Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Visszatér a hidegháború sötét korszaka?

KülföldSugall ez nekTEK valamicskét? Megy a látványos hiszti, de minden szépen a helyére kerül. Majd, mikor Palesztina kiadja a bûnözõ zsidókat....na akkor "Izrael" meg is szûnik elnéptelenedés okán...! A német külügyminisztérium további intézkedéseket fontolgat egy vietnami menekült elrablása miatt. A hanoi kormány szerint a korábban magas rangot betöltõ vietnami funkcionárius saját akaratából tért vissza szülõföldjére, hogy hazája igazságszolgáltatása döntsön bûneirõl.

A berlini külügyminisztérium szóvivõje kijelentette, hogy a Vietnami Szocialista Köztársaság hatóságait terheli a felelõsség az 51 éves üzletember, Trin Xuan Tann elrablásáért és hazaszállításáért.

A vietnami férfi Hanoiban korábban magas pártfunkciót töltött be, majd egy állami energiakonszern vezetését bízták rá. Néhány hónappal ezelõtt Németországba érkezett és Berlinben politikai menedéket kért. A múlt hónap végén azonban az utcán fényes nappal fegyveres férfiak rátámadtak, betuszkolták egy ott várakozó gépkocsiba. Napokkal késõbb a hanoi televízióban – szemmel láthatóan megviselt állapotban – arról számolt be, hogy családja ösztönzésére a hazatérés mellett döntött, mert szülõföldje igazságszolgáltatásától várja bûnei elbírálását. Trin Xuan Tann hangoztatta azt is, reméli, hogy töredelmes vallomását a bíróság enyhítõ körülménynek fogja tekinteni.

Mindezt Berlinben csak megrendezett színjátéknak tekintik,

ezért tiltakoztak a nemzetközi jog durva megsértése miatt és kiutasították a berlini vietnami nagykövetség diplomáciai fedéssel dolgozó hírszerzõ tisztjét. A hanoi kormány nyilatkozatban közölte, hogy Vietnam mindig is komoly hangsúlyt fektetett a Németországhoz fûzõdõ jó kapcsolatra, és ezért sajnálatosnak tekinti egy diplomatájának kiutasítását Berlinbõl.

Tény, hogy a vietnami kommunista párt vezetõje, már tavaly vizsgálat megindítását rendelte el a Trin Xuan Tann esetében, akit most azzal vádolnak, hogy 125 millió euróval megkárosította a vezetése alatt álló energiakonszernt.

Berlinben évtizedek óta ez volt az elsõ eset, hogy feltehetõen politikai okokból külföldi állampolgárt elraboltak.

A hidegháború idején több mint 400 személyt hurcoltak el erõszakkal az akkori vasfüggöny keleti oldalára.

A magyarok közül a Szabad Európa Rádió egykori bécsi tudósítója Ábrányi Aurél lett a budapesti belügyi szervek által végrehajtott emberrablás áldozata, akinek további sorsa azóta is ismeretlen.
Link

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.35 másodperc
4,440,313 egyedi látogató