Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Balog Zoltán a közös magyar és zsidó múltat méltatta Tel-Avivban

BelföldBalog Zoltán, az emberi erõforrások minisztere Tel-Avivban a helyi magyarok képviselõi elõtt kiemelte a két nép közös szabadságszeretetét, méltatta a magyar zsidó múlt virágkorát, szólt a hagyomány átadásáról a következõ generációknak, és a Magyarország és Izrael közötti sikeres együttmûködésrõl beszélt március tizenötödike alkalmából, a tel-avivi nagykövetség rendezte fogadáson csütörtök este.

Balog Zoltán egy ima szavaival héberül köszöntette a helyi magyar ajkúak vezetõibõl álló vendégsereget. Elmondta, hogy már hatodszor jár Izraelben, amely “azért is veszélyes ország, mert aki egyszer idelátogat, azt arra készteti, hogy újra eljöjjön”.

A miniszter méltatta a két ország közötti különleges kapcsolatot, s kiemelte, hogy a jövõben a biztonsági témák Magyarországon is fontos kérdést jelentenek. Hangsúlyozta, hogy a gazdag kulturális hagyományokkal, különleges közép-európai zsidó vallási, kulturális és etnikai identitással, Magyarországra, Romániába és Szlovákiába nyúló gyökerekkel rendelkezõ izraeli magyar ajkú közösség fontos Magyarországnak, és a magyar kormánynak, s fontos kérdés a folyamatosság, a kapcsolatok megõrzése is a közösség következõ generációival.

“Együtt vagyunk a szabadság ünnepében is zsidók és magyarok, zsidó magyarok vagy magyar zsidók, hiszen közös volt a szenvedés a szabadságért 169 évvel ezelõtt”– mondta az 1848-49-es forradalomra és szabadságharcra emlékezve.

“A magyar zsidóság kollektíven ott állt a magyar szabadság mellett, és az egyetlen etnikai csoport volt Magyarországon, akiket az osztrákok kollektív büntetéssel sújtottak”– tette hozzá.

Balog Zoltán méltatta a tizenkilencedik század végének és a huszadik század elejének az idõszakát, amikor “egy csodálatos virágzás nyílt ki, zsidó magyar tudományos, kulturális, közéleti virágzás a mûvészetben a tudományban, az irodalomban a zenében.”

A magyar és a zsidó történelem közös vonásaként kiemelte a szabadságszeretetet és a szenvedést a szabadságért. A jövõbeli együttmûködés fontosságát hangsúlyozta a gazdaság számos területén, az innovatív technológiákban, az informatikában, az orvostudományban, a gyógyszerkutatásban.

Az igazi siker zálogának nevezte az emlékezést az összekötõ, szép történelmi pillanatokra. “Ha megmarad ez a közös emberi tradíció, miközben nemet mondunk a gonoszra, arra, ami szégyenfoltja a magyar történelemnek, az európai történelemnek, közben tudunk majd örülni a közös sikereknek”- hangsúlyozta.

“Azt kívánom, hogy legyen minél több barátja Izraelben Magyarországnak, és Magyarországon Izraelnek. Bízom benne, hogy engem a barátok közé sorolnak, számíthatnak ránk,”– zárta szavait az emberi erõforrások minisztere.

A miniszter beszéde elõtt a követség szervezésében mûködõ hétvégi magyar iskola diákjai magyar verseket szavaltak, s Nagy Andor nagykövet ismertette az iskola mûködése érdekében életre hívott alapítványt.

Balog Zoltán a követségi fogadás elõtt már megkezdte vasárnapig tartó izraeli tárgyalássorozatát, s elsõként Jakov Licman egészségügyi miniszterrel találkozott. Megbeszélésükön demográfiai kérdésekrõl egyeztettek, és szakértõi együttmûködésben állapodtak meg a mesterséges megtermékenyítések izraeli gyakorlatának megismerése érdekében.

Szintén megbeszélték, hogy egy magyar delegáció fogja Izraelben tanulmányozni az egészségügyi kríziskezelés módszereit, mint a terrortámadás vagy járványveszély esetén alkalmazott módszerek, s emellett beszéltek az orvosképzésrõl is, hiszen több száz izraeli fiatal tanul Magyarországon az orvostudományi egyetemeken.

