Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A világ királya lehet Mészáros Lõrinc

BelföldTi semminek nem tudtok már örülni? Valakivel tisztára kell mosatni a "visszahordott kazalnyi nemzeti vagyont", miközben be kell mutatni, micsoda mocskos korrupt egy zsidó-cigány csürhe ez itt, miközben a dolgozó magyar a minimálon tengõdve még most sem akarja agyonverni ezt a hordát. Hét év múlva nemcsak az ország, hanem akár az egész világ leggazdagabb embere lehet Mészáros Lõrinc, számolta ki az Index. Legalábbis ha vagyongyarapodásának ütemét meg tudja õrizni. A Hír TV-nek nyilatkozó közgazdász azt mondja, nem reális, ami a felcsúti gázszerelõvel történik.

Az elsõ videós interjút Ferenczi Krisztina újságíró készítette a felcsúti polgármesterrel. A beszélgetést öt éve vették fel, Mészáros Lõrinc akkor még csak egy vidéki nagyvállalkozó volt.

Mészárosnak ma már nemcsak marhája és vágóhídja van. Az interjú óta eltelt öt évben lett saját tévécsatornája, majdnem kétszáz újságja, saját kempinghálózata a Balatonon, hotelek itthon és külföldön, sõt, már az övé az egyik legnagyobb kereskedelmi bank, az MKB egy része is. A közgazdász szerint az, ami Mészáros Lõrinc vagyonával történt az elmúlt néhány évben, nem reális.

„Az látszik, hogy azokhoz az iparágakhoz képest, ahol Mészáros Lõrinc vagy a hasonló vállalkozók aktívak, ahhoz képest sokszorosan gyorsabb növekedést ért el, értek el õk Magyarországon, mint ami nemzetközileg szokásos” – mondta Pogátsa Zoltán.

Az Index szerint ráadásul, ha a polgármester gazdagodása ilyen ütemben folytatódik, akkor hét év múlva õ lehet nemcsak az ország, hanem az egész világ leggazdagabb embere. Az új Bill Gates.

Ez az Átlátszó tényfeltáró újságírója, Becker András szerint is megtörténhet – egyvalami viszont biztosan kell majd még ehhez.

– Emlékeztetnék például a Vegyépszer Zrt.-re, amelyik ugye az elsõ Orbán-kormány alatt volt ugyanilyen favorit, mint mondjuk aztán késõbb a Közgép, és valamivel késõbb a Mészáros-cég. Viszont amikor elmúlt a politikai támogatás a Vegyépszer mögül, akkor nagyon gyorsan falnak ment a cég, csõdöt jelentett. Én azt gondolom, hogy a Mészáros-cégekre is ez a jövõ vár, hogyha ez a politikai háttér megszûnik, akkor ezek a cégek normál versenypiaci viszonyok közt nem lesznek életképesek.

– Tehát nem lesz õ az új Bill Gates?

– Ez azon múlik, hogy meddig van mögötte politikai támogatás. Ha elég ideig, akkor még ez is elképzelhetõ.

Mészáros Lõrinc két éve még azt állította, Orbán Viktor miniszterelnök személye is szerepet játszott abban, hogy ennyire sikeres lett. Az elsõ 100 milliárd megszerzése után módosult a hangsúly.

– Orbán Viktornak annyiban köszönhetõ, hogy ha nem Orbán Viktor lenne a miniszterelnök, akkor ez az ország nem boldogulna.

– És akkor ön se lehetne ilyen gazdag?

– Hát, én azt nem tudom.

Mészáros Lõrinc vagyonát 2015-ben 8,4 milliárd forintra becsülte a Napi.hu. Két év telt el azóta, a felcsúti gázszerelõ pedig ez idõ alatt több mint 100 milliárd forintos vagyont halmozott fel, így ma már õ az egyik leggazdagabb magyar. Egészen pontosan a listán az 5.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2017-08-06 08:17
Névtelenül a szolgálatok jelentenek a kóhnkurencia megrendszabályozása érdekében.

Egyre több a névtelen feljelentõ

A Gazdasági Versenyhivatal tavaly összesen 5,4 milliárd forintnyi bírságot rótt a kartellezõ és versenyjogot sértõ cégekre. A legtöbb probléma a közbeszerzéseknél van, de egyre több esetet jelentenek a plakátkampánnyal felvezetett Kartell chat nevû rendszerben is. Közzétette éves beszámolóját a hivatal.

Tavaly összesen 112 ügyben kezdett új vizsgálatban a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), melyek közül 43 esetben tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatban, 9 esetben versenykorlátozó megállapodások ügyében, kétszer erõfölénnyel való visszaélés miatt indítottak eljárást, 58 alkalommal pedig az összefonódásokat ellenõrizték - írja a Napi.hu.
http://sztarklikk...to/327271/

Orbán olyanokat engedett maga köré, akik egy gengszterfilmben is megállnák a helyüket

Egyértelmûen romlott az utóbbi idõben a rendõrség és az ügyészség hozzáállása a nyilvánosságra került korrupció- vagy bûncselekménygyanús ügyekben, a nyomozóhatóságok a kényes esetek (például a kormánypárthoz közel állókat érintõ botrányok) többségében nem járnak el, vagy csak ímmel-ámmal vizsgálódnak, ha indul is nyomozás, nem látni a végét - mondta a Magyar Nemzetnek Tényi István.

Meghökkentõ hír a magyar nyugdíjasoknak
A sorozatos feljelentéseirõl ismert férfi április elejéig még Fidesz-tagként küzdött azért, hogy a hatóságok végezzék a feladatukat, és tárják fel vagy legalább vizsgálják a gyanús, illetve jó eséllyel jogellenes cselekményeket.

A volt Fidesz-tag méltatlannak és vérlázítónak tartja, hogy a kormány nap mint nap kiskorúnak és butának nézi a polgárokat. Errõl szólt a plakátkampány, a migránsokkal való riogatás, az ellenzéki politikusok lejáratása - sorolta a példákat a Magyar Nemzetnek.

http://sztarklikk...ket/327269
267 #2 Perle
- 2017-08-06 15:48
Kiváncsi lennék, hányszor ellenõrizte a vagyongyarapodást az adóhatóság?
2 #3 gerry
- 2017-08-06 17:14
Perle - állandóan!

Egyes rosszindulatú vélemények szerint magasabb értelem szervezi a gazdaság mûködését a nemzeti együttmûködés rendszerében, mégpedig úgy, ahogy az alábbi ábra mutatja. (HVG nyomán)
v
v
v
www.postaimre.net/kepek/kie_legyen_a_zse.jpg

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.54 másodperc
3,402,988 egyedi látogató