Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Hideg polgárháború zajlik Magyarországon

Belföld"Meleg" az, csak még sokak nem szembe-sültek a zsar(át)nokkal! Forró az már, csak a fújtatókat óvatosan kezelik.
A Die Welt Lengyelország hideg polgárháborúja címmel közölte a címoldalán Jacques Schuster kommentárját, aki kiemelte, hogy Törökországban, Magyarországon és Lengyelországban “hideg polgárháború” zajlik. A kormány mindhárom országban a “totalitásra” tart igényt a választási gyõzelem alapján, a társadalmat az uralmának megfelelõen akarja átrendezni, kulturálisan pedig átnevelni, és hatalma bebetonozására törekszik, nem törõdve azzal, hogy módszerei sértik-e a jogállamiság, a hatalmi ágak szétválasztása és a demokrácia értékeit.

A hideg polgárháború nemcsak hatalompolitikai összeütközés, hanem az emberek “fejéért”, világnézetéért folytatott ideológiai harc is. Ezért folytatják annyira kérlelhetetlenül, és ezért van az is, hogy a civil társadalom szervezetei “nem igazán felkészültek” egy ilyen küzdelemre, hiszen õk “a liberalizmus értékeit képviselik”, és a liberalizmus természetébõl adódóan nem totalitárius, és nem is lehet az – írta a Die Welt szerzõje.

Hozzátette: azzal kell számolni, hogy a török, a magyar és a lengyel kormány “nem nyugszik addig, amíg nem gyõz a hideg polgárháborúban”.

A kommentár a lap hírportálján Lengyelország, Magyarország, Törökország – Az új hideg polgárháború címmel jelent meg.

A Spiegel Online Netanjahu Orbánnál – Hello Viktor, örülök, hogy találkozunk címmel közölte Keno Verseck írását, aki kiemelte, hogy a budapesti látogatáson tartózkodó izraeli miniszterelnök, Benjámin Netanjahu és Orbán Viktor magyar kormányfõ “az antiszemita botrányok ellenére az egymás iránti elkötelezettséget demonstrálja”, és hogy “egymásra vannak utalva”.

Úgy tûnik – tette hozzá -, Netanjahunak nem gond, hogy Orbán egy “tabut ledöntve” kivételes államférfiúnak nevezte Horthy Miklóst, és nem gond az “antiszemita ellenérzésekkel játszó hecckampány” Soros György ellen.

A “reálpolitika mellett a valódi rokonszenvnek” is tulajdonítható, hogy az izraeli kormányfõ az aktuális esetek ellenére három napot áldoz Orbánra. Közös bennük, hogy erõteljes, konfrontatív és részben autoriter stílusban kormányoznak, “ellenfelei a liberális demokráciának és személyes ellenségüknek tekintik” Soros Györgyöt – írta a Spiegel Online szerzõje.

(Die Welt, Spiegel)
Link

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.27 másodperc
3,392,340 egyedi látogató