Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Laposföld ... lassan egy éve történt - avagy gondolkodni tudni kéne végre

GondolatokVisszatekintve az elmúlt év néhány Okostojas sziporkáira, örömmel jelenthetem, hogy a weboldal - az utóbbi néhány hónapban - egyre növekvõ lendülettel csúszik bele az érdektelenség apatikus mocsarába.

A megitélésem persze az "innen tényleg úgy néz ki" kategóriába tartozik, de talán nem járok olyan messze az objektív igazságtól.

Megszünt az oldal kohéziós ereje, "bekukkantunk" majd tesszük a dolgunkat. Imre is ezt müveli.
A világmegváltás - érdeklõdés hiányában - elmarad. Persze ez nem baj, mert vérrel lemosni gyalázatot olyanokkal akikben nyomokban sem találni alázatot - meddõ erölködés és csak totális káoszt eredményezhet aminek következménye a pusztítás maga.

Addig is - mielõtt még Fönixként újjászületünk vagy (ez a valószinübb) az emberiség nagyobb hányada leomló jégfalként belezuhan a mindent feloldó óceán hullámzó kékjébe, szeretnék egy kis ajándékot átadni útravalónak.
Tudom, hogy sokan nem fogják értékelni hiszen úgyis jobban tudják mi történik ezen a földön, ebben a vil'agban, naprendszerben avagy galaxisban, vagy ha õk nem is akkor bölcs és tévedhetetlen barátjuk, lelkivezérlö csillaguk utat mutat és irányt szab jelenüknek...

De talán marad még néhány tudatlan, tétován botladozó tag az oldalon, olyanok akik nem megmagyarázni akarják a világnak, mit és hogyan kell tényként elfogadni hanem tudatlanságukkal megbékélve saját gondolataikat használva próbálnak egy csepnnyi tudást magukévá tenni.

Közel egy éve, hogy Turul40 (saját szavaimat idézve) "begõzölt"
Akit érdekel az itt megtalálhatja a kezdetét: Turulföld...
Az egy íráshoz tartozó 482 hozzászólás és a 17'000-nél több híroldal megnyitás az eddigi csúcsot jelenti, így senki nem mondhatja, hogy érdektelen volt a téma.
A mindössze két hétig tartó viharos szó (írás) váltás "Megrengette a Weboldalt", aminek következtében, a témát elindító Turul40 április 24.-i tündöklése május 3.-ai bukásához vezetett... "Ide se lépek be többet" - kijelentését betartotta, bár lehet, hogy vendégként még idejött...
Ezt persze elõre borítékoltam, a hír elsõ soraiban leírva: "Remélhetõleg egy végsõ óriási robbanásban ki is fog hunyni (T40) a közeljövõben... :))))"
Kivánni azért nem kívántam, de nem maradt más választása és végül így döntött.
A majd 500 hozzászólás közé jónéhány elgondolkoztató írás is felkerült, ezek közül némelyik tartalmával egyet lehetett érteni, ugyanakkor jónéhány kiverte a biztosítékot. Fõleg akkor, amikor mondvacsinált, megalapozatlan "bizonyítékokra" épített kijelentések kerültek fel közéjük.

Késõbb Turul40 meghívta a barátját, azt hittem szintet tudunk lépni, de sajnos helyette visszalépés lett a dologból. Dogmákból nem lehet bizonyítékokat kreálni. Sajnos ez történt. Soha egyetlen percre nem állítottam, hogy nekem van igazam ugyanakkor ömlesztve olvashattam a kinyilatkoztatásokat; - Ez pedig így van és kész. /hülye vagy ha nem veszed észre!/
Azok az emberek akik képtelenek elfogadni a tudatlanság tartós állapotát, helyette tudálékosan mondják a magukét, megalapozatlanul, félresöpörve minden - nem az õ igazukat - felvetõ gondolatot, azok nem vitapartnerek hanem erõszakos, önmagukat felsõbbrendübbnek valló emberek. A kinyilatkoztatás, amiben hisznek, amit mindenkivel el akarnak hitetni ugyanarra a motivációra épülnek Turul40 és Sandor barátjánál mint a Jehova tanúinál, a bigott vallásosoknál, vagy eldeformált/beteg lelkü, karakterek százezreinél.

Sokan közületek - egy ilyen "veszekedésbe", álvitába csöppenve visszarettentek az általatok szokatlan (néha durva), kiélezõdõ harctól. Nem szoktátok meg a vehemens adok-kapok helyzetet és nem éreztek kényszert abban résztvenni. Ezeket a köröket én már régesrég megtettem és nem vonulok vissza azért mert a másik erõteljesebbnek hiszi magát. Persze néha engem se ért meg senki, pedig a világom nagyon egyszerü:

Szeretem és értékelem az értelmes embereket. Nem szeretem az értelmes de agressziv és önmagát másnak mutató emberfajtákat. Az észt kétféleképpen szerzi meg mindenki:
- Valamit kap a vérvonalon keresztül.
- Valamit tanul, hozzá csatol a következõ két-három évtizedben.

A gond ott kezdõdik, hogy mindenki alapról indul és minden agynak ki kell fejlõdnie ebböl a kezdeti állapotból.
Az elsõ években a tudás felhalmozása majd lassú változással a már megszerzett tudás feldolgozása, használata következik. Természetesen a további ismeret felhalmozásra mindenkinek szüksége van (bár már nem mindenki kapja meg!), de többnyire az addigra részben kifejlõdött kreativítás már önálló irányt szab a további "okosulásunkhoz".
Valamikor óhatatlanul elérkezik mindenki egy ponthoz, ahol realizálódik benne, hogy az eddig összeszedett tudása hiányos. Nem mindent ért, nem mindent tud, Nem tud biztonságban tovább lépni egy külsõ, segítõ vagy irányító hatás nélkül.

Minden ember más, bár léteznek alapvetö, egymással összeegyeztethetõ ismertetõjelek de a formációk (és deformációk) száma - tudásunkhoz mérve - szinte végtelen.

Ekkor történnek (történhetnek) meg azok a belsõ, gondolati változások amikor a föbb karakter jellegzetességek kibontakoznak és végsõ stádiumra hangolják az alany személyiségét.

