Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Névnapló

GondolatokMa valamiért többeknek is fontos volt megemlékezni a nevemrõl. Mindenkinek köszönöm a nevem nevében is! Kompozíciót állítottam össze az ajándékokból és a vakuval megillumináltam. Egészségtekre!

Hozzászólások

66 #39 9323elitelt
- 2015-11-09 03:47
Nem is tudom, mi lenne Gerry, ha egyetlen egyszer valami logikus érveket felhoznál, hogy hol, és miben tévedek... Vagy érveid nincsenek, és csak jólesik mindig egy kicsit trollkodni?
2 #40 gerry
- 2015-11-09 06:22
Nem esik jól, de megint hülyeségeket beszélsz. A hypnotizálás és az emberek félreinformálása nem ugyanaz. Az Arckönyv - mint olyan agyilag csököttek kitalációja, a'la Facebook... Nem hypnotizálás - hülyítés. Neked persze - dobálózva a szavakkal ... na az igen, fontos, hogy okosságokat mondjál.
Sajnos ennyi év alatt bizonyítottad magadról, hogy nálad minden tanulás és önképzés abba az irányba hatott, hogy totál káosz legyen a fejedben.
Nem trollkodok, egyszerüen nem tudom elviselni szó nélkül az állandó - légbõl kapott - kijelentéseidet.

Ami a HAARP-ot illeti ""zavaróállomások, frekvrencia-változtatásokkal, egyebekkel" - ugyan már milyen logikus - és technikailag megalapozott - érveket tudnál felhozni erre a hülyeségedre, amit ha kikapcsolnának akkor automatikusan megszünne a Hypnozis.

Otto - te nem tévedsz - nálad valami nagy baj van. Megárthatott az Internet - ami viszont okozhat elmebajt is egyeseknél.

Az emberek lelki és testi leépülésének egészen más okai vannak mint amit te itt oly' okoskodva megjegyeztél. Nem vagyunk hypnozísban, kivéve talán olyanokat mint te.

Kérdeztél, válaszoltam. (Trollkodás kikapcs.)
66 #41 9323elitelt
- 2015-11-09 18:45
A hypnotizálás és az emberek félreinformálása nem ugyanaz.
Igen.
De hiába mondja el sok ember (mint például Imre is annak idején) a jó, igaz információt, az egyszerûen nem "jut fel" az emberek nagy többségének.
Ha csak pusztán félreinformálás azaz média-hazugság lenne, azt könnyen lehetne semlegesíteni az interneten IS fellelhetõ leleplezõ irodalommal.
Akkor tegyük fel a kérdést, miért hatástalanok ezek a leleplezõ írások (p.l. a Snowden-féle lehallgatási botrány)?
Miért van az, hogy egy ország lakosságához képest elenyészõ kisebbség foglalkozik az ébresztéssel, az "összesküvés-elméletekkel", mi oka van, hogy csak ilyen kevesen látnak tovább az orruknál?
A tv-rádió és egyéb internetes hírportálok nemcsak hazudnak, és az ellenkezõjét kell igaznak venni, hanem kitalálnak, megrendeznek eseményeket. Például mitõl van az a sok iskolai lövöldözés?
Miért járt a 80', 90' években fél Amerika pszichológushoz?

