Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Áldottak legyetek magyarok! - Modi indiai történész 1925.

BelföldAzért nem kell benyalni minden faxságot! Ha így is volt, ma már rég nem van így. Atilla népének egyetlen örökösei! Félszázados tanulmányaim meggyõztek arról, hogy a hunok feltétlenül a magyarok õsei voltak, s így a mai magyarság az õsi szkíta népek egyedüli leszármazottai. Így a magyarságnak a történelme a ma élõ összes nemzetek legõsibb történelme.

Dr. Sir Ervad Jivanji Jamshedji Modi indiai történész, Hun-kutató rövid beszéde 1925-ben, amikor Budapesten a Magyar Tudományos Akadémia kitüntette. Zajti Ferenc festõmûvész, magyarságkutató társa és barátja volt, az eredeti angol szöveget õ fordította magyarra.

A magyarság életében ünnepnappá emelkedett az a nap, amikor Horthy Miklós meghívására, 1925-ben hazánkba érkezett a világhírû hindu tudós, Dr. J. J. Modi, aki óriási tömeg jelenlétében tolmácsolta India üdvözletét, majd elõadást tartott „A régi magyarok nagyságáról, viselt dolgairól, faji õserejérõl” címmel. Ebbõl az elõadásból emeltük ki azt a részt, amellyel leghatalmasabb királyunkat, Atilla nagy királyunkat, „az Isten Ostorát” kívánom bemutatni és jellemezni:

„Áldottak legyetek magyarok, Atilla népének egyetlen örökösei! Félszázados tanulmányaim meggyõztek arról, hogy a hunok feltétlenül a magyarok õsei voltak, s így a mai magyarság az õsi szkíta népek egyedüli leszármazottai. Így a magyarságnak a történelme a ma élõ összes nemzetek legõsibb történelme. Kutatásaim során a hunokat olyan nemzetnek ismertem meg, amelynek dicsõsége a mai szomorú világot is beragyogja. Atilla a világtörténelem egyik legnagyobb hõse, aki mint minden igaz hõs, lovagias és nagylelkû is volt, amit Róma alól történt visszavonulásával a legcsodálatosabb módon bizonyított be.

Tudják-e önök, hogy a világtörténelem legnagyobb alakjait, összehasonlíthatatlanul legnagyobb hadvezéreit, legnagyobb államépítõit és államszervezõ zsenijeit önök, magyarok adták? Tudják-e önök, hogy Atilla hadvezéri nagyságához képest a történelem többi nagy katonai héroszai: egy Cyros, egy Nagy Sándor, egy Hannibál, egy Julius Caesar, egy Napóleon elenyészõen kicsi figurák? Ki volt a világtörténelem folyamán, Atillán kívül, aki a kínai nagy faltól egészen az Atlanti-óceánig terjedõ két világrészt átfogó, roppant területet tudott uralma alá hajtani? De volt-e Atillán kívül a világtörténelemnek még egyetlen zsenije, aki hadvezéri tehetségével megszerzett és megalapított két kontinensnyi birodalmat nemcsak meghódítani, hanem megszervezni, élõ organizmusban összefogni, törvényekkel szabályozni, renddel fenntartani tudta volna? És ezt a szinte emberfeletti, emberen túli nagyságot, ezt a minden idõk legnagyobb tehetségû katonáját és államférfiját önök, magyarok adták a világnak! És én, az egyszerû öreg hindu ember büszke vagyok arra, hogy ezt most önöknek elmondhattam és meghajthattam személyesen is az önök nagyszerû fajtája elõtt az elismerés zászlaját. Mert ez a faj, amely egy Atillát tudott produkálni, magából kitermelni, olyan érték és olyan erõ, amelyet ideig-óráig érhetnek ugyan leromlások, kisiklások, letörések, de mégis a maga õserejébõl táplálkozva megújulhat százszor és ezerszer, s amelyet végleg elpusztítani nem lehet soha! A magyarok mindig az elsõ faja voltak a világnak s azok is maradnak mindvégig, a történelmi idõk jó és balsorsán keresztül.”

– Dr. Sir Ervad Jivanji Jamshedji Modi –

Forrás: Link

Hozzászólások

238 #1 bivaly
- 2017-03-16 20:13
Ilyeneket mondami !? Bizotos a "Gyuri" pénzelte !
És most nagyon komolyan. Ezek utám jön egy halmaz rothadt fehérje csomó, hogy " Nolimpia" !? Az'tán csak megkérdezem, hogy Dr. Sír Edward Jinvaji Jamshedji Modi, hogy hol vannak a magyarok ?
69 #2 Szalonna
- 2017-03-20 14:40
Ez a kurvä nép nem méltó egy Attilához vagy egy szkíták megnevezéshez. Az a réteg nem ilyen volt mint ez a mostani genetika géntemetõ és zsákutca.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.43 másodperc
3,405,858 egyedi látogató