Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Amerikában roma migránsok okoznak gondot

BelföldIntegrálják az "ameriakat" és lemennek állatba, bár elnézést az állatoktól ezekért... Kö-vetkeztetés? Még több pénzt nekik! Mexikóból utaztak Pennsylvaniába a romániai cigányok

Mintegy negyven romániai cigány rémálommá változtatta az amerikai Pennsylvania állam California nevû településének életét – számolt be terjedelmes írásban a bukaresti Adevarul címû napilap. Eddig már több száz amerikai írta alá azt a petíciót, amelyben megoldást sürgetnek a kialakult helyzetre. A messzi földrõl érkezett cigányok szemetelnek, az utcán végzik szükségleteiket, felfordulást okoznak a köztereken.
De hogyan kerültek az Egyesült Államokba a romák? Mint arról az amerikai városka polgármesteri hivatala tájékoztatta a bukaresti sajtót, az említett 280 migráns a román állampolgárok számára vízummentes Mexikóba érkezett, s egy részük onnan ment át Baltimore-ba, néhányan pedig New Yorkba utaztak. Ezután keveredtek a pennsylvaniai településre.

– Ezeknek a migráns cigányoknak van pénzük bõven. Gondoljanak bele, mennyire drága egy repülõjegy Romániából Mexikóba – mondja felháborodottan az egyik helyi lakos, Dawne Roberts. Mexikó fõvárosából a déli amerikai határ felé vették az irányt, s politikai menedékjogot kértek arra hivatkozva, hogy Romániában üldözik õket. A migránsokkal foglalkozó amerikai hivatal vizsgálja az ügyüket. Amíg megszületik a döntés, a migránsoknak lehetõségük van lakást bérelni bárhol az Egyesült Államok területén.

Forrás: Reuters

Képünk illusztráció

Wayne Cekola baltimore-i üzletember több lakást is bérbe adott a cigányoknak. Sokan közülük idõnként bemennek Baltimore-ba építkezéseken dolgozni. Amúgy Baltimore mintegy huszonötezer cigánynak ad otthont.

– Rémálommá vált a városunk a migráns romák miatt – panaszkodik egy vállalkozó. A 22 éves Bobbie Anderson, a pennsylvaniai California városka lakosa szerint a korábban csendes település az utóbbi két hónapban a feje tete­jére állt. – Nem vagyok a migránsok ellen, azok ellen vagyok, akik senkit sem tisztelnek. Ezek az emberek letolják a nadrágjukat ott, ahol éppen rájuk jön a szükséglet, jogosítvány nélkül vezetnek, lopnak a boltokból. Elviselhetetlen – fakadt ki a fiatal helybéli.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2017-08-12 11:35
Megunta, hogy a háza elõtt vécéznek, megvette a közterületet

Egy szentesi nõ sok pénzért vette meg a háza elõtti területet, hogy megóvja a gondozott elõkertet.

Megelégelte egy szentesi nõ, hogy a háza elõtti területet sokan nyilvános vécének használják, mások meg nem tartják tiszteletben, hogy gondozza azt a kis kertet. Úgy gondolta, a megoldás az lesz, ha megvásárolja és bekeríti – írja a Délmagyar.
http://www.nlcafe...ozterulet/


Egy üzemen kívüli étteremben lakik a cigánykirály

Vízhordófiúként kezdte annak idején a frissen megválasztott cigánykirály, aki elõször engedett be tévéseket a házába. Megmutatta azt a kriptát is, amit a szüleinek épített. Azt mondja: õ nem a fényûzést keresi, hanem rendet akar tenni a társadalomban.

Július közepén nem mindennapi esemény zajlott le Gyöngyös városközpontjában: cigánykirályt választottak. A korona Kanalas Sándor fejére került, akit a helyiek csak Pati Gyusziként ismernek. A férfi a Heti Napló stábját engedte be elõször az otthonába, ami nem egy palota, hanem egy jelenleg üzemen kívüli étterem.

A frissen megválasztott király vízhordóként kezdte a pályafutását egy bányában, volt étteremtulajdonos, majd 2007-ben lett Heves megye vajdája. Gyuszinak nagy tervei vannak: egyetemeket akar, és a legnagyobb álma, hogy felzárkóztassa a cigányságot.
http://www.atv.hu...ganykiraly

Új lendületet kaphat a roma központ építése

További kormányzati segítséget kap a roma oktatási és kulturális központ építése, a kabinet újabb lépéseket tesz a beruházás meggyorsítására. A Kormány.hu-n közzétett tervezet szerint módosítják azt a júniusi rendeletet, amely nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentõségû üggyé nyilvánította az építkezést.

