Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A váci püspök szerint pappá kellene szentelni a rátermett nõs férfiakat

Belföldösszes hitvány hazugsággal és nem csak veletek kell leszámolni és még a te életedben, ami vélhetõleg nem nyúlik már, mint a rétes. Néhány évtizeden belül elfogyhatnak a katolikus papok – ezt a problémát járja körül a csütörtökön megjelenõ Heti Válasz riportja.

A lap több egyházi embert is megkérdezett arról, mi az oka ennek, és mi lehet a megoldás. Megszólalt Beer Miklós váci püspök is, aki azt mondta:

Nagy álmom, hogy még az én hivatali idõmben pappá lehessen szentelni az arra méltó, családos férfiakat. Emellett egyre inkább új megközelítésben hiszek: nem arra kellene várnunk, hogy végre valaki lelkipásztornak jelentkezzen, hanem az egyháznak kellene felismernie a rátermett személyeket, és meghívni õket a szolgálatra.
Link

Hozzászólások

30 #1 osmagyar
- 2017-08-10 18:17
Eddig se értettem, hogy tud egy római katolikus pap a családról, a gyereknevelésrõl prédikálni, amikor neki nincs olyan?
2 #2 gerry
- 2017-08-10 20:23
pütypök úr, elöször ugye megvizsgálják a pütypökfalatját, hogy belefér-e a melegellenörzõ - hevesmérõ drákói szigonnyal, majd halk sóhajjal engedélyezik, hogy õ (- mármint a nagy belépÕ - ) is belemelegedjen az új szakmai háttérbe...
Fel kellene ismerni??? Mit? ...ja, hogy meghívni ha Gabi-Gabi Party kedvelõ?

A pap álma:
"Bejött és szinte azonnal rátermett,
le se mászott róla míg el nem ment."


Ne Prédika!

Túlságossan kenetteljes
Vazelinnal kent a kedves
A füstölõ füstöl, idilli kép
hátulról csókolja üllepét.


:P

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.43 másodperc
3,386,508 egyedi látogató