Meghagyom Imrének a fõbb csoportok taglalását - nálam biztosan értelmesebben képes "bemutatni" az "ember(iség)i alapállandókat", csupán két fontos, alanyi tulajdonságot szeretnék kiemelni:
- Az egyik az énközpontu, önmagában biztos karakter, akinek nem lehet ellentmondani, mert nem fogadja el.
- A másik fõ típusjellemzõ, azokra vonatkozik akiknek nincs szükségük erre a - magukba vetett hit - biztonsági pozícióra.

Ugye milyen egyszerü? (Nem hiszed, mi?)

A legtöbb ember a második csoporthoz tartozik. Elárulom nektek, hogy ebböl a csoportból szinte senkivel nincs problémám. Többnyire persze azokat engedem közelebb magamhoz akikkel azonos érdeklõdési síkon vagyok, akik abban a környezetben, kultúrális közegben élnek, nevelkedtek mint ami számomra is mindenkor természetesnek hat.

Néhány alapkérdés - a megválaszolás igénye nélkül:

Egy gyerek kire figyel kit utánoz, kinek akar megfelelni illetve kit próbál befolyásolni?...
A tizenéves helye - itt Európában, a világ városaiban, településein, az otthon és az iskola irányítása alatt áll. A sztereotipiákon kivül, a közvetlen vele együtt élö személyek felé alakul ki megfelelési kényszer. Miért teszi?
A pubertás végén, az elsö független szárnycsapások után alakul ki az amit minden felnövõ emberpalánta "várva-várt" önálló életre törekvés vágya.
Mikor, melyik intervallum a legalkalmasabb arra, hogy erõteljes befolyást gyakorolhassanak ezekre a fejlõdõ személyiségekre?

Melyik csoportból kerülnek ki az óvónénik, tanári erõ, oktató, orvos, mérnök, feltaláló, kémikus és melyikbõl a - többnyire sikert is elérõ - felsõfoku végzettséget megcélzó személyek többsége, illetve a sportolók, avagy pszichikai / fizikai eröszakszervezetet elönyben részesítõ személyek?

Amennyiben a személy elért/meghaladt egy oktatási nívót, azzal biztonságossá is formálta a saját életvitelét. Akik lemaradnak (esetleg önhibájukon kívül) azok más úton lépdelnek tovább.

Ugye vannak okos és értelmes cigányok? Vannak. Szerintetek mi a különbség ha a az elsõ vagy ha a második csoporthoz tartoznak?
Gondolom abban is egyetértünk, hogy zsidók között is találhatók értelmes és okos személyiségek? Szerintetek Demjén, Latinovics, Moldova meg sok száz, a kultúrában megismert zsidó melyik kategóriához sorolható? Beugratós kérdés; a MOSSAD tagjai hova sorolhatók?
Egy húsz év körüli srác (- amikor mások is látják -) megpróbál "keményen", macho módon szerepelni... egy most felnõvõ fiatal lány szeretné ha ö lenne a legszebb a világon és mindent megtesz, hogy ezt meg is lássák benne... - de mindkettejük viselkedésétöl független, hogy késõbb melyik csoportba kerül.

Bármelyik fiatal, amennyiben megvan a magához való esze, elõbb-utóbb annak segítségével próbál érvényesülni. A másik irányt kiválasztók ugyancsak nem buták, de õk nem a saját erejüket használják a cél eléréséhez hanem külsõ erõt vesznek igénybe, amelyben jobban megbíznak mint önmagukban. Ennek következtében rövid idõn belül véglegesen eltávolodnak egymástól a két csoportba tartozók és ugyanez idõ alatt kialakul a társadalmi különbség amit az elsõ "énközpontu" csoport azonnal a maga hatalma alá rendel.
A másik, akik mi vagyunk - szinte esélytelen egy pozícióban, anyagiakban, biztonságban stabilizáltabb helyre. Akinek ez - amikor rájön - nem tetszik az megpróbálkozhat egy kiugrással, ami vagy sikerül neki, vagy megpróbál erõszakosan "kitörni" a helyrõl ahol van. Ezek közé sorolom Turul40-et és Sándor barátját. Mások a hit egyik kiválasztott változatának segítségével, vagy valamilyen szövetséghez (Minden ami szem-szájnak ingere) csatlakozva próbál fejjebb jutni...

Próbáljatok egy harmadik utat találni... (remetékre ne hivatkozzatok, mert azok kiléptek a világ körforgásából)

Végül - rövid kis eszmefuttatásom befejezéseként, szeretném közkincsé tenni ASIMOV - egyik utolsó írását. egyetlen okból teszem meg; Nekünk akik a második csoportba tartozunk, akik néha képesek vagyunk mosolyogva nevetni a sok hülyeségen, máskor azon dühöngünk, hogy miért nem tud végre az emberiség - legalább egy kicsit feltápászkodni az idiótizmus és gagyiság pihentetô futóhomokjának pihe-puha felületérõl, kötelességünk (ha már nem születtünk "könyöklõnek") tanulni olyanoktól akik nem mindenáron kiokosítani akarnak, csak azt szeretnék ha mi is ellátnánk egy kis távolságra, ahol már felfedezhetõ egy cél, talán pontosan az ami miatt ide születtünk: Embernek lenni, részben tudatlanul (és elfogadva), részben lelkileg megnyugodva abban, hogy nem halunk meg teljesen hülyén, végül - de nem utolsósorban - képesek legyünk továbbra is azokat kinevetni akik túl komolyan veszik önmagukat... s akkor, talán közülük is észreveszik néhányan, hogy többet ér egy barátság, egy jó emberi kapcsolat minthogy saját magát a másiknál, ha kell, erõszakkal elöbbrevalóbbnak tartsa.