Lehet, hogy kihagytad:
Az emberi érzelmek egymástól jól elkülöníthetõ elektromágneses impulzusokat generálnak. Gyakorlatilag egy igen gyenge erõsségû rádió adó mûködik mindenkiben.
Namost a HAARP képes ezeket az érzelem-impulzusokat sugározni, általános rosszkedvet, jókedvet, vagy bármilyen más érzelmi állapotot generálva a hatósugárban. Mivel az érzelmek a az elme tudatalattinak nevezett részében mûködnek, ezért lehet az embereket tudtukon kívül manipulálni, irányítani. Gondolom, láttál már "vidámvasárnapos" videót. Ott is hasonló tömeghypnózis mûködik, csak az látványosabb.
Az emberiség manipulációjának módszereit nagyon jól leírja Julius Andan Világ a színfalak mögött c. könyve (ha jól emlékszem a címére). A tekintély elfogadását már az óvodától programozzák. Késõbb az iskolai oktatás csak a tanár által elmondottak szolgai bemagolását követeli meg. Alapos utánajárásra, kérdések feltevésére nincs idõ, mert "haladni kell" a tananyaggal, le kell adni már a következõ leckét, stb. Persze, hogy mindenki hazudik, vagy egyszerû feltevéseket, teóriákat bizonyított tényekként adnak elõ. De mindenkit arra kondicionálnak, hogy ne gondolkodjon, fogadja el a fehérköpenyes-szemüveges tekintélytõl a magyarázatot, és maradjon csendben.
Az elektronikus mûsorszórás és a HAARP EGYÜTT fejti ki azt a hatást, ami miatt az emberiség nagy része a nagy mennyiségû leleplezõ irodalom ellenére sem hajlandó fellépni a háttérhatalom ellen.
Ezért mondtam, hogy amint megszûnnek ezek a háttér-manipulációk, az emberek gyorsan magukhoz fognak térni.
Egy elektromágneses sugárzást, ami a HAARP is, miért nem lehet zavarással semlegesíteni? Vagy ezt csak azért vitatod, mert én írtam?

Nos, felsorakoztattam egypár érvet, feltettem egypár kérdést is, melynek megválaszolása igencsak kimerítené ennek a hozzászólásnak a kereteit.
Lássuk, ha nem így befolyásolják az embereket, akkor hogyan?
Ha nem éberálomban-tömeghypnozisban vannak tartva az emberek, akkor miben?

Javasolt irodalom: Julius Andan: Világ a szinfalak mögött, Piros Pirula Projekt weboldal és a fórum tartalma, dr. Tóth Ferenc élõsködõ-kutató egyetemi tanár elõadásai (jutuB), Platón Barlangja : https://youtu.be/...
2 #42 gerry
- 2015-11-09 20:51
Ne hozd már megint Duncan Shelley-t. Sokkal régebben olvastam Julius Andant mint itt sokan, és az azt megelõzõ regényeket is (Egyébként az összeset!)

Ne csináljatok belöle bibliát - azért mert tetszik nektek. Jó, de ez is csak egy ember - jóllehet felkészült ember - képzelete által megírt történet.

Nem azért vitatom, mert te írtad, hanem azért mert kevered a szezont a fazonnal. Ez még nem lenne baj, de az igen, hogy terjeszted az általad összekovácsolt féligazságokat, mint egy próféta. Nem vagy az, Nem tudod, nem látod át mi történik a világban, csak képzelõdsz és pont ezért fut el veled a ló.

A tudással óvatosan kell bánni, de te nem azt teszed. Elképzelsz valamit és már el is hiszed, hogy az így van.

Valahogy azt látom benned, hogy meglátsz egy uszodát és rögtön fejest ugrasz belé, mert a képzelt víz tudata elmossa benned a valóságot, a realitást.

Persze - miután ez is képzeletbeli - így nem töröd ki a nyakad, csak nyekkensz egyet és máris elkezded magyarázni, hogy pl. veled most kiszúrtak, mert a víz ugyan ott kellett volna, hogy legyen de valakik gumi-medence-fenékre cserélték... csak, hogy ne legyen feltünö az eset. így tesznek téged hiteltelenné.
Azt hiszed, hogy szórakozás nekem az, hogy reagálnom kell a dolgaidra. Persze ennyi eset után, már én is türelmetlen vagyok a hülyeségekre...

Te nem érveket, hanem különbözö dolgokból összekotyvasztott álbizonyítékokkal magyarázod a bizonyítványodat... Szedd szét és egyenként vizsgáld meg a dolgokat.

A "müsorszórás" frekvenciái széles sávban dolgoznak, egyik része amplitudó modulált a másik frekvencia modulált, létezik még más formája is... A különbözõ technológiák más és más dologra használhatók.
De ha a HAARP-ot odateszed mellé nem következik belöle az, hogy juppsz és máris hypnotizálni lehet az embereket. Aztán ha kikapcsolod akkor másik juppsz - Jé, hol vagyok? Talpra magyar!

Az embereket nem hypnotizálják, hanem évtizedek alatt - ott ahol erre lehetöség adódik - átformálják olyanná amilyenre tudj'ak.

