Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Szegedi: kellett a Jobbiknak egy 'díszzsidó'

BelföldMondja a jóbikos zsidó: "...ma a Jobbik az egyetlen párt, amely nem a származás, hanem a tett alapján tesz különbséget ember és ember között..." Szegedi Csanád írását a Jobbik miskolci polgármesterjelöltjérõl a Valasz.hu közli. Szegedi Csanád, aki távozásáig a Jobbik borsodi szervezetét vezette, most levelet írt a Jobbik miskolci polgármesterjelöltjérõl, aki állítása szerint régóta tudja, hogy neki is vannak zsidó felmenõi, ezt Vona Gáborék szintén tudják róla, mégis teljes a bizalom. A levelet a Valasz.hu közölte.

A Jobbik június végén Jakab Pétert önkormányzati képviselõt kérte fel miskolci polgármester-jelöltnek. Jakab szombaton maga jelentette be, hogy zsidó felmenõkkel rendelkezik, majd az atv.hu megkeresésére ma elmondta: anyai ágon zsidó, a dédapját Auschwitzban pusztították el. Köves Slomó rabbi akkor nyílt levélben fordult a politikushoz.

„Ön zsidó felmenõirõl beszélt. Ha megengedi nekem, itt hívnám fel a figyelmét, hogy a Jobbik politikusa, választott pártja követelte a zsidók összeírását a magyar Parlamentben. Ne tévedjen tehát: az Ön pártja Önt is összeírná. Ahogy a Jobbik szellemi õsei az Ön õseit is összeírták. Annak a Pártnak a képviseletében nyilatkozik, melynek alapszervezetei büszkén hirdetik a Cion bölcsei, a Mein Kampf és Szálasi ideológiáját és mûveit, mindeközben pedig az ön „származását” használják védõpajzsként. Vérvádakra hivatkoznak, és közben az ön ártatlanul elgázosított felmenõit használják fügefalevélként” – írja levelében a rabbi.

Jakab válaszában ezt írja Kövesnek: „Levelébõl az derült ki számomra, hogy valójában nem értem aggódik - erre nincs is szükség -, hanem egy Ön által is képviselt hazug nézetért, ami az Ön szeme elõtt omlik össze: a Jobbik nem antiszemita párt! Sõt, ma a Jobbik az egyetlen párt, amely nem a származás, hanem a tett alapján tesz különbséget ember és ember között. Mi vagyunk az egyetlen párt, amely nem biztosít bõrszín alapján elõjogokat senkinek sem. Mi képviseljük a valódi esélyegyenlõséget, amikor azt mondjuk: a törvény mindenkire egyformán vonatkozik etnikai hovatartozástól függetlenül.”

Köves Slomó levelét itt, Jakab Péter válaszát itt olvashatja; Szegedi írása ide kattintva olvasható el.Link

Hozzászólások

33 #1 vizilo
- 2015-11-03 15:27
Itt mar meg a hüje is latja hogy a jobbik is a mastemplomba jarok partja hogy ne legyek antiszemet !

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.41 másodperc
3,401,354 egyedi látogató