A könyv - amiböl egy kis tudást felcsipegethetünk - innen letölthetõ:
Asimov - Utikalauz (pdf)
Asimov - Utikalauz (epub)
Asimov - Utikalauz (docx)
Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2017-03-06 14:18
Szia!
Laposföld ... lassan egy éve történt - avagy gondolkodni tudni kéne végre
Gerry megint kitett magáért. Ezt a szófosást, még egy zsidó is megirigyelné. Gerry nyithatna a zsidóknak egy ilyesféle iskolát, hadd butuljanak még jobban.
Régebben még jobb volt, mert az állatövek szerinti felbontásban sokkal több volt a variáció, tehát volt változatosság. Eljutott Gerry, hogy neki már csak kétféle embertípus létezik. Ha még egy kicsit erõlködik, akkor marad számára, hogy egyetlen ember létezik a földön, "Jéhova?". Ismered a mondást? Egy isten van, csak épp sokféle alakban, ezért van sok isten. A földön, meg különösen sok az isten, de csak az én az isten. Ámen, amen, amon, a mén, a ménrót, a menni, a máni, amenhotep. Ragozzuk ugyan azt Gerry módra?
Lehet, hogy aki hallgat, és szemléli a világot, az a legbölcsebb? Az bölcsõben van.
Tudjátok, ha Posta Imre elhallgat, na akkor a zsidók, és mindenki, jobb ha felkötik a gatyájukat, mert akkor igazán nagy lesz a baj. Senki nem mondja meg nekik mit tegyenek. - mondhatná ezt Gerry is, ha már ilyesmit le tudod írni a cikkben.
A viccet félretéve, Gerry megmosolyogtatott. Köszönet érte.
Szóval a nyugalom az nagyon fontos, mert ha fel tudod magad spannolni, húzni, nem érsz el semmit, vagyis zsidó vallású még lehet belõled. A kérdést is felrakhatod magadnak. Mikor ott voltam, lehetett ezt is gyakorolni, és amint látom sokan így Gerry is ezt teszi magával, ha már ilyeneket ír. Megmutatta, mit is kell elengednie.
Vicces, tényleg nagyon vicces fõleg, hogy komolyan is gondolja Gerry, amiket leírt.
A köszönetnyilvánítás is egy fontos dolog.
Csicseri Orosz Imre
_______________________
4 #2 Posta Imre
- 2017-03-06 18:24
Na, áskáltam ezt a laposta fõdet! Meg kiszedtem pár tuskót is, csak nem tudósikítottam róla, mert a nemzetmentésben irreleváns, a nemzetféltekésben meg ásóra sem érdemes.

Most szórtam ki vagy 100 regisztrált "tagot", de látom, nem látom hiányukat. Õk se nekünknek. Aztán már pár hónapja nagyon próbálkozik valami robot-titkosszolgálat, hogy regeljen mindenféle néven, de hiába.

Gerry, nagyjából a hegyaljából jól látod, de ne kapkodd el a következtetéseket.

Ami engem illet, rajtam kitört az "undor", annak minden tünetével. Lassan többet vérzik az orrom egy hét alatt, mint Natasának magömlése van egész életében. Hogy ez jó, vagy jó, nem tudom, de a vérnyomásom elkezdett emelkedni...szóval lassan az agyamra mentem.

Nem tudom miért ragaszkodom hozzá, de 10 évet adtam erre a "projektre" és ez már kifutott. Meglátásom szerint nem késtem le semmirõl, de nincs több "idõm" a vonatra várni a reptéren. Semmi haszna és semmi értelme. Ugyan az eltelt évek sokat adtak és hülyén már nem hall-hattok meg, s tán én sem halok hülyén, de ez nem biztos. A "csapat" éldegél, ki, hogyan képes. Értelme a terelgetésnek, okításnak rég nincsen, a viták is meddõk, a megszokás és a "messiás-várás" talán az, ami még a virtuális pocsolyában tart. De, ahogy tük is, én is keresem a kiutat a zsákutcámból.

Mindenek elõtt elkezdek élni. Nem tudom még hogy és miért, de majd kitalálom. A gyerekek felnõttek (még Marci is, úgy, ahogy).

Kezdetnek elveteményezek, majd megcsinálom a vízelvezetést és az asszony rendelt egy álmennyezetet is a nappaliba, hogy rusztikusabb legyen, mint mostan van.

Szóval, Gerry, igazából semmi nem változott, s közben minden megváltozott mégis. Amit ígértem így is meglesz.
2 #3 gerry
- 2017-03-06 19:05
Csicseri - téged nem vettelek nyilvántartásba... :)
Ahogy a remetéket sem, csak õket még tisztelem amiért eltávolodtak a káosz közelébõl. Te meg kevered a (na jó) káoszt és mindenkire ráöntötted... mosolyogni sem tudok rajtad...

ÍRHATTAM VOLNA ANNYIT IS, HOGY ITT EZ AZ ASIMOV KÖNYV - HA JAVASOLHATOM, OLVASSÁTOK EL.

De az olyan snasszos lett volna ezért kaptátok a körítést... hátha "belendül" valaki. Viszont 22 óra elteltével csak két hozzászólás (másfél, mert te nem vagy egész.)... Imre azt hiszem a bevezetõvel telibe trafáltam. De csicsergõt nem vártam... úgy látszik, nem tudok tartósan a rossz dolgokra emlékezni.... Tiszta mellbevágásként ért amikor megláttam alul a hõn nem kívánt nevet. Ami a szófosást illeti - töle (Csicsergõtöl) még mindig tudnék tanulni... söt mi több, ha jobban belegondolok

Csics-Or-Im, Te - bárhogy is nézem - az elsõ csoportba tartozol, csak annyi különbséggel, hogy agyilag pudding vagy... amúgy meg azt hallottam, hogy az olyanokra mint te, új TaiGETTOszt terveznek. Szellemi mélyponton is lehet árkot árkot ásni ameddig bele nem rokkantál! Most éppen hanyadik szinten kóvályogsz, hogy rögtön idejöttél olvasni? Azt hittem már a tizediknél - onnan már mindent látni? Akkor értem, nem is kellet lemerülnöd csak lenézned az alantas rabszolganépre.
Befejezem, mert még tényleg igazi zsídónak kiáltasz ki itt az oldalon. ... Hmmm Ha te nem vagy az, az nagy hiba... Rontod a nemzsidó átlagszintet. Remélem segíteni tudtam a lelki egyensúlyodon, ezért reagáltam az írásodra.
Szívesen.
- de nem kell megköszönnöd!
162 #4 fapipa
- 2017-03-06 20:42
Hogy ti mennyit öregedtetek ez alatt a kis idõ alatt !!???

szinte mindent áthat a MÉLABÚÚÚÚÚÚÚ !!
:-Ds_f-angs_pia
4 #5 Posta Imre
- 2017-03-07 06:16
Fapipa, 100 szónak is egy a vége! Felnõtt egy generácijó, ami igazából összement.
329 #6 gutai zub
- 2017-03-07 07:12
,
"Felnõtt egy generácijó, ami igazából összement"

Minap Pap Gábor egyik elõadásán, mielõtt elkezdte volna, körülnézett a hallgatóság között.
Néhány rokkant nyugdíjas kinézetû ember, és sok sok üres szék.

