Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Mi lesz itt? Izrael belépett a szíriai polgárháborúba

KülföldPont most, amikor már nem érdekel a köztudott eredmény? Vagy még nem köz-tudott? Az elmúlt 24 órában másodszor hajtott végre Izrael légicsapást Szíriában. Hétfõre virradóan ismét damaszkuszi célpontokat vett célba a világ egyik legerõsebb hadseregével rendelkezõ ország.

Péntek délelõtt kezdett el élezõdni a viszály Izrael és Szíria között, miután a zsidó állam hadereje több légicsapást is végrehajtott katonai létesítmények ellen. Egyes médiumok arról számoltak be, hogy Izrael a Hezbollah libanoni radikális síita szervezetnek szánt fegyverszállító konvojt támadta meg.
A légierõ 24 órán belül már másodszor, három napon belül pedig harmadszor csapott le Szíria területén.

Korábban egy Damaszkuszhoz hû milícia egyik emberét sikerült megölnie egy drónnak a fõvárostól nem messze, pénteken pedig négy izraeli vadászbombázó hajtott végre légicsapásokat Szíriában. Az utóbbi években többször lehetett hallani, hogy Izrael rendszeresen támadja a Hezbollahnak szánt fegyverszállítmányokat, azonban csak a múlt pénteken ismerték el ezt hivatalosan.

Forrás: MTI
Link

Hozzászólások

9 #1 vala_ki
- 2017-03-22 16:57
Amerikai katonákat dobtak le Rakkánál http://index.hu/k...lam_allam/
Akkor most egymás ellen harcolnak?
40 #2 bulcsu
- 2017-03-23 22:18
Egyre közelebb egy komoly háború! Durva üzenetet küldött Putyinnak az izraeli miniszterelnök:

Az izraeli miniszterelnök, Benjámin Netanjahu telefonon hívta fel Vlagyimir Putyint és közölte vele, hogy az izraeli légicsapások tovább folytatódnak Szíria területén, ha azt országa szükségesnek látja.

"Ha hírszerzõink tudomására jut, hogy ellenséges tevékenység folyik Szíria területén, akkor ha katonai lehetõségünk nyílik, továbbra is támadni fogjuk ezeket a célpontokat" - jelentette ki Netanjahu kínai látogatásán, hozzátéve, hogy ezt Vlagyimr Putyinnal is közölte.

Jerusalem Post arról ír, hogy Izrael elutasította Oroszország felszólítását, hogy az ország azonnal szüntesse be a légicsapásokat szír területeken.

Hétfõn a szír elnök, Asszád hivatalosan is felkérte Oroszországot, hogy járjon közbe az izraeli légicsapások beszüntetése érdekében.

Az orosz külügyminiszter bekérette az izraeli nagykövetet és figyelmeztette, hogy az izraeli légicsapások egy kiszélesedõ konfliktushoz vezethetnek a térségben.
http://szemlelo.c...zterelnok/
267 #3 Perle
- 2017-03-26 14:43
Falkában támadnak, 5-6 gép kötelékben, egyszerre, engedély nélkül beavatkozva Szíriában, úgy " amerikai módra"
http://www.kp.ru/...6/3676962/
Régebben ilyenekhez ENSZ Bt. határozat kellett.
7 #4 virag
- 2017-03-26 18:18
Szíria nem viccel: ha Izrael támad, Haifát lövi válaszul
http://lovasistva...-valaszul/
238 #5 bivaly
- 2017-03-26 19:48
Egyszer már szeretném látni, hogy valaki nem viccel, és nem csak pofázik, azt én is tudok.
238 #6 bivaly
- 2017-03-26 19:56
Kedves Perle !

Azt sajnálattal, de úgy szokás . Tudod a "közepe" az megy a célra, a "széle" meg védi a "közepét" . Ez már csak ilyen, nem függ vallástól, bõrszíntõl. Az ENSZ meg csak csipkés luxus klozett papír, ki lehet vele törölni ! Ez eddig is így volt.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.70 másodperc
4,458,130 egyedi látogató