Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Pszichológus: a kormány tudatosan erõsíti az idegenellenességet

BelföldAjvé! Córesz van! Bóherokat nyilatkoztatnak meg "politikai" témában. Kóhn-kurencia? Még szerencse, hogy a "picológia", mint olyan egy kalap xart nem ér. Itt vagyok én erre jó préda. Nem csak az ország megítélésének, hanem hosszú távon a fiataloknak is ártott Orbán Viktor menekültpolitikája – errõl Erõs Ferenc beszélt a Magyar Pszichológiai Társaság „év elõadásként” meghirdetett rendezvényén.


A pszichológus szerint a kormány tudatos, következetes politikájával felerõsítette a társadalomban már eleve meglévõ idegenellenességet, amelyben a cigányokkal és a zsidókkal szembeni ellenérzések helyett most inkább a menekültekkel szembeni gyûlölet dominál. Erõs szerint Orbánék a nemzeti konzultációval szabták meg a kereteit annak, hogy hogyan lehet egyáltalán a menekültkérdésrõl gondolkodni, majd késõbb a plakátrongálókat, a határzár elkészültével pedig a menekülteket is kriminalizálták.

A pszichológus szerint ha Orbán a gyûlöletkeltés helyett a merkeli utat választja, akkor nagy valószínûséggel hasonló társadalmi ellenállásba ütközött volna, mint ami Németországban is tapasztalható. Hosszú távon ugyanakkor a társadalom megértette volna, hogy nem lehet egy homogén nemzetállamot úgy fenntartani, hogy mindenkivel szemben elutasítóak vagyunk – vélekedett.
Link

Hozzászólások

48 #1 ro-zsola
- 2015-11-05 16:15
Nem bizony !
He ?
Meg egy lófaxt ! " Erõs elvtárs " csak ne pofázzon !
Magyarföld nem homogén mint például Izrael. A magyarok békésen együttélnek az országuk területén élõ más ( fehér ) nemzetiségüekkel . Toleránsak vagyunk a ( fehér ) nemzetek kultúrájával szemben , bár igaz hogy nem veszünk át másoktól semmilyen " kultúrát " de nem eröltetjük másokra a mienket. A kölcsönös tisztelet elvét valljuk.
8 #2 miskolcilaci
- 2015-11-05 16:37
A kép beszédes, a cikk szagos.. Hmm.. Ez egy zsidó, a sátán patkányainak egyike! MTA + doktor docens. Tele van velük az ilyen vad magyarokkal az egész bagázs. Golyóérett.
kepfeltoltes.hu/151105/dPGJFwdV_2_700x460_www.kepfeltoltes.hu_.png
1946-ban született. Az ELTE bölcsészkarán végzett 1969-ben, pszichológia szakon. A pszichológiai tudományok kandidátusa (1982), az MTA doktora (2002). 1973 óta dolgozik az MTA Pszichológiai Kutató Intézetében, jelenleg tudományos tanácsadóként. 1984 és 1989 között a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem BTK Mûvészettudományi Intézetének adjunktusa, majd docense volt. 1995-tõl a PTE BTK Pszichológiai Intézete Szociálpszichológiai Tanszékének docense, 1998-tól egyetemi tanára. 1997-tõl a PTE BTK Pszichológiai Doktori Iskolája elméleti pszichoanalízis programjának vezetõje. Fõ kutatási területe az identitás és az elõítélet szociálpszichológiája; a pszichoanalízis története és elmélete.
2 #3 gerry
- 2015-11-05 17:32
Csak rá kell nézni... agyilag csökött. Még nincs 70 éves, de úgy néz ki mint aki a kilencvenet is betöltötte. Hogy eláll...:o

Imre - remélem még idõben kiugróttál a "szakmából" - ez lett volna a jövõd

:D

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.43 másodperc
3,407,683 egyedi látogató