Emlékszem, mondta Pap Gábor, 25 30 évvel ezelõtt az ilyen elõadásokra megtelt egy nagy terem lelkes fiatalokkal.
Erre egy öreg bácsi feltette a karját, és mondta:
Igen, azok a fiatalok mi vagyunk most itt, ennyien maradtunk.

Napóleon mondta valamikor:
A nagy hazugságokat az idõ oldja meg, nem az igazság.
Az öregek megunják, elfásulnak idõvel a magyarázatokban, a fiatalokat meg már nem is érdekli....
12 #7 spartakusz
- 2017-03-07 07:32
Nem akarok vitát újból - hisz akkor elmondtam véleményem - álláspontom! --- de tényleg, kényszerít a tudat és nem a hiszem, hogy gerrynek elõször megköszönjem és felhívjam a figyelmét , hogy az a jó ha olyan írást ajánl amiben nincs tévedés! Ennek ellenére elfogom olvasni - de tudni kell, hogy amikor megkaptam azt az üzenetet, hogy semmi sem az aminek látszik - én megértettem - és a fényképezõgép lencséjének sem az!
Tehát tudni kell és hinni . hinni kell és tudni! E kettõ elválaszthatatlan kettõs dolog! Én ma már tudom - és tudom, hogy ózkodtok ... attól, hogy idézek - de muszáj idéznem az ajánlott könyv 5. oldaláról - ami valóság a végén levõ mondatot kivéve! Majd azt is idézem - tehát
"... ;Az elsõ ember azok közül, akikrõl tudjuk, hogy gömbölyûnek tartották a földet,
a görög Pitagorász (i. e. 580-500) volt.
Vannak egyéb bizonyítékai is annak, hogy a Föld gömbölyû. Bizonyos csillagok
a Föld egyes pontjairól láthatóak, másokról nem, valamint a
holdfogyatkozásokkor a Föld árnyéka a holdra esik, és az árnyék görbülete
megfelel egy gömb részének. Arisztotelész (i.e. 384-322), görög filozófus, a
Föld gömbölyûségének valamennyi bizonyítékát feljegyezte i. e. 340 körül, s
noha az idõ tájt általánosan nem fogadták el a nézeteit, tanult ember azóta nem
kételkedik ezekben. Ma, az ûrkorszakban a világûrbõl készített fotókon
láthatjuk, hogy a Föld gömbölyû;

Ez így valóság volt akkor is ma is! De az utolsó mondat elrontja hitelességét - idézem:
"....Ma, az ûrkorszakban a világûrbõl készített fotókon
láthatjuk, hogy a Föld gömbölyû;
viszont ez nem valóság - mert ma még a köznépnek nincs olyan technikája (másnak van) hogy olyan képet adjon vissza ami a valóságot adja vissza - tehát hamis az állítása - mert egy korongot mutat amire utal az író! Mert ha megérted, hogy semmi sem az aminek látod akkor érteni fogod - és azt is ha megérted, , hogy tudom és elhiszem - és elhiszem mert tudom valóságát akkor helyes úton haladsz! Ez a megállapítás mindenre vonatkozik!

Tehát végül és befejezve - ha valaki bele köt a beleköthetetlenbe - azonnal törlöm és nincs tovább adva a nem hit ha nem a tudás! Nagy képû okoskodó - stb... írják majd sokan - na és - de nem hazudik a valót tárja eléd!

tisztelettel - és nem valóság az, hogy kinõtt egy generáció és vége - ha nem kirepült a fészekbõl és terjeszkedik növekszik - és védi a fészkét azt ahol sokat tanult! Terjeszti a valóságot nyersen sokszor sértõen és durván - de kérem a valóság ez az élet egy küzdelem mindig is volt és az is lesz a végidõkig! Köszönöm , hogy elolvastál és ha tetszik, nélkül egyetértesz vele akkor tegyél valamit terjeszd ezt az üzeneten is! id. Kiss László Bázakeretye 2017, március 7-én
238 #8 bivaly
- 2017-03-07 07:45
Kedves Gutai !