Katonaság - "Kopasz, fesse be az eget", "Hát, hogyan?", "két hétig nincs eltávozás!", ... két hét múlva ... "Kopasz, fesse be az eget", "Igenis uram és milyen színüre?"

Munkahely: "Kovács, ma túlórázni kell és a következõ hónapban is minden szombaton", "Na de fõnök, nekem családom van, meg privát életem, nem tudok jönni!", ... másnap " Kiss, szombaton túlóráznia kell, úgy 5, 6 hétvégén!", "Fõnök, hol a Kovács?", "Kovács? Milyen Kovács?", "Igen fõnök"

folytassam? Szerinted mit okoz egy bizonytalan jövõt elõrevetítõ jelen?

- Az addig békében egymás mellett élõ emberek, csoportok, között beindul a harc. Az erösebb ( alkalmazkodóbb ) túléli, amelyik felfortyan, vitatkozik, stb azt vagy lefizetik, vagy megfélemlítik, vagy elküldik/elüldözik.
A kispolgárok általában fizetésbõl élnek. Elöre terveznek és gyüjtik a pénzt, összedolgoznak itt-ott, évek alatt megvalósítják amit kitüztek maguk elé.
Megváltozik a világ, megszünik a biztos jövõ lehetösége. Ott a tartozás, ott a gyerek(ek), ott a félbe tört élet... amit túl kell élni. Milliók és milliók élik át ezt a katarzist mindenhol a földgolyón...

Nem kell ide mesterségesen felerõsített hypnózis...

Nézz végig a történelmen - Ott a hatalom és a futottak még... (én pl. nem tartozom a hatalom környezetéhez.)
Két esélyem van; vagy fellázadok az általam deffiniált igazságtalanság ellen, vagy "túlélem ahogy tudom"...
Egyetlen probléma az, hogy az életkörülményeid által irányított események fognak dönteni és nem a te akaratod.
Persze vannak olyanok akik azt mondják "Egy próbát azért megér" ... de kérdés, hogy képes-e rá.
Ha egyedül nem akkor meg talál-e olyanokat mint amilyen õ (illetve amit hisz önmagáról)?

Ami az emberi érzelmeket illeti az logikátlan és a körülmények függvényében változik, amit nem képes analizálni senki - A tömeget viszont lehet manipulálni, elég hozzá a média... és itt visszatértünk arra, hogy a manipulálás nem hypnózis. De ha megjelenik egy vezéregyéniség és az õt elfogadó tömeggel kapcsolatba képes lépni, akkor azonnal megjelennek a "hypnotizálható" akaratgyenge emberek... sajnos ez a többség... már a HAARP elõtt is itt voltak és lesznek míg világ a világ...
75 #43 talpi
- 2015-11-09 21:05
Sajnos és velük lesz a legtöbb baj, :( vagy el kell õket nyakkantani, vagy folyamatosan a sarkadban lihegnek, akadályozva minden lépésed, s míg velü vagy elfoglalva,.fölötted átrobognak az "események" melynek nem aktív tagja, hanem elszenvedõje maradsz, nyakadon a Í"nyálas zombikkal"s_ezt-ni
128 #44 bogyo
- 2015-11-10 06:13
A tömeget viszont lehet manipulálni, elég hozzá a média... és itt visszatértünk arra, hogy a manipulálás nem hypnózis.


Brit áruházlánc John Lewis úgy döntött, hogy elõre kidolgozzák az ügyfelek a karácsonyi és a szilveszteri megható a hengert. A videó annyira sikeres volt, hogy néhány napon belül, úgy nézett ki majdnem 6 milló embert.


[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=wuz2ILq4UeA[/movie]
4 #45 Posta Imre
- 2015-11-10 12:33
Hypnózis = megváltozott tudatállapot. Se több, se kevesebb! De mihez képest? Sokan már megváltozva születnek és egészen mást és másképp érzékelnek, észlelnek és ennek megfelelõen reagálnak a külsõ és belsõ környezetükre.

