Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Helyzet van: fegyveresek próbálták elvenni a hatalmat Madurótól Venezuelában (videó)

KülföldNa, úgy látom Venezuelában is eljátszották a törökös bábszínházat. Most jöhet végre a "megtorlás" és hivatalosan az összes cionzsidó ámerikai mehet a ...! Lassan itt is ez kell legyen, csak a Betyársereg alkalmatlan a színházra, az MNA ,már nincs a Gárdák meg...szóval az új széljobbos vecsési NBH-s szervezõdés ilyenre még jól jöhet. A lázadók vezetõje közölte: vissza akarják állítani az alkotmányos rendet a káoszba süppedt országban. Nicolas Maduro elnök hadserege - legalábbis kormánypárti források szerint - gyorsan elfojtotta a lázadást.

Egy neten keringõ videó szerint egy csoport katonai egyenruhás férfi bejelentette vasárnap, hogy lázadást indít Nicolas Maduro rezsimje ellen Venezuelában. A felkelés célja, hogy visszaállítsák a demokráciát a káoszba fulladt országban - adta hírül az Independent.

A videón a magát Juan Caugaripano századosnak nevezõ ember kijelentette, hogy minden egységet, amely nem csatlakozik felhívásukhoz, katonai célpontnak nyilvánítanak. Azonnali átmeneti kormányt követelnek, de ez nem puccs - mondta -, hanem "egy polgári és katonai akció az alkotmányos rend visszaállításáért, és méginkább azért, hogy megmentsék az országot a teljes pusztulástól".

A venezuelai hatóságok azonban arról számoltak be, hogy sikeresen levertek egy katonai lázadási kísérletet Valencia városában. Az országot irányító szocialisták egyik tisztviselõje, Diosdado Cabello szerint terrortámadás érte a Paramacay katonai bázist Valencia városában. Többeket letartóztattak - közölte a tisztviselõ.

Újabb, a Twitteren keringõ fotók azt hivatottak bizonyítani, hogy a lázadási kísérletet valóban leverték:

A hatóságok szerint a lázadók fegyvereket próbáltak szerezni. Hét embert közülük õrizetbe vettek.

A Hugo Chavez eszméihez hû Nicolas Maduro szövetségesei a lázadási kísérletet jobboldali szervezkedésnek minõsítették, amely a "bolivari forradalmat" kívánja leverni. "Ezek a támadások, amelyeket zavart elmék fõznek ki Miamiban, csak még elszántabbá teszik fegyveres erõinket és a bolivari népet" - közöte egy másik szocialista párti tisztségviselõ.

A dél-amerikai ország hónapok óta tartó politikai krízist él át. A tüntetéseknek több mint száz halottja és csak nem kétezer sebesültje van. A múlt héten két ellenzéki vezetõt az éjszaka közepén titkosügynökök vittek el és börtönbe vetették õket.

Szombaton eltávolították pozíciójából a legfõbb ügyészt és bíróság elé is citálták. Ez igazolja azokat az ellenzéki félelmeket, hogy Maduro új hatalmi szeve, "az alkotmányozó nemzetgyûlés" csak arra szolgálj, hogy elhallgattassa a kormány kritikusait.
Link

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.27 másodperc
4,460,746 egyedi látogató