Az idõ esetenként elrohan, amikor megállnia kellene, esetenként megáll, amikor elrohannia kellene. Egyébként meg nincs is . Hogy is van ez ? Valamikor fiatal bika koromban ha bementem valahová, a puszta rámnézésre leszakadt a tehenekrõl a bugyi, ma meg csak eltakarják az egyik szemüket, hogy Jézus Mária, de roggyant egy vén ökör ! Ennyit a nem létezõ, elmúló idõrõl. Ami a lett, meg a volt között van, az micsoda ? Ja, az az életünk ? Ami eltelik, csak úgy, a nem létezõ idõ nélkül. Jó téma volt a laposföld. Citrompótló. Kesernyés, savanykás, köze nincs az eredetihez, de lehet róla sokat dumálni, hogy mennyiben hasonlít, mennyiben nem.
Gutai, génhibássá "nemesült" az emberiség. Mindegy, hogy véletlenül, vagy szándékosan ! Ez de facto ! A tények meg makacs dolgok, igaz vannak akiket ez nem különösen zavar. Nagyon kisebbségben vagyok, nem tartozom közéjük. Ennek a világnak százmillió Jézus sem lenne elég, hogy emberré váljon. Ahhoz azt hiszem bármilyen elkeserítõ is, de újra kell kezdeni az egészet. Az meg az "istenek" dolga. Teremtett lények vagyunk, nagyon nagy részben öntudattal, nagyon csekély részben tudattal. Ezt kell újra programozni !
299 #9 i_gazember
- 2017-03-07 11:00
Elõre jelzem, hogy én a harmadik utat járom. Tehát egy modernkori remete véleménye.
Sokszor felülbírálom a magam igazságát, amirõl tudom, hogy sokszor csak féligazság. Rám fogható, hogy önzõvé váltam. Régen sok mindent bevállaltam másnak, az észszerûség és a megengedhetõség határain belül. Mára alig maradt bennem hajlandóság másokat szolgálni. Hova lett az egykori önzetlenségem -teszem fel magamnak a kérdést? Hibás lettem, elromlottam? Vagy más is kellet ahhoz, hogy más irányba megyek? Csak a hétvége történése, dióhéjban. Az új szomszéd, vasárnap délelõtt felhívott telefonon, épületgépészeti (konkrétumot nem akarok írni) problémája keletkezett. Hozzáteszem, hogy beköltözése elõtt felújítások történtek, amiben semmilyen formában nem vettem részt. Elhárítottam a megkeresését, majd egész nap azon morfondíroztam, hogy milyen rohadt vagyok, mert mennyibõl tartott volna átmenni, legalább megnézni a felmerült problémát, vagy akár orvosolni a hibát. Közben felmerül, hogy miért telefonon keres meg? Alig 20 métert kellene csak átsétálnia. Bosszant ez a rohadt nagy kényelem, aztán meg nem hagyhatom magamat, mert úgyis az lenne a vége, mint régen. Gyere már el, nézd meg ezt-azt, estére kelve meg csak tovább nézegetném a boltban a polcokra kirakott árut, mert üres volna a zsebem. Persze az akkor az én hülyeségem volt, hogy szaladtam ide-oda, és szégyelltem pénzt kérni, amikor csak apróságról volt szó, és érdemi munka nélkül megoldást lehetett eszközölni, csak lusta volt, vagy elfelejtett gondolkozni a kuncsaft. (Nem kenyerem mások gyengeségét kihasználni.) De azzal sem lehet keresni, mikor egy felmerült probléma esetén az árajánlat után megtorpan a további közremûködés, mert a laikus azt véleményezi, hogy azt máshogy is meglehet oldani, kevesebb költségbõl kihozni. Na ilyenkor is bosszankodtam, mert akkor ne szakembert hívjon, hanem valamilyen kontárt és felejtsük el egymást. Persze, belátom a másik fél hozzáállását is. Sok helyen nincs rá pénz, vagy bizalmatlanság van, ami vegyül az agymosással, a "nekem ez jár", "én ezt megérdemlem", a fogyasztói társadalom rákfenéje, hogy mindent megkaphatok, amit a reklámok csak erõsítenek.
Senki sem nézi, hogy kinek-kinek mibõl telik rá. A becsületesen megkeresett pénzért, vagy becstelenül megszerzettért is ugyan azt kapod. Mára tovatûnt az a világ -ami lehet, hogy sosem volt- amikor nem volt bármi, bárkinek csak úgy eladó, és nem lehetett csak úgy bárkinek, bármit venni. Még emlékszem, serdülõ koromban egy idõs tanyasi gazdának nem volt mindegy, hogy ki veszi meg a lovát. Jól megnézte magának a vevõt, kupecekkel nem állt szóba. Most meg eladó az egész világ, bárki megveheti. Üzletté vált minden. Kicsiben/nagyban minden gondolatban csak a pénzkeresés. Egy érdekesség: Itt van ez Csonka délibáb (-os) film. Szakítottam rá idõt végig néztem. Van egy jelenet, amiben elhangzik, hogy: "Elvállalok bármilyen munkát. Pénz nélkül mit fogunk enni?" (kb. 27. perc)
Sok mindent megéltem/értem az életben, tudom, hogy mindenki azt eszi, amit a föld ad, akár pénzzel, akár pénz nélkül. És itt hozzászólásomban meg is állok, mert tényleg kiestem a körforgásból, hisz naponta jól tudok lakni, pénz nélkül is, és belátom, hogy nem lehet mindenki olyan szerencsés, hogy ezt megengedhesse magának.

Elkövetett hozzászólásaimért elnézést kérek, és azért is, ha bárkit megbántottam. Na megyek megetetni a jószágokat. Érdekes, hogy apró örömök mekkora megelégedést tudnak adni a zembernek. Pl. egy hozzászólás írása is. Függetlenül attól, hogy elkészülte után, akár napokig dilemma, hogy küldjem, ne küldjem, közben kifut az ember az idõbõl. (Time Out)

(Végeztem a reggeli, délelõtti teendõimmel, mekkora öröm ez is. És milyen mókás, amikor a tyúkokat kiengedem, és a szabadon tartott törpe kakas nem éri fel a számára óriás tyúkot, amikor meg akarja hergélni. De a kakasok már csak ilyenek, nem elég nekik a saját tyúkicájuk.)

Azért most ehhez a hozzászóláshoz fûznék egy másik cikkhez tartozó gondolatot is, ha már a szomszédot szóbahoztam. A másik oldalon is új szomszédjaim vannak. Nagycsalád, 12 gyerek. A legkisebb most tölti a 18-at. Tavaly volt az általános iskolai ballagása, mivel jó hosszura sikeredett a nyolc éves tanulmány, nem tartja szükségét a dolgok további erõltetésének, utánozva idõsebb testvéreit. Felnõtt emberek, és elszomorít, amikor azt látom, hogy alapvetõ paraszti munkát sem képesek maguknak elvégezni. Legyen az disznóvágás, szõlõ metszés, stb. Mindig másokkal végeztetik el a paraszti szakmunkát. Ja, és ezek nem kisebbség, de némelyik keveredik velük. Szégyellem, hogy valakit/valakiket csak így kibeszélek, de véleményemet nem rejtem véka alá elõttük sem. A minap dicsekedett a családfõ, hogy hatvan pár éves, de még mindig eljönnek érte, ha munkáról (segédmunka) van szó. Hogy õt, hogy megbecsülik. Mondom neki, hogy tégedet nem azért fogadnak fel, mert jó munkaerõ vagy, hanem azért mert jól ki lehet használni, nem jelentenek be, 500Ft-os órabért adnak. A gyereked is ugyan ez, a múltkor átjött segítséget kérni, mert legutóbb nem fizették ki, és kérdezi: lehet-e valamit tenni? Szerzõdés, bejelentés volt? Nem. Akkor így jártál.