Szuggesztio: sugalmazás, amikor nem tudati szinten, lényegében a tudatállapotot építve, irányítva külsõ személy, körülmény az illetõ akartgyengeségét, döntésképtelenségét...gyengeségét, befolyásolhatóságát...kihasználva, arra építve hajtat végre vele akarattalan, de számára megmagyarázható és akaratlagos cselekedeteket, mondat véleményt....

Lényegében minden és mindenki befolyás alatt áll, kérdés, hogy mely mértékben van ennek tudatában és hatása alatt.
66 #46 9323elitelt
- 2015-11-10 14:31
Még egyszer: a tömegek külsõ hatással vannak nyugalomban tartva. Ezt a külsõ hatást nem érzékelik. Hogy ne is vegyék észre, már kisgyermek kortól kezdõdõen megkapják a megfelelõ félre-nevelést.
A szavazóbirkák egyszerûen nem tehetnek arról, hogy képtelenek megmozdulni, képtelenek felismerni saját élõsdi ellenségüket.
Amennyiben ezekkel a technikai eszközökkel hatékonyan lehet butítani, úgy hatékonyan lehet ébreszteni, és okosítani is.
Nekem az a véleményem, hogy a tömegeket nem lenézni, és kiirtani valónak kellene tekinteni, hanem leendõ tömegbázisnak.
Újfent ajánlom Platón: A barlang c. mûvét. Csak 8 perc: https://youtu.be/...
Javaslom, keressetek párhuzamokat Platón mûvében! Mi felel meg a barlangnak, és kik azok, akik manapság a felszínre (a fényre) tudják vinni az embereket?
12 #47 spartakusz
- 2015-11-10 15:12
2 #43 gerry
- 2015. november 09. 20:51:17 ..."

gerry! Ha igazad lenne, akkor meg állt volna a fejlõdés az õrkori szinten!
Ez az elsõ gondolatom -
Gerry ha igazad lenne, mert az van , úgy történik minden ahogy vizionáltad példáidban... ez volt a második gondolatom -

GERRY sehogy se lehet igazad, mert a fejlõdés vagy vissza fejlõdés halad tovább akadálytalanul...

a kérdés az mikor robbantsa ki a ráható...

semmikor már - mert fél és retteg a pusztulástól - téged tart félelemben és rettegésben - ha mind annyian abba hagyják a munkát a kovácsot nem küldi el - - meg stb. közösségi közös egy idõben egy erõvel való fellépés - mindig volt lázadás - hol leverték hol nem - eredménye mindig engedtek - ma úgy néz ki - visszafejlõdik minden - elveszik amiért vért áldoztak elõdeink - a maiak némán túrve megadva magukat - és gerry te is ezt sugallod, hogy ez így is maradjon - hátr egy nagy lótuszt - sírnak még - könyörögnek még, a ketyelemért - da azt már csak a teremtõtõl kaphatnak... nekem ez a véleményem

NE FÉLJETEK - NE RETTEGJETEK - KÖZÖSEN KÖZÖSEN TEDD AMIT MEG KELL TENNED! MINDEN IDÕBEN ÉS MINDENKOR!

SPARI....
75 #48 talpi
- 2015-11-10 16:28
Istennél a kegyelem Spari, én csak ember vagyok, ha nem is a legkiválóbb, de gyermekemet, MAGomat nem hagyom,
4 #49 Posta Imre
- 2015-11-11 06:19
Ottó, ahol nem az értelem, ott a félelem igazgat. Platonról úgy 4 éve értekeztünk, vagy inkább 5 ebben az értelemben. Lemaradtál róla. Igaza van, de csak annyiban, hogy a világunk vetített, árnyékvilág s a valóság árnyékát látjuk még önmagunkról is. De nincsenek elzárva az információk, nincs lekötve a fejed és nem megvonják az ingert, hanem elárasztanak vele. Jó, talán még Észak-Koreában nem elérhetõ, de ebben sem vagyok biztos, mert ugye mocskos kommunizmus nálunk is volt és az ember félt beszélni és hallgatni is.
2 #50 gerry
- 2015-11-11 08:53
elitélt - ma kimehetsz sétálni az udvarra!

