Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Román miniszterelnök: Valósággá válhatnak az 1848-49-es szabadságharc eszméi

BelföldA román-zsidónak és a "magyar" zsidónak eddig is egyetértés volt a cigányaival. Lám nagyon érik már a trianonos macesz. Valósággá válhatnak az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eszméi, a béke, a szabadság és az egyetértés, ha a románokat és a magyarokat a jobb élet iránti vágy egyesíti, tisztelik egymást, és nem akarnak semmit ráerõltetni egymásra - olvasható Sorin Grindeanu román miniszterelnöknek a magyarokhoz intézett március 15-i üzenetében.

Grindeanu meggyõzõdését fejezte ki az “egység a sokszínûségben” európai gondolatra alapozva, hogy a különbségek nem választják el egymástól a románokat és a magyarokat, nem teszik õket egymás ellenfeleivé, hanem ellenkezõleg, hozzájárulnak a kölcsönös megismerésükhöz, az egymás iránti tisztelet növekedéséhez, valamint harmonikus együttélésükhöz

A kormányfõ szerint a románokat és a magyarokat a jobb élet iránti vágy és a kölcsönös tisztelet köti össze, majd emlékeztetett, hogy a bukaresti kormány programjában fontos vállalások vannak a romániai kisebbségek iránt, amelyek között a magyar különleges helyet foglal el.


Rámutatott: a románok és a magyarok kölcsönös haszna érdekében fontos, hogy azokat az embereket kövessék, akik társaiknak az építés szellemét akarják átadni, és ne azokat, akik “sötét indulatok” által vezérelve vagy egyéni haszonszerzés reményében el akarják választani õket egymástól. Grindeanu arra buzdította a magyarokat, hogy saját meggyõzõdéseik alapján tekintsenek a világra, és ne fogadják el a másokét, illetve a sztereotípiákat.

Grindeanu üzenete zárásaként tiszteletét fejezte ki a magyarok történelme, kulturális és szellemi hagyatéka iránt.
Link

Hozzászólások

7 #1 virag
- 2017-03-15 14:49
Erdély új urai megmutatták, hogy õk úriemberek, nem úgy, mint az ellenségeskedõ magyarok
https://kuruc.inf...
A bukaresti külügyminisztérium körlevélben kérte a világ különbözõ országaiban szolgálatot teljesítõ román diplomatáktól, hogy vegyenek részt a magyar nemzeti ünnep alkalmából rendezett fogadásokon
116 #2 livia
- 2017-03-15 18:46
Mi ez a nagy pálfordulat? Netán félnek valamitõl? Vagy újabb konc a láthatáron? Ki hisz már nekik.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.38 másodperc
3,407,610 egyedi látogató