Silányodik a világ, a rendszer meg igyekszik, hogy mindent jóformán készen kapjunk és gondolkozni se keljen, csak állj be a sorba, legyél rabszolga. Csak cirkusz meg kenyér legyen. A cirkuszt a szobába hozza a televízió, fáradni sem kell érte. Nem tudom, Ti hogyan vagytok vele, de szörnyû, ahogy villogtatják a képeket, pár másodpercenként a vágásoknak köszönhetõen. Jelenetek sokasága, amit már fel sem tud fogni az ember. Na ezért én nem is erõltetem, más az én világom, és rosszul leszek a színes villódzástól. Pedig régen mikor még csak találgatták ki a mára kiteljesedett képátvitelt, még reményteljes bizakodást véltek belegondolni annak nagyszerûségébe, hogy majd az emberek okítására, ismereteik gyarapítására szolgál. Haragszok Nipkow-ra, de nincs hozzá jogom, mert biztos nem az a cél vezérelte, hogy a mozgókép átvitel megteremtése késõbb az emberek tömegének agymosója legyen. Talán az Internet elhozhatná a várt beteljesedést.

Még egy utolsó gondolat. Mára olyan rendszer lett megteremtve, hogy alig kell benne tenni, a megélhetés és a szociális ellátás érdekében. Bár a rendszerváltás óta csökkent, vagy kiszervezésre került sok minden, de még mindig ingyenes, vagy ahhoz közeli, pl. az iskolarendszer, stb. Még annak a gyereke is ingyen tanulhat az általános iskolában, aki soha adót jóformán nem fizetett ennek a rendszernek, sõt már ingyen étkezés, tankönyv, stb. Így viszont nincs tétje a dolgoknak, (mint ahogy véleményemnek sem -elején jeleztem). Ellenben meg mi lenne a megoldás, hogy emberség is legyen, de a hitvány se szaporodjon túl? (Ez inkább költõi kérdés.) Belátom, hogy néha én is igénybe veszek bizonyos dolgokat, és sajnálom, hogy nem tartom rá méltónak magamat. De most minek szabadkozzak, mert akkor a szembe szomszédom viselt dolgairól is említést kellene tennem, aki vállalkozóként, amikor csak teheti, elfelejt számlát adni. De akkor említsem már meg a kertszomszédot is. A minap látom, zsebre tett kézzel beszélget. Oda köszönök neki - jól megy a parasztnak, ha zsebbe dugja a kezét. Á, szegénység van -mondja. Jószág? Kérdezem. Nincsen, idén levágtam nyolc disznót. Én meg elkönyveltem magamba valami oknál fogva, hogy ez sem hazudtolja meg a Lopós Pityu gúnynevét.

Remélem nem trollkodtam nagyon. Én is olyan vagyok, mint a cikkben hivatkozott serdülõ gyerek, hogy szeretnék megfelelni, de a kamaszkori lázadásnak is eleget kell tenni.


Jó ez a könyv, amit Gerry ajánlott. Még nem értem a végére, bár az elejét sok helyen átugrottam, mert megtehetem (az ismétlés néha unalmas). Akinek meg újdonság lenne az sajnos a fáradságot nem fogja venni, hogy magáévá tegyen belõle bármit is (tisztelet a kivételnek). Minek is, mikor ott van minden szobában az ablak, amit kinyitva színes villódzó képet mutat, és akinek ez nem lenne elég, annak ott vannak a tudatmódosító szerek. Akkor mi kel ennél több a zembereknek?


(Akinek most ez nem tetszik, amit írtam, szépen is jelezheti, nem kell mindjárt földbe döngölni érte. Értek én a szép szóból is.)

Kedves Gerry! Köszönöm neked ezt az írást, sajnos nem tudom egyik kategóriába sem sorolni magam. Azért is köszönet, hogy kakukktojásként lebeghetek itt. (Ez poén akar lenni!)

Üdvözlettel! (Írhatnám, hogy Szép napot!, de nálunk most elbújt a nap, csúnya, szomorú az idõ, mint ahogy a hozzászólásom is.)
2 #10 gerry
- 2017-03-07 12:22
Spari - [i]"....Ma, az ûrkorszakban a világûrbõl készített fotókon
láthatjuk, hogy a Föld gömbölyû;
viszont ez nem valóság - mert ..."

Van olyan technika, mi több sok-sok éve. (Persze voltak csalások is.) - Nem vitatémának szánom - de jó tizenöt éve, Floridában voltam (tanulni) és volt szerencsém olyan emberrel kapcsolatba lépni aki nem videojátékokkal, programokkal és kompjuteren mutatott meg felvételeket a föld bizonyos részeiröl. ( Aerospace Engineer volt Cap Canaveralon.) Sajnos nem kaptam töle másolatot, de engem meg tudott gyözni, bár nem ez volt a szándéka. Ahhoz, hogy gömbölyded formát láss a föld kerületérõl, nem kell hold t'avolságra elmenni a felszintöl.

i_gazember - ha nem vagy az elsõben, igazából remete se csak kakukktojás akkor csak-csak a másodikba kerültél... hidd el ott "a változatosság gyönyörködtet" (varietas delectat)
12 #11 spartakusz
- 2017-03-07 13:33
Gerry köszönöm a válaszod - A SÖTÉTSÉG HATÁRÁN c. filmet ép most néztem - ajánlom neked is!