47-es hsz:

Az elsõ résszel nem foglalkozom.... (remélem ez már csak olyan "lecsengés" nálad - de az is igaz, hogy kételkedve remélem)
"Amennyiben ezekkel a technikai eszközökkel hatékonyan lehet butítani, úgy hatékonyan lehet ébreszteni, és okosítani is.
Nekem az a véleményem, hogy a tömegeket nem lenézni, és kiirtani valónak kellene tekinteni, hanem leendõ tömegbázisnak.
Újfent ajánlom Platón: A barlang c. mûvét
."

Ne ez már sokkal jobb
! Ezt a mondatkezdést olvasni tõled: "...Nekem az a véleményem,..." öröm látni! Nincs egy rossz szavam se rá.
Viszont kiváncsi vagyok (lennék) arra, hogy a fenébe fogsz akár egy birkának is a kezébe adni Platont, ha a jobb kezében a sör a balban a távirányító van és épp' Big Brother-t néz a Bugyutakockáján.

Platon-tól 15 éves korom óta a kedvencem:

"Csillagokat nézel, szép csillagom.
Ég ha lehetnék,
Két szemedet nézném, csillagok ezreivel."


Sajnos eredetiben nem tudom olvasni, így Szabó Lõrinc fordítására kell hagyatkoznom, de a gondolat ereje a mai napig képes irányítani az érzéseimet.

spari - a fejlödés (vagy vissza...) tényleg létezik, de sajnos nem emberközeli. Néha nemzedékeken ível keresztül, máskor megtorpan, tévútra kerül, megáll, aztán meglódul - pl. technikai forradalom - de minden egyes szakaszában százezrek vagy milliók sínylik meg az èpp' akkori hatalomban lévõ "vezérek" ámokfutásait.
Fejlõdésrõl beszélni? Talán álmodozni és nagy ritkán az álom megvalósul egy rövid intervallumban. Nem sugalmazok én semmit, csak nyitott szemmel és elmével próbálom nézni és látni a dolgokat.
Ezért nincs szükségem a hitre, mert az álomban tartana. A birkák szeretnek nyugodtan álmodozni. A napi robot, feszültség, az évek alatt elszenvedett és túlélt csapások meggyengítenek mindenkit.
Az elme - próbál védekezni, aztán vagy sikeres a technikája vagy feladja. Az utóbbiakból lesznek az alkoholisták, megtört emberek, öngyilkosok de az ámokfutók is... Sikerült tönkretenni az embert - aki úgy született mint te meg én és mindenki; ártatlan csecsemõként és akiböl bármi lehetett volna.

Nem lett belölük más csak múlt. A múlt pedig megváltoztathatatlan.

Fejlõdés? - A tudósok, feltalálók, zsenik, nagy gondolkodók (vagy õrültek) kilépnek a mindennapok örlõ malomkerekei közül és elvonulnak a saját mikrovilágukba.
Ha sikerül nekik túllépni az akadályokon - új utat találhatnak ami vagy hasznos vagy árt az emberiségnek. Ez lehet technikai de lehet szellemi termék is.

Ugye egyetértünk, hogy egy atombombánál jóval nagyobb kárt tud tenni egy ideológia amit rákényszerítenek a világra vagy annak egyes részeire?

Ahogy Te - én is csak egy egyszerü kispolgár vagyok, nekem s meg kellett küzdenem (eddig folyamatos a dolog...) a problémáimmal, túl kellett élni azokat az embert meggyötrõ problémákat ami mindenkinek kijut a "saját házatáján" és persze akadt néhány (szubjektív) sikerélményem is...

Nem kellett máshoz menekülnöm a problömák megoldásakor, bár néhány embernek hálás vagyok amiért a múltban önzetlenül a segítségemre voltak. Ezt próbálom (illik) tovább adni ameddig lehetõségem van, hogy a tartozás és követel rovatomat nagyjából egyensúlyban láthassam.

Mások,másként gondolkodnak és cselekednek - így én is azzal fejezem be: - Szerintem (és nekem) ez az út ami járható ... láthatatlan és számomra érthetetlen dolgokba kapaszkodó hit nélkül de soha nem megalkudva 's bár tudatlanul, botladozva, néha tétován haladva, egy lassan elkopó, de nem ki- és felélt emberéletnek azért elfogadható.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.06 másodperc
4,615,280 egyedi látogató