Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Minden szavazógép meghekkelhetõ!

GondolatokJé, az elmúlt sok-sok szavazósdit megbuzulták már ezek. Ilyen a demokrácia. Hülyék gyülekezete kiválaszthatja valamely kiválasztott fõzsidót. Marhák. Az idei DEF CON résztvevõi húsz különbözõ szavazógépet törtek fel pillanatok alatt.

A 25. DEF-CON sok tekintetben hasonlított a korábbiakra: 25000 hacker, biztonsági szakember és újságíró jött össze egy Las Vegas-i hotelben egy forró hétvégére, hogy megbeszéljék a digitális életünket érintõ legújabb kihívásokat.

Az idei rendezvény azonban valami új és ijesztõ tapasztalattal is szolgált. A résztvevõk ugyanis lehetõséget kaptak, hogy hekkelési képességeiket valódi szavazógépeken is kipróbálják.

A DEF CON elsõ Voting Machine Hacking Village-et a finn programozó, Harri Hursti és a University of Pennsylvania professzora, Matt Blaze szervezte. Húsz szavazógépet gyûjtöttek össze egy szobába -- a legkülönbözõbb típusok szerepeltek köztük, de közös vonásuk volt, hogy valamennyit elterjedten használják az Egyesült Államok különbözõ államaiban a hivatalos választásokon --, és aztán rájuk szabadították a vállalkozó kedvû szakértõket.

minden_elektornikus_szavazogep_meghekkelheto_screenshot_20170805141347_1_nfh.jpg
Az etikus hekkerek a választások tisztaságát segítették akciójukkal.

Az eredmény még szervezõket is megdöbbentette: három órán belül az összes gépet meghekkelték!

Husti és Blaze szerint az akció fontos tervezési hibákat tárt fel, és a sebezhetõségekrõl részletes jelentést adtak az illetékeseknek.
Link

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.39 másodperc
4,606,379 egyedi látogató