Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Svéd sajtó: Erdogan nyomást gyakorol az ellenzéki törökökre Svédországban

KülföldA 13. harcos...megvan? Úgy szavalja a viking király, hogy "Allahu akbar", mint a pinty, nem is beszélve arról, hogy a vikingek megmentõje az "arab". Pedig nem mostani a felvétel ám! Recep Tayyip Erdogan török elnök kormányzó Igazság és Fejlõdés Pártjának (AKP) a támogatói nyomást gyakorolnak az ellenzéki törökökre Svédországban - jelentette a svéd sajtó kedden.

A svéd külügyminisztérium a nap folyamán török diplomatákkal vette fel a kapcsolatot, mivel az értesülések szerint az AKP aktivistái jegyzékbe veszik a az ankarai rendszer török bírálóit. Margot Wallström svéd külügyminiszter az állami rádiónak elmondta: aggasztónak tartja ezeket az állításokat, s amennyiben igaznak bizonyulnak, akkor bûncselekményt valósítanak meg, és ezzel az ügy a rendõrségre tartozik.

Dániában hasonló értesülések miatt kérettek be a külügyminisztériumba egy török diplomatát a múlt héten. A helyi sajtó szerint ankarai kormányt bíráló török származású dánokat árulókként szidalmazták.

Törökországban referendumot tartanak április 16-án a török elnök hatalmi jogkörének a kiszélesítésérõl. A következõ három hét során 57 országban összesen 120 képviseleten voksolhatnak a külföldön élõ törökök.


javában zajlik a kampány (fotó: reuters)Javában zajlik a kampány (Fotó: Reuters)


A német sajtó a hét elején arról számolt be, hogy a török hírszerzõ szolgálat (MIT) megfigyel Németországban a 2016 nyarán történt törökországi puccskísérletért felelõsnek tartott Fetullah Gülen hitszónok mozgalmához sorolt embereket és személyeket.

A Süddeutsche Zeitung (SZ) címû lap és két regionális közszolgálati médiatársaság, a Norddeutscher Rundfunk (NDR) és a Westdeutscher Rundfunk (WDR) közös tényfeltáró munkacsoportjának hétfõ este közölt beszámolója szerint az MIT vezetõje februárban a müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián átadott a német szövetségi hírszerzõ szolgálat (BND) vezetõjének egy listát, amely Németországban élõ személyek, valamint Németországban mûködõ egyesületek adatait tartalmazza. Török megítélés szerint valamennyi személy és szervezet a Gülen-féle mozgalomhoz sorolható, vagyis terroristának tekintendõ. Thomas de Maiziere német belügyminiszter erre úgy reagált, hogy Németország nem tûri, hogy külföldi hírszerzõ szervek kémkedjenek területén.

Link

Hozzászólások

48 #1 ro-zsola
- 2017-03-28 19:23
Németország nem tûri ? Snowdent ki szeretnék hallgatni Berlinben de nem merik odahívni mert a CIA ellen nem tudják megvédeni
Mit pofáznak ezek a " svédek " ?
A romániai és bulgáriai cigányok " nagy védelmezõje és támogatója " miért ficánkol ? A svéd média habzó szájjal hisztériázott mert " Magyaroszágon ölik a cigányokat ". Követelete hogy " atomot dobjanak a náci magyarokra "
Nos drága svédek !
Miért balhéznak a migránsok ? Miért háborúznátok az oroszok ellen ?
A " német " (zsidó)-fasiszták meg inkább kussoljanak ! Milyen jogon pofáznak bele mások dolgaiba ? Ugatás helyett inkább " integráljanak " mégtöbb migránst
Hajrá Erdogán ! Hajrá Törökország ! Küldjetek minnél több migránst nekik . Ne feledjük a 100 évvel ezelõtti helyzetet sem. A migránsokat is megilleti a " népek önrendelekzési joga "
Trianont nekik !
4 #2 Posta Imre
- 2017-03-29 06:09
"Pont tegnap beszéltem egy Svédországba költözött erdélyi ismerõsömmel, már mondta, a börtönökbe is Ahmedékat veszik fel börtönõrnek saját szélsõséges vahabista-talmudista fajtájuk õrzésére! Nemcsak a katonasághoz veszik fel õket (ugye most visszahozzák a kötelezõ sorkatonaságot az "orosz fenyegetés miatt", azt a sok migráns purgyé érdekesen fogja magának érezni a svéd nemzettudatot). Az erdélyi magyar ismerõsöm felesége olyan ... került két hete új munkahelyre orvosként, ahol az ... 90%-a magyar...
Mondta a nagyvárosokban, mint Malmö, Stockholm stb nagy részén olyan nogo zónák vannak, hogy délelõtt 11 és 15 óra közt (vagy elõbb, mikor korábban sötétedik) mehet csak be fehér ember. Mondja azzal szórakoznak a migrik, hogy jól szarrá verik az agyhalott svéd pasikat bárhol bármikor. Nagyon durva ami ott megy. Annak az országnak szerintük is hamarosan vége.
Mesélte napközben az utcákon szinte csak migriket látni Svédországban, mert a fehérek dolgoznak."
7 #3 virag
- 2017-03-29 06:33
Svéd kormány ma reggel: Magyarországnak se adjunk pénzt!
http://lovasistva...unk-penzt/
"/Reggel írtam a svéd kormányszóvivõnek és a budapesti svéd nagykövetségnek. Mindkettõt megkérdeztem, ha valami közismerten elõnyökkel jár, mint azt állítják a migránsbefogadó országok a migrációról, akkor az elõnyben részesülni nem akaró országokat miért büntetik? Hozzátettem: tudnak-e az életnek olyan területét, ahol a jóból részesülni akarókat büntetik. "

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.49 másodperc
4,458,028 egyedi látogató