A központ Budapest belvárosában egy leromlott állapotban lévõ épület korszerûsítésével, kibõvítésével, átalakításával jön létre. A beruházó az elmúlt hetekben feltárta az ingatlan helyzetét és a beruházáshoz kapcsolódóan az adott körülmények között megismerhetõ peremfeltételeket is. Az azóta felmerülõ új tények teszik most szükségessé a kormányrendelet módosítását. A beruházással összefüggésben így most már nem szükséges beszerezni az építészeti-mûszaki tervtanácsi véleményt, ahogyan a településképi véleményezési eljárást és a településképi bejelentést sem kell lefolytatni, és változnának a beépíthetõségi határok – derül ki a kormányrendeletbõl.http://magyaridok...e-2072743/
154 #2 kakas
- 2017-08-12 12:10
68.media.tumblr.com/661dc93b78058d6e71381c09c016210e/tumblr_npmtyixzxM1u71ezlo1_400.gif Minden "magyar"családnak!s_hihihttp://www.korman...et-program
4 #3 Posta Imre
- 2017-08-12 19:33
Elegük lett a tiszaföldváriaknak a sok drogosból

Jobbik-közeli csoport szervezett megmozdulást Tiszaföldváron, mert a helyiek szerint drogosok szálltak meg egy lakatlan házat. A lakosok lopások miatt panaszkodnak, szerintük a rendõrségtõl nem kaptak segítséget.

Megelégelték a tiszaföldváriak, hogy a településen lévõ elhagyott ingatlanok környékén elszaporodtak a bûncselekmények. Gyümölcsöt, vasat, mozdítható tárgyakat lopnak. A Jobbik helyi alapszervezete egy hét alatt két lakossági fórumot is szervezett a probléma feltérképezésére.

„Elegük lett az embereknek abból, hogy vegzálják õket. A biztonság megromlott, az idõsek félnek. Beugrálnak hozzájuk, a terményt lopják, elviszik a cipõtõl a bicikliig mindent, hogy meg tudják venni azokat a szereket, amikkel õk bódulttá válnak és itt vegzálják a lakosságot” – mondja Soós Antal, a Jobbik Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyûlés tagja.

A többség a környéken élõ roma családokat vádolja a közbiztonság romlása miatt, akik szerintük nemcsak használják, de terjesztik is a dizájner drogokat.

„Reggel mentem a temetõbe locsolni, tizenkettõt számoltam meg, az egyik így, mint a részeg ember. Hát nekem azt ne mondja senki, hogy korán reggel részeg, az olyan drogos hogy…” – panaszolta egy helybéli.

A Magyar Önvédelmi Mozgalom tagjai általuk egészségügyi sétáknak nevezett eseményeken feltérképezik a gyanús helyzeteket. A lakosok információi, tapasztalatai alapján feljelentést tesznek, mert szerintük a helyiek nem mernek a rendõrséghez fordulni.
http://hirtv.hu/a...ol-1401269
116 #4 livia
- 2017-08-12 21:54
No, most ez a balog most cigány, vagy zsidó? Már a gógliba is beütöttem, de nem tudtam eldönteni. A héten le dísz-zsidóztam, mire meghökkentek. Végül is, én is kíváncsi vagyok, a képe? No, jó, néha sok különbség nincs. csak a kupálódásban, esetleg, mert csak az érdek számít.
48 #5 ro-zsola
- 2017-08-13 08:49
Érdekes az ámerikaiak reakciója. Néhány éve még nagyban ment a " cigányholokausztajvékolás " , nyafogtak hogyaszongya : ezek a náci magyarok , románok , bolgárok stb üldözik a szeginycigányokat. Meg hogy mi " nácifasisztarasszistakeleteurópaiak " nem engedjük õket élni.
A " civilizált nyugat " szerint errefelé napi szinten üldözzük , fényes nappal az utcán agyonverjük , éjjelente pedig gyilkoljuk a " szerencsétleneket "
Most amikor szembesülnek a valósággal nyafognak.
No de kérem !
Hol van a " szolidaritás " ?
Hol van az " elfogadás " , " tolerancia " , " felzárkóztatás " , " oktatás " , " esélyegyenlõség " stb ?
Csak Magyarországon illeti meg a cigányt az " élethez való jog " ?
Érdekes , hogy a " civilizált nyugat " tõlünk " elmaradott , barbár keletiektõl " elvárja a toleranciát. Mutassanak nekünk példát ! Mutassák meg nekünk , hogyan kell felