Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A türelmetlen tojások

GondolatokKikeltek, pedig még pár napja ott gubbasztottak szeplõsen. Ugye milyen kis csúnyák? Ha megérik, vörösbegy lesz belõlük is, mint a szüleikbõl.

Hozzászólások

2 #1 gerry
- 2017-04-10 06:35
Szöszi olaszországban nyaral a barátjával, és a programól E-mailt ír az otthon maradt barátnöjének:
-Itt vagyunk a szerelmesek országában már egy hete, folyamatosan esik az esõ, így egész nap a szállodai szobában gubbasztunk.
Barátnõ (ez is szõke) elolvassa, gondolkodik egy kicsit, majd megszólal morfondírozva: - Ezt értem, de mi az a "gub"?

Tudom - offline. (csak Imre mondatáról jutott eszembe a vicc.);)
4 #2 Posta Imre
- 2017-04-11 06:01
Eben guba! Bugatni a disznókat is szokják!

Bagoly gubbasztott az M3-ason, rendõrök mentették meg
http://24.hu/belf...ettek-meg/
24.p3k.hu/app/uploads/2017/04/20171004193151_0-800x530.jpg
120 #3 Vakeger
- 2017-04-11 10:21
Pitykosul társítottam a képzeletem. De nem árulom el senkinek. Nemérdekelválasz: "Asssszoci" jeligére, a hírdetõbe...
s_hihi
267 #4 Perle
- 2017-04-11 13:02
Imre! A gubá = ajak oroszul. A szóösszetétel miatt a szóvégi " a" el is hagyható.;)

Jó hír azoknak, akik Barcelonába mennek egyedül nyaralmi. Olyan szálloda nyilt meg számunkra, amelyben Európában egyedüli módon gyertyafény mellett, plazmatv-ben pornót nézve gubbaszthatnak egy mûanyag leánnyal. Olyannal, akira olyan ruhát adnak, amilyet a vendég kér.
https://www.thelo...-in-europe
69 #5 Szalonna
- 2017-04-11 15:24
m.blog.hu/ma/madarpark/image/v%C3%B6r%C3%B6sbegy.jpg
Ilyenek lesznek a fenti skinheadek a képen.
A bagoly is aranyos.
4 #6 Posta Imre
- 2017-04-11 19:11
Perle persze, hogy tudom. Gub-búg.
299 #7 i_gazember
- 2017-04-13 11:57
Vörösbegy. Emlékemben hálás jószág. Közel húsz éve egy magára hagyott, felújításában félbe maradt ház birtokosa lettem. A házról csak annyit, hogy egy ajtó volt benne. Az is a két szoba között, amit kinyitni sem lehetett rendesen, félbe maradt vakolással az elõszobában. Május vége volt, mikor birtokunkba vettük ezt az épületet. A gázvezetékcsõ egyik szakaszán madárfészek ólálkodott, benne egy vörösbegy pár kikelt fiókáival. Szeretettel, és hálával tudok csak rájuk gondolni, mert mire az elõszoba rendbetételére került a sor, addigra kirepültek fészkükbõl a fiatalok, mintegy átengedve a teret, amit addig betöltöttek jelenlétükkel, újdonsült, bitorló emberlény élettársuknak átengedve azt. Milyen jó most arra gondolni, hogy koraiságuknak köszönhetõen, nem kellet annak idején hosszan várni, türelmet veszítve, emberként, felsõbb lényként életük viszontagságát tetézni. Mikor nagy véletlen az udvarban, szûk környezetemben vörösbegyet látok, mindig arra gondolok, hogy ezek talán a türelmem gyümölcsként -vagy inkább korai, életadottságuknak köszönhetõ- életben maradhatott fiaknak sarjai. S milyen szentimentális is az ember, egerekre, patkányokra -ezek is a világ lényei-, már nem tudok szeretettel gondolni. Talán azért, mert az már nem a törékenység virágszála? Errõl, óhatatlanul eszembe jut a magyarságom, benne a törékenységgel, annak degradálásával, amit képvisel, és egyébként is, a tapasztalással, amit a világ ez ellen tesz. Vagy viselkedjek patkány, piaci légy módjára, törtetve, elveszítve valami nemest?

