Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Közel félmilliárdba kerül a Budapestre tervezett kínai csúcs

BelföldIzrael meghitelezte. Budapesten tartják meg és legalább 457 millió forintba kerül majd a kínai és közép-európai miniszterelnökök csúcstalálkozója. A forrás már megvan rá, a központi költségvetésbõl fizetik a 17 kormányfõ programját.

Budapesten rendezik meg a Kína és Kelet-Közép-Európa együttmûködésérõl szóló miniszterelnöki csúcstalálkozót, Orbán Viktor pedig azonnali döntéssel már a szükséges forrást is elkülönítette a költségvetésbõl.

A keddi Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a csúcstalálkozóra 457 millió forintot szánnak – persze, az összeg késõbb akár emelkedhet is. A program szervezésével Szijjártó Péter külügyminiszter tárcája foglalkozik majd.

Mindez ugyanakkor aprópénznek tûnhet a grandiózus kínai–magyar beruházás, Belgrád–Budapest-vasútvonal 700 milliárdos várható teljes költségéhez képest, ami a fõvárosi csúcstalálkozó egyik központi témája is lehet. Hacsak Brüsszel addig nem kaszálja el a projektet – az Európai Bizottság ugyanis tavaly õsszel kötelezettségszegési eljárást indított a korrupciógyanúsnak ítélt terv miatt.

Mint a Portfólió.hu emlékeztet rá, már tavaly novemberben bejelentették, hogy 2017-ben Budapesten ülnek össze az érintett országok vezetõi, hogy egyeztessenek Li Ko-csiang kínai kormányfõvel.

Ez egyrészt azt jelenti, hogy az összes régiós állam miniszterelnöke a magyar fõvárosba jöhet, másrészt várhatóan magas rangú kínai delegáció is érkezik. Az ülés pontos dátuma még nem ismert, várhatóan novemberben kerülhet rá sor. Orbán Viktor egyébként májusban Pekingbe utazik, ahol Hszi Csin-ping kínai elnökkel tárgyal.
Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2017-03-08 22:29
Kína is ott van már Afganisztánban, a 5-gon jóváhagyásával:
http://www.milita...fghanistan
48 #2 ro-zsola
- 2017-03-09 16:03
Királyok gyûlése Budán ?
4 #3 Posta Imre
- 2017-03-09 20:02
Egyre jobb: Potápi államtitkár szerint azért adtak 220 milliót a Libertaténak, mert ismerték a benne lévõ embereket

Január végén derült ki, hogy a Miniszterelnökség egy rejtélyes, senki által nem ismert felvidéki szervezetnek, a Libertaténak ítélt meg 220 millió forintot a felvidéki magyarság identitásának erõsítésére.
A szervezet vezetõje, aki amúgy Csallóközcsütörtök MKP-s alpolgármestere is, azt mondta, hogy pályázaton jutottak a pénzhez.
Semjén Zsolt ezzel szemben azt, hogy egyedi kérelem érkezett, amit egyedileg bíráltak el. Háttérvizsgálatok után Potápi János nemzetpolitikáért felelõs államtitkárral döntöttek a támogatásról.

Az államtitkár egy harmadik változattal állt elõ. A Pátria rádióban arra kérdésre, hogy mégis mi gyõzte meg a magyar kormányt arról, hogy a múlt nélküli Libertate szervezet támogassák, Potápi úgy válaszolt, hogy

ismerik a benne tevékenykedõ embereket, akik szerintük a „megfelelõ célokra” tudják majd elkölteni a pénzt.

Az államtitkár tagadta, hogy burkolt pártfinanszírozásról lenne szó, írja a Parameter.sk. Szlovákiában amúgy is tiltott a pártok külföldi támogatása, mondta Potápi, majd hozzá tette, hogy

„ha ilyen történik, ilyent észlelünk, akkor ezeket az összegeket vissza fogjuk fizettetni... Elvárjuk, hogy akiknek ilyen támogatást nyújtunk, azok ne sértsék meg az adott ország törvényeit.”https://444.hu/20...-embereket
267 #4 Perle
- 2017-03-10 19:32
Tavaly novemberben Lettországban volt a kínai csúcs, mert Rigába megy a Selyem út egy ága. Õk terítik a kinai árut a skandináv országokba.
http://www.chinad...286242.htm
Annak a Kínának rendezünk csúcstalálkozót közpénzbõl, amelyiknek a parlamentjében 100 körül van a dollármilliárdos küldöttek száma? Rá is bólintanak minden javaslatra, amit a kínai kp felvet.
http://www.cnbc.c...eport.html
Ilyen egy kommunista ország? Ekkora vagyoni különbségekkel a lakosok között?
A kommunizmus ismérve az lett volna anno, hogy mindenki szükséglete szerint részesül a vagyoni javakból.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.45 másodperc
3,405,687 egyedi látogató