Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A börtönbe kerülés elsõ napjától megkezdõdik az elítéltek visszaillesztése

BelföldHa-h-haaaaa-ha-ha! Mondd még eccer! "Visszaillesztése!" Ha-haaaaa-haaa-ha-aaa! Még eccer! "Vissazillesztése!" Durr! A qva anyád az! A büntetés-végrehajtás legfontosabb célja az elítélt visszaillesztése a társadalomba - mondta a szervezet szóvivõje a témában tartott konferencia szünetében. Orosz Zoltán az InfoRádiónak hozzátette: különbözõ programokkal segítik a fogvatartottakat, akiknek arra is lehetõségük van, hogy dolgozzanak.

A reintegráció már régóta létezik, azonban 2015 januárjában hatályba lépett az új büntetés-végrehajtási kódex, amely rögzíti, hogy a szabadságvesztés célját – mondta Orosz Zoltán.

„Ez a bírói ítéletben meghatározott joghátrány érvényesítésével, valamint a reintegrációs tevékenységgel az elítélt társadalomba való visszaillesztése és a jogkövetõ magatartásának elõsegítése.

Az, hogy az elítélteket, a börtönben lévõ fogvatartottakat a szabadulásukat követõen sikeresen visszaillessze a társadalomba és a munkaerõpiacra is.”

A reintegráció a börtönbe kerülés után rögtön megkezdõdik – mondta a Büntetés-Végrehajtási Országos Parancsnokságának szóvivõje. Orosz Zoltán hozzátette, az esélyeik javítását több program is szolgálja, a legfontosabb az alapvégzettség megszerzésének lehetõsége.

„Sok fogvatartott még alapfokú végzettséggel sem rendelkezik. A büntetés-végrehajtási intézetekben erre lehetõségük van, alap-, közép-, de akár felsõfokú tanulmányokat is folytathatnak.”

A büntetés-végrehajtási intézetek mellett tizenkét, állami tulajdonú gazdasági társaság is mûködik, ahol az elítéltek gyakorlatot is szerezhetnek – tette hozzá a Büntetés-Végrehajtási Országos Parancsnokságának szóvivõje.

„Így sokkal nagyobb eséllyel tudnak a munka világába be- vagy visszakapcsolódni.”

Orosz Zoltán elmondta, jelenleg a magyar börtönökben a foglalkoztatási ráta 87 százalék fölötti.

A 2015 áprilisától élõ úgynevezett reintegrációs õrizet intézménye lehetõvé teszi, hogy a fogvatartottak a büntetésük utolsó idõszakát az otthonukban vagy a büntetés-végrehajtási bíró által kijelölt helyiségben tölthessék – jelezte a Büntetés-Végrehajtási Országos Parancsnokságának szóvivõje.

„Ez az idõszak 2017 januárjától akár tizenkét hónap is lehet. A meghatározott reintegrációs zónát az elítéltek természetesen nem léphetik át, amit egy elektronikus nyomkövetõvel ellenõriznek.”

Jelenleg 259 elítélt van reintegrációs õrizetben – mondta Orosz Zoltán.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekrõl, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!
Link

Hozzászólások

69 #1 Szalonna
- 2017-04-02 13:08
duol.hu/data/cikk/181/7015/cikk_1817015/_ZSE5375_100217_4c.jpg
48 #2 ro-zsola
- 2017-04-02 17:58
Marx megmondta ! " A közösségben végzett termelõi munka árán megjavítható az egyén "
159 #3 vanyusha
- 2017-04-02 19:44
A legnagyobb vidàm barak "zónái : otthon õrizet : úgynevezett reintegrációs õrizet övezet: ahgyxar köztársaság i INDETTYD Chipp Card. A börtön szabad világtól csak igénybe vetethetõ szolgáltatások árának nagyságában még drágább az életed különbözik profik rengeteg készpénzzel érkeznek a bekörözèsre.
70 #4 dengizin
- 2017-04-03 09:38
Baromság! BV-hez kapcsolódó cégnél dolgozom, látom belülrõl a rendszert. Szociális gondozó meg gyorsétkeztetési eladó tanfolyamokat szerveznek többek között. Szerintetek melyik 2 osztályos többszörös visszaesõ retket veszik fel bárhova. Alapfeltétel a büntetlen elõélet... Eszükben sincs elmenni dolgozni, ott folytatják, ahol abbahagyták...

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.88 másodperc
3,398,659 egyedi látogató