Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A szerkesztõségekbe is titkosszolgákat ültetne a Belügyminisztérium

BelföldJaj ne má'! A Pintérsanya-hasonmás? Szerkesztõseggekbe nyomná be? Mintha eddig nem lettek volna ott, sõt csak azok a "górék". Nagyon megy a kamumédiázás, médiacsacsogás? Mi van? Zsidóirtás lesz? A Pintér Sándor által jegyzett törvénymódosítás nem fogalmaz egyértelmûen, de akár az újságok is beleeshetnek a körbe, amelynek adott esetben fel kellene vennie fedõállásba a nemzetbiztonság embereit.

Akár az online újságok szerkesztõségeibe is beülhetnének a nemzetbiztonsági szolgálatok emberei, ha elfogadják azt a törvénymódosítást, amelyet Pintér Sándor belügyminiszter nyújtott be a parlamentnek múlt héten. Az Index szúrta ki elsõként, hogy a rendvédelmi dolgozók jogállásáról szóló jogszabályokat módosító javaslat egyik paragrafusa lehetõséget adna arra, hogy titkosszolgákat delegáljanak egyebek mellett a „tartalomszolgáltatókhoz” is.

A nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló törvényben ma is szerepel, hogy egyes különleges fontosnak minõsülõ intézmények és cégek kötelesek felvenni a szolgálatok embereit, ha a fõigazgatók ezt kezdeményezik, és a munkatárs amúgy megfelel a követelményeknek. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a titkosszolgálati tiszt fedetten, látszólag normál állásban dolgozik többek közt az energiaellátás vagy a hírközlési rendszer szempontjából fontos munkahelyen.

A módosítás alapján azonban a kör kibõvülne, a „jogszabályban meghatározott infrastruktúra-, alkalmazás- és tartalomszolgáltatók, hírközlési és postai szolgáltatók” is kötelesek lennének felvenni a nemzetbiztonság embereit. Az indoklás szerint ez csak technikai módosítás, amelyre azért van szükség, mert „a hírközlési és postai szolgáltató piac liberalizációjával egyre bõvül az a szolgáltatói kör, amelynek tevékenysége kapcsolódhat a nemzetbiztonsági szolgálatok tevékenységének naprakész ellátásához”.

A tartalomszolgáltató kifejezés egyébként nem feltétlenül jelent újságot vagy tévét, a médiatörvényben ugyanis a pontosabb „médiatartalom-szolgáltató” kifejezés szerepel. Ennek ellenére az újságok, tévék és rádiók beleeshetnek ebbe a körbe, amelyet ráadásul egy másik, ma még nem ismert jogszabály határozna meg. Harangozó Tamás MSZP-s képviselõ egy módosító indítvánnyal ki is törölné ezt a passzust a javaslatból.
Link

Hozzászólások

66 #1 9323elitelt
- 2015-11-04 15:30
Minek oda még több titkosszolg-állat?
Hiszen mások sincsenek a szerkesztõségekben. Sõt rendes ember oda még csak be sem léphet, nemhogy ott dolgozzon...

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.44 másodperc
3,402,739 egyedi látogató