http://videa.hu/v...i9iu99ALX5
4 #12 Posta Imre
- 2017-03-07 15:26
Szép napot!
Akkor meg volt a panasz áradat is. Azért azt nem mondhatja Gerry sem, hogy egy hozzászólással fellendítettem, az oldal forgalmát. Nem ez volt a célom, de megtörtént, hogy az állóvizet felkavartam megint, mert a pocsolya, az pocsolya. Az a nem mindegy, hogy a pocsolyából lehet e inni, mert tiszta, vagy épp nem célszerû. Ezek szerint még fel lehet felkavarni a pocsolyát, bár már remélem nem sokáig. Addig tudod felkavarni, míg vannak olyanok, akik nem látják a vizet tisztának.
Ezt így is le lehet ellenõrizni.
A célom, a köszönet nyilvánítás volt, a magam módján. Ha elkezdesz kételkedni, amit egy cikkben, vagy hozzászólásban leírnak, akkor bizony lesznek olyanok, akik megpróbálnak meggyõzni, hogy is van az, amiben kételkedsz, és talán lesz olyan aki el is mondja az igazat.
Ha meggátoljátok a kétkedõk hozzászólását, sõt egyszerre kidobjátok e kétkedõket, akármilyen hülyeséget is mondanak, akkor a beszélgetést korlátozzátok, és mindenki rájön, hogy jobb ha nem szól hozzá, hanem vagy kussol, vagy elkezdi ajnározni a társaságot, segget nyalni, ki-ki a habitusa szerint. Jobb esetben elfelejt titeket. Ha meg még a kussolókat is kidobjátok, akkor senki nem marad. Na nem akarok senkit a beszélgetésre tanítani, mert akit már tanítani kell, az csak butulni fog, és megy a süllyesztõbe. A tanul, mikor a tan, a tenni leül, vagyis a tevékenység megszûnik, míg a butul, mikor a bot, ülni fog a hátadon, mert belefogsz görnyedni a sokk hülyeségbe. Így talán érthetõbb, mert eddig mikor ezt mondtam senki nem értette. Ha a fiad, lányod, vagy az unokád nem akar tanulni, akkor most már tudod, miért nem. Magad mutattad meg ezt neki, és persze, rendes embernek szeretnéd látni. Lehet, hogy a cigányokra azért ráragadt valami a koszon kívül is, itt a honban?
Tudást, csak tevékenységgel tudod megszerezni, de az se mindegy, hogy teszed.
Ha egy körfolyamatot felismersz, és abbahagyod azt a körfolyamatot, tehát kilépsz a körfolyamatból, akkor megtetted, és emelkedni fog a tudatosságod, és ezáltal a tudásod. Ha nem léped meg a körfolyamatból a kilépést, akkor biz még azt is elfelejted, amit azelõtt jól tudtál. Ezért kellett abba hagynom a pénz, pénzhelyettesítõk használatát. Felismertem mi a pénz, mit is tesz az emberekkel a pénz, rájöttem, mit jelent a pénz szó, és ha nem akartam tovább tolvaj létállapotban maradni, mint amiben igen régóta voltam, akkor kénytelen voltam meglépni ezt a lépést. Mindenki másként jut el, és ki tudja, még mi mindenre kell rájönnie, hogy rájöjjön, hogy minden egyes pénz használatkor lop, és valójában egy pitiáner tolvaj csak, és errõl még fogalma sincs, vagyis nagyon eltakarja ezt az infót maga elöl.
A lapos, gömbölyû, meg az egyéb földalakzatok egyedül a tudati állapottól függ, hogy mit, hogy nézel. Egy síkagyúnak aztán magyarázhatod, hogy a föld az gömbölyû, úgy sem fogja elhinni, mert a tudati állapota miatt, síknak lát mindent. Ismered a vak, és a színek kapcsolatát? Ezért találták ki ezen embereknek a körosztót, ami ugye síkban van. Aki már térben is lát, annak nem nehéz a gömböt elképzelnie, így még a földet is gömbnek látja, még akkor is, ha nem az, vagy épp alacsonyabb vagy magasabb létállapotban van, mint a gömb forma. Az egészet summázva, a tudat állapotod dönti el, mit, minek látsz. Nagyon fontos a tudati állapot növelése. Ezt meg semmi mással nem tudod elérni, mint tisztulással, rendrakással, körfolyamatokból való kilépéssel, igazság meglátásával, meg persze, szertettel. Hogy épp mit alkalmazol az attól függ, hol realizálódik a kör. Ha szívnél van a gond, vagyis a szeretetednél van a kör, akkor ott van a lélek, a lel ék, lel ok, és akkor abból a körbõl kell kilépni, vagyis azt a tevékenységet kell megszüntetni. Az is ten, az is folyamat, az is tenni való, hogy valamit nem teszel meg, ami kárt okoz mindenkinek, így neked is. Ha meg a köröd a fejtetõn van, akkor bíz a lélek is ott van. A körök alkotják a csakráidat, az örvényt, az energia csokrokat az ékeket, okokat, a fátyolt, maját, meg még rengeteg neve van. A körök is láncot alkotnak, ezért van, hogy pl. a tolvaj - lopás - pénz körébõl ha kilépsz, akkor egy egy csomó körbõl kiléptél. Nem mindenki tudja ezt egyszerre megtenni, de minden magyar képes erre. Akik nem képesek erre, azok mennek az országokból, és sok esetben Szófiáról is. Nem fenyegetõzök, csak elmondom, hogy nem babra megy a játék. Az, hogy ki hogy próbál tudatosabb állapotba kerülni, és ehhez tudatmódosító anyagokat használnak, mint a narkót, az ugye megint csak a félelembõl adódik, mert valahol érzik, hogy lépniük kell, mert nem lesz tudatváltás akkor számukra. Nekik akkor a narkotikumokon, meg a félelmen kell túllépniük, és mindegy, hogy ezek cigányok vagy épp zsidók. Nem olyan bonyolult.
Az biztos, hogy szabad emberré háborúval, forradalommal, szabadságharccal, tüntetéssel, hõbörgéssel, sérelmek felhánytorgatásával, narkóval, békával, stb, nem fog menni.
Szabad ember csak akkor lehetsz, mikor a köreidbõl kilépsz, másként a körosztó körébõl kilépsz, és elkezdesz a egyenes úton haladni a kereszt egyik szárán a kereszt metszés pontjába. A másik utakon, majd megy az asszonyod, meg a többi lény, de ekkor már nem a körben, hanem a gömbben vagy. akkor lépsz ki a gömbbõl, mikor elértél a középpontba, és elérted, hogy kelár vagy. Ha ekkor meg tudod lépni a létugrást, na akkor váltál kristussá, de ekkor a magoddal egy vagy, vagyis mindenkivel. ezt magyarázzák rendesen félre a vallások, a hitrendszerek, az emberek, akik ezekre hallgatnak. Aki tud az nem vallásos. A vallásos, vall, és van vallomás, valló, és vallató. Ez semmi más, mint a diktatúra meghatározása. minden vallás maga is egy diktatúra, ráadásul a legrosszabb fajtából. Összekeverni a vallást a tudással, az a legnagyobb butaság. Mikor elõször reggeltem az oldalra, Ilyenek voltatok, mert azt találgattátok, hogy milyen valláshoz tartozom, milyen hitrendszert képviselek. Ki is dobtatok, mert nem tartoztam közétek. Nem hittem el azokat a hülyeségeket, amiket szerencsére, már magatok sem hisztek el. Posta kiszórja azokat, akik már nem hisznek az oldalnak, bármi is az indokuk.
Amíg nem lépsz ki a köreidbõl, csak ugyan oda fogsz jutni mindig, mint ahol elindultál. Azt hogy az elméd becsap, és elhiszed, hogy emelkedtél, meg süllyedtél, na az már csak szemfényvesztés, másként a szemed nem látja a fényt.
Mielõtt még azt ragasztjátok rám, hogy osztom az észt, nézz magadba, és ugyan azt fogod magadban is megtalálni. Az elõnyöm, hogy magam már ezt látom, egyre világosabban látom, egyre tisztábban el is tudom mondani az igazságot, még akkor is, ha ezt mások nem hiszik el, vagy kétkednek, és mindenféle hülyeséget próbálnak rám aggatni. Egyszer azt mondta valaki, hogy ha elõbbre jut vele, akkor elfogad minden módszert. Lépj ki a körödbõl, és látod egyszerre, hogy milyen hatása lesz. Amíg csak elképzeled, képzelegsz, az csak az elméd kivetülése, játéka, ami becsap. Az életkép, meg az, mikor meg is tetted a kilépést a körbõl. Nem mindegy.
Na ezt Posta Imre nem biztos hogy berakja a honlapjára, mert hosszú, és tele van infóval, ami károsítja azt, hogy bizonyos létszámot ne haladja meg a weboldal látogatottsága.
Gerry, azért írom le a nevem, hogy tudd, és ne más nevet használj, mert azt nem fogom érteni, hisz nem úgy hívnak. Másrészt, aki elfogadja a nevem, az tudja, hogy a Magár kelárság tagja vagyok. Aki meg nem fogadja, el, azzal sok mindent nem tudok tenni, csak megvárom, hogy rájöjjön még néhány dologra, elengedje a köreit. Másként azt tesz amit akar, takarhatja is a hülyeségét, nem érdekel. akar- a kar, a kór, a kor, a kör, ha érted. Ezek még mindig csak az alapok, hogy gömbnek lásd a körosztót, tehát Szent koronának.
Csicseri Orosz Imre
4 #13 Posta Imre
- 2017-03-07 19:59
Egy norvég hírportál kitalálta, hogyan vet véget a trollkodásnak!

