Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Harmincöt embert gyanúsítanak puccskísérlettel Törökországban

KülföldÓ jaj ezek a puncsisták! A zsidó-cigány már rég megpuncsolta ezt a sz@rtelepet és megy a marakodás, kinek jusson melyik dossziéból nagyon korrupciós szelet-Kelet. Ördogánt se kell félteni, de az itteni puncsosok meg egész jól elvannak még, vagy majd a 2018-as elcsalt választások után? Esetleg még 20 év múlva...se? Isten akarja? Harmincöt embert vettek õrizetbe a török hatóságok puccskísérlet gyanújával. Vanak köztük magas rangú tisztviselõk és rendõrök is.

Õrizetbe vette a török rendõrség kedden az amerikai számûzetésben élõ Fethullah Gülen befolyásos iszlám hitszónok legalább 35 feltételezett követõjét, akik a hatóságok gyanúja szerint puccskísérletre készültek.

A Dogan török hírügynökség tájékoztatása szerint a hatóságok egyidejûleg 18 tartományban tartottak razziát, amelynek során több magas rangú állami tisztviselõt és rendõrt is elvittek.

Gülen és követõi sokáig Recep Tayyip Erdogan elnök és az õt támogató iszlamista tömörülés, az Igazság és Fejlõdés Pártja (AKP) szövetségeseinek számítottak. Erdogan azonban azzal vádolja õket, hogy 2013-ban egy korrupciós botrány kirobbantásával meg akarták õt buktatni, akkor még mint kormányfõt. Azóta Gülen több ezer feltételezett követõjét távolították el az állami intézményekbõl.
Két újságíró õrizetben

Múlt héten a török hatóságok állami felügyelet alá helyeztek 22 olyan céget, amely az iszlám hitszónokhoz közel álló Koza Ipek Holdinghoz tartozik.

Yalcin Akdogan török miniszterelnök-helyettes kedden az NTV hírtelevíziónak nyilatkozva vitatta, hogy a kormány korlátozná a sajtószabadságot.

Nincs nyomás a médián, ebben az országban senkinek nem kell hallgatnia
- szögezte le Akdogan. Hozzátette ugyanakkor, hogy a törvények figyelmen kívül hagyása és azok megsértése nem megengedhetõ.

A politikus arra reagálva mondta ezt, hogy a rendõrség hétfõn õrizetbe vette egy újság két vezetõ munkatársát, miután a lap az AKP gyõzelmét a vasárnapi elõre hozott parlamenti választásokon a "polgárháború törökországi kezdeteként" értékelte.
Link

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.31 másodperc
4,461,833 egyedi látogató