Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Felgyorsítják a haderõfejlesztést

BelföldBéke, szeretet...vagy valami a ló hasa alatt! Jövõre 75 milliárd forinttal nõ a védelmi költségvetés
Jövõre az ideinél másfélszer nagyobb arányban, a bruttó hazai termék (GDP) 0,15 százalékával növekszik a védelmi költségvetés. A Zrínyi 2026 haderõfejlesztési program felgyorsítását Simicskó István honvédelmi miniszter április 13-án Szentendrén, a szerzõdéses katonai állomány eskütételén jelentette be.

A kormány eddig éves szinten a GDP arányában 0,1 százalékkal növelte a honvédelmi büdzsét, a legutóbbi kormánydöntés alapján azonban jövõre 0,15 százalékkal növekszik a védelmi költségvetés – jelentette be Simicskó István csütörtökön Szentendrén, az MH Altiszti Akadémián, ahol 154 szerzõdéses katona tette le esküjét. A honvédelmi miniszter hozzátette: mindez azt jelenti, hogy folytatható és nagyobb intenzitással hajtható végre a katonák illetményemelése, az egyéni felszerelés és a haditechnikai eszközök korszerûsítése.

A kormány döntése felgyorsítja a Zrínyi 2026 haderõ-fejlesztési program megvalósítását és a védelmi kiadások bruttó hazai termékhez viszonyított arányának kétszázalékos szintre emelését, ami a NATO felé tett vállalás is. A honvédelmi költségvetés idén az elõzõ évhez képest a GDP 0,1 százalékával, mintegy 51 milliárd forinttal emelkedett, és meghaladta a 350 milliárd forintot – ismertette Simicskó István.

A miniszter beszédében emlékeztetett: Európa- és világszerte komoly problémákkal nézünk szembe napjaink­ban, és a nemzetállamot semmi sem pótolhatja, csakis a magyar szülõföld adhat nekünk hazát. Európában a keresztény értékek eltûnõben vannak, ezért nekünk fel kell mutatni ezeket, és védelmezni kell azt, amit õseink, szüleink, nagyszüleink védelmeztek ezen a földön – hangsúlyozta a tárca vezetõje.

Simicskó István a szerzõdéses altisztek eskütételén

A haderõ személyi állományáról szólva Simicskó István elmondta: a Magyar Honvédség kiváló képességû katonákból áll, akik ma is helytállnak szerte a világban, mintegy ezer katonánk szolgál külföldön, akiknek tudásáról, felkészültségérõl, hitérõl, lelkiismeretes, tisztességes, bátor helytállásáról minden szövetségesünk elismerõen szól. A miniszter szerint ugyanezt tapasztalhatjuk déli határainkon, ahol szintén kimagaslóan látták el feladataikat, védték a magyar állampolgárokat az elmúlt másfél-két év folyamán a honvédek.

– Az, hogy itt és most a hétköznapok biztonságát garantálhatjuk, katonáinknak, rendõreinknek köszönhetõ, és tisztelet jár érte – fogalmazott Simicskó István, aki reményét fejezte ki, hogy a jövõben minél több fiatal vállal majd hivatásos, illetve szerzõdéses katonai szolgálatot, vagy kapcsolódik be a területvédelmi alapon újjászervezett tartalékos rendszerbe.
Link

Hozzászólások

154 #1 kakas
- 2017-04-15 17:54
68.media.tumblr.com/d33be313561e2132eeaa2eaf64597289/tumblr_ooe5mywvtr1s4ew3vo1_1280.jpg68.media.tumblr.com/605ecd4783e1fe50a244dab1dbe4619b/tumblr_oo9bb7gV7j1qcvdpbo1_1280.jpg

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.31 másodperc
3,398,671 egyedi látogató