Hogy ez mennyire aktuális volt már, arra nincs megfelelõ szó! Néhány hete, a Cikk tolvajok és kommentzombik, tõlük hemzseg a facebook címû bejegyzésemben robbant fel az agyam éppen ebben a témakörben. Szoktam volt mondani, ha nincs elég ellenséged, kezdj el blogolni. Ez egy különös nézõpontból láttatja veled az online közösségeket. Már csak azért is, mert egybõl a támadások céltáblája leszel. Vagy a nyelvtannácik, vagy a fogalmatlanok (akik ki se nyitják, de kis esszét írnak a címrõl asszociálva valamire, amirõl minimális fingjuk sincs!), de legtöbbször a mindenkire vicsorgók, és betegesen véleményezõk találnak majd rád. Aztán lesznek sunyin fenyegetõ tisztogatók, akik legtöbbször a szélsõ jobból támadnak, akkor is, ha nem foglalkozol politikával. A kényszermegosztók bloggerként nem fognak bántani, de facebook munkásságod során levizeled a bokádat miattuk. Elképesztõ mennyire nem érdekli õket például, ha lecsapnak egy Korda Gyuri szülinapos ódon bejegyzésre júniusban, hogy a mester januárban született, osztják, mintha muszáj lenne nagyjó kívánságokkal. Ezek tulajdonképpen sunyi lájkvadászok, más tollával ékeskedve, mert lesik hányan klikkelnek a tetszik gombra és boldogok, ha a tömegesen kívánnak Gyurinknak jóegéssséget. Szóval annyiféle troll van, hogy nehéz lenne csokorba szedni, de ígérem, egyszer megteszem.

Szóval, a norvégok megtalálták a módját, hogy fékezzék meg a bértollnokokat, indulati hozzábüffentõket, egyszóval a trollokat. A norvég NRK hírportál fejlesztése kiszûri azokat, akik csak szétbarmolás szándékával használnák a “hozzászólás” opciót. A Local azt írja, egy három kérdésbõl álló kvíz állja útját annak, aki szeretne hozzászólni egy-egy cikkhez. Ezekre csak akkor tud válaszolni az ember, ha valóban elolvasta az írást, amire reflektálni kíván. Ennek célja – elmondásuk szerint -, hogy nem menjen off-topicba a kommentálás, és jobb megértést biztosít.
A speciális keresõmotor február közepén szolgálatba állt és becsülettel szûri a trollokat.
Az olvasóknak ez olyannyira tetszik, hogy máris azt javasolják, bõvítsék 5 kérdésre a kvízt.
Õszintén remélem, hogy Cukkerberg is felkapja erre valahogy a fejét, és igyekszik új fejlesztésekkel gazdagítani a facebookot, hogy ott is örvendezhessünk egyfajta tisztogatásnak!http://illuzio.ca...lkodasnak/
2 #14 gerry
- 2017-03-08 01:08
csacsogóm... megint kitettél magadért. Akkor én már csak egy sört kérek. Fényed világítson a sötétségben!s_pia
238 #15 bivaly
- 2017-03-08 07:45
Gerry !

Azért ennyire nem kéne, mert átmenetileg megvakultam a nagy fénytõl !

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.15 másodperc
4,610,839 egyedi látogató