Orientalista.hu – ( Kormany.hu, MTI)
Link

Hozzászólások

329 #1 gutai zub
- 2017-03-18 14:21
"együtt vagyunk a szabadság ünnepében is zsidók és magyarok"
balog páter Tel Avivban

Kossuth a szabadságharc pénzügyi fedezetére 60 millió új pénzt, magyar forintot nyomtatott 1848 ban.
A fedezetét, közadakozásból gyûjtötték össze a lelkes magyarok.(60 millió nagy összeg volt akkor, az egész monarchia pénzének egy harmada)

Kossuth igazi jó magyar balek módra, az akkori pesti Kereskedelm bankba vitte az összegyûjtött nemesfém fedezetet, hogy "biztos"? helyen legyen.
Amikor a magyar kormánynak rövid idõre el kellett hagyni Pestet, a derék "magyar" bankárok nem küldték utána az arany fedezetet, hanem azonnal átadták az osztrákoknak.

Amikor a magyar seregek visszafoglalták Pestet 1849 ben, a pénznek, fedezetnek hült helyét találták.

Ezzel meg is pecsételõdött a szabadságharc, se kitartás se pénz nem maradt a folytatáshoz.

Aztán, a kiegyezés után, tényleg egy csodálatos virágzásnak bontakozott ki a zsidó magyar együttmûködés, egészen Trianonig, kommunizmusig, egészen a mai totális elhülyülésig..........i
254 #2 mujko
- 2017-03-18 14:44
Héberül köszöntötte ?
Igazából magyarul sem tud a szerencsétlen .
Mikor lesz már vége ?
A csapból is zsidó,cigány folyik ide már gyehenna kell minimum .
8 #3 miskolcilaci
- 2017-03-19 06:24
www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/20170306/54191396b01db0a9fa66093b8.jpg

Egy hozzászólásból idéznék..
A testtartása sokat elárul az emberrõl, már ha a delikvens önhibáján kívül nem szenved valamilyen testi rendellenességben. Témában az örök kedvencem!
Elõnézet

Annyira csodálatos, hogy csak a testtartása alapján mennyi minden leszûrhetõ egy ember személyiségébõl. Nézzétek meg Farkas cigány mélyen megalázkodó, minden ízében hazug kiállását! Ahogy Lázár lehajol az uradalma szélén megtûrt cigányhoz, aki közben a földig görnyed a feudum igazi birtokosa elõtt. DE a legérdekesebb az, ahogy kezet fognak. A megalázkodó cigány szinte kitépi az ura kezét. Ez a legótvarabb gesztus, amiként férfi a másikkal csak kezet foghat. Szinte behúzza, magára rántja, olyan mélyen akarja kifejezni megalázkodását és megteremteni az álságos bizalmi viszonyt. Ugyanakkor az ilyen jellegû - másik felet erõszakosan magára rántó - kézfogás annak is a jele, hogy az alárendelt valójában kényszeres és agresszív jellemû ember. Megalázkodása mögött nincs valódi tisztelet. A legszebb azonban Balog cigány testtartása! Az õ kiállásában nincs jele megalázkodásnak. Szenvtelenül vigyorog bele a kamerába. Míg Farkas cigány testtartásában a falú szélén megtûrt bádogos mentalitás ölt testet, addig Balog cigány kiállásában már ott az intellektus nyújtotta biztonság képe. Orbán, Farkas és Balog cigányok a képen három különbözõ archetípust jelenítenek meg. Ami viszont igazán rémisztõ, hogy Lázár egyértelmûen uralja a szituációt. Varga Mihály tartásában ölt testet a tökéletes szürkeeminenciás. Kezét hátrakulcsolva tartja, ami az erõltetett fegyelem és kényszeres alakoskodás jele. Enyhén oldalra dõlve szemléli az eseményt, ami ugyancsak az alakoskodás és felesleges távolságtartás jele. Nem akar bizalmi viszonyt kialakítani, de perverz kíváncsisággal érdeklõdik az események iránt. A képen BAlog cigány a kedvencem, mert süt róla az intellektusba vetett magabiztosság. Õ már az a cigány, akinek az eszét örök hiba lenne figyelmen kívül hagyni. HA valaki megkérdezné tõlem, hogy a kép alapján ki a politikailag potenciális veszélyforrás, gondolkodás nélkül Balog nevét említeném. Igazi helyezkedõ muki, rafinált és ravasz. Olyan ember, aki lazán kifúrja a másikat.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.50 másodperc
3,406,408 egyedi látogató