása), mert Putyin ugyanezt csinálja csak jóval nagyobb léptékában - írja Navalnij az ACF jelentésének végén. Szerinte az egész kormány így mûködik. Ez az oka annak, hogy bár Oroszország gazdag, lakóinak túlnyomó többsége szegény.

Navalnij jelentése egyértelmûen választási kampányának része. Az egész egy ellenzéki politikus és elítélt propagandája - kommentálta a dokumentumot Natalja Tyimakova, Medvegyev szóvivõje. Az elítélt jelzõvel arra utalt, hogy egy orosz bíróság sikkasztásért elítélte az ellenzéki politikust egy állítólagos falopási ügyben. Emberjogi szervezetek szerint koncepciós eljárást folytattak ellene. Az ügy miatt meghiúsulhat indulása az elnökválasztáson.Link

Hozzászólások

154 #1 kakas
- 2017-03-04 18:21
68.media.tumblr.com/tumblr_lwu20n9wjt1qak6iwo1_500.jpg68.media.tumblr.com/0714ae3acfe89c7ca940ed2c0dfe04e3/tumblr_nr8ecovE4l1rnyeudo1_500.jpg

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.32 másodperc
4,460,813 egyedi látogató