Megint összevonom hozzászólásaimat egy csokorba, -A futás pszichológiája helyett/mellett, hozzáfûzve ahhoz is, de- bárgyúságomat inkább itt kifejezve, megkérdezem az oldal fõ-fõjétõl: Biztos a magányba vezetõ utat tartod célnak? -csak el ne érd-, mert az út a fontos semmi más, s válsz valamivé, felfedezve akár ezt:

Káosz és az értelem

Kavarog az univerzum, tépi önmagát.
Élteti és pusztítja önmaga mivoltát.
Káoszt teremt, elkülönülve és szembefordulva,
Szétszakadva, egyesülve, mindent felborítva.

Közben teremti tudatos lényét,
Ûzve unalmát, tépkedi játékszerét.
Lények engedelmeskednek ösztönüknek,
Vihart, marcangolást túl kell éljenek.

És mintha minden csak arra vigyázna,
Hogy mégse legyen túlzott a tudatossága,
Mert életösztönének -mit felül nem bírálhat,
Engedelmeskedjen neki, errõl szól az akarat.

Mert ha felül írná magát, Jézussá válna,
De az megengedhetetlen,
Mert oda lenne a szórakozása.
Nem lenne élet, ami egy nagy csoda.

Keletkezése is rejtély.
Hát még a mivolta?
A villanykörtét élteti a folyó áram,
Mi folyik az életben, benne mi az áram?

Nem bújsz ki a bõrödbõl,
Csak a lélek illanhat el testedbõl.
A felfoghatatlan, kézzel nem tapintható,
Sejtelmes képzelgéssel csak magyarázható.

Kisebb-nagyobb gondokkal teszed a dolgodat,
Fogyó idõdben megéled a jót és a rosszat.
Gyúrod a masszát, alakítod anyagi voltát,
Elhiszed, hogy felfedezted célját.

Alig tudsz uralkodni magadon, nem hogy a világon,
Csak akaratodat szeretnéd érvényesíteni a másikon.
Te is, én is erre vagyunk programozva.
S jaj! Fel ne fedezd, mert akkor nézhetsz, üres kongva.


Kívánok Neked tartalmas utat!
4 #8 Posta Imre
- 2017-04-13 17:16
Lehet, hogy nem is vörösbegy, hanem rigolettó. Átvert. Nagyon nõnek, de sajnálom, mert jó, ha egy túl fogja élni a kadétkodást. A pulik és a macskák tesznek róla.
267 #9 Perle
- 2017-04-14 12:48
A rigolettó nem ennyira szapora, kivétel a fekete minden alfaja.

Ha mégis bögyösek lesznek, akkor a cicára szájkosarat kell adni, mert védett madarak. Nem szeretném, ha emiatt is idézést kapnál a független magyar bíróságtól. Ha enyhe ítéletet kapnál is, lenne aki, tovább vinné az ügyedet a másodfokra.s_nezem

Különben is, szent ez a madár, ezt írják róla:

" A legenda szerint eredetileg minden vörösbegy barna színû volt, ám amikor Jézus keresztre volt feszítve, egy vörösbegy repült oda hozzá és kezdett el énekelni, hogy így próbálja enyhíteni a szenvedését. Jézus vére festette meg a madár mellkasát, és ettõl kezdve minden vörösbegynek vörös lett a mellkasán a tollazat."
116 #10 livia
- 2017-04-14 22:33
Nálunk az éjjel nagy volt a felfordulás, a kutyáim ugatták a szomszéd kutyáit. Volt aki nem tudott emiatt aludni. Mint kiderült a szomszéd kutyák széttéptek egy sündisznót, és a mieink vagy irigységbõl, vagy nemtetszés miatt óriási patáliát rendeztek. Nos, ki lát a lelkükbe? Szerintem a mieink imádják a süniket, és a védelmükre akartak kelni, még hogy irigy kutyák? Egyébként nálunk a kutyák intelligensek, de viccen kívül.
83 #11 Sbert
- 2017-04-15 12:25
Imre!
Elkerejteni, Kuttymorgók elõl, a Makkákoknak, a kirepülésig kis csilinges nyakkendõ, vagy nyakörv.
ez gyakorlat, itt kapták, mígy olyan helyen voltunk...
Müködik, a Makkáknak elmegyen az kedvük a friss hústól.
és ilyenkor emelni kell a bevitt e-adalékokat is nekik, (khon-zerv, vagy tasakos...), ugyebár.
Sok sikert!
KisMakkákoknak nagyon jó kiképzés, és precizebbeké is teszi Õket!
Viszont, ha már repképesek, akkor csengettyû le, és 50-50 % már így a meccs.
A Természet eldönti!
Áldás!
116 #12 livia
- 2017-04-15 21:11
No jó, a macskám öregszik, szuper intelligens, mert a szabadon lévõ papagájt a lakásban csak sunyin meri szemlélni, de a környék kedvence, mert simán egerészik, szerintem a szabadban simán madarászik is Ja, az egeret még az ajtó elé is hozza, mint egy áldozatot, vagyis ránk bízza, hogy mit tehet vele. No, mi nem örülünk neki, volt hogy szerencsétlen egér beszaladt, és be kellett hívni a Seccet, hogy fogja meg. Megszûnik a kánaán, mert az összes kiöregedett dzsumbujt most lebontották a környéken, úgyhogy eltûntek a jó kis vadászterületek. Hiába, új lehetõségek után kell nézni. No, vannak elvonási tünetek, de majd megoldjuk. A papagájra vigyázunk, csak fél szemmel szabad szemlélni, úgy bûntudatosan.
99 #13 MORMOTA1968
- 2017-04-16 03:49
Imre! Úgy látom bevált ez a pecázós módszer. Kapás is van, így az igazán élvezetes a horgászás. De nem csõrbõl csõrbe szokták ez csinálni a szülõk? Mint "Bear" a "Túlélés mûvészete" címû ismeretterjesztõ sorozat fõszereplõje. Mindent a szájába vesz, amitõl felfordul az ember gyomra. Nekünk Búbos bankánk volt gyerekkorunkban, meg fecske fiókák. De mi lett a fiókák szüleivel? Macskatámadás áldozatává váltak netán? Odakint már kihûltek volna takarás híján, mint mikor az anyanyulam nem a fészekbe ellet. Nem fáznak ezek a csöppségek így az anyjuk testhõje nélkül? Igaz melegítik egymást, de akkor is felülrõl éri õket a hûvös levegõ. A horgász csalik honnét valók?
99 #14 MORMOTA1968
- 2017-04-16 04:03
Kedves Lívia! Én olyan kutyával még nem találkoztam amelyik nem allergiás a sünökre. A szuszogós, morgós hangjuk és a tüskéik bosszantják fel a kutyákat szerintem. Én nem gyõzõm a mi tacskó keverékünktõl elvenni a sünöket ide haza. Megkezdõdött a sün szezon, össze-vissza kavarnak az udvarunkban, kertünkben, a kutyánk meg tisztára megbolondul tõlük. Pszichopata módjára veti rá magát minden szerencsétlen sünire és az sem érdekli ha véresre szurkálja a pofáját. Mikor meghallom a jellegzetes morgását, ugatását, nyüszítését a kutyánknak, már tudom, hogy újabb áldozata akadt. Egyszer egy hatalmas felnõtt sünbe is bele kötött, de sehogy se bírta a szájába venni, amitõl még jobban megõrült. A kicsiket viszont simán felveszi. Olyankor felemelem a kutyánkat a földrõl és addig fújkálók az orrába, míg ki nem ejti a szájából. Máshogy nem megy, mikor szájzárat kap. Sajnálom szegény süniket, a kutyánk meg addig kínozza õket, ha nem veszem észre, míg ki nem lehelik a lelküket. Fiatal koromban egyszer néhány kis süninek, aminek az anyját az akkori kutyánk kinyírta, egy kis tálba tejet adtunk és olyan szépen lefetyelték kicsi piros nyelvükkel, hogy öröm volt nézni.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.93 másodperc
4,602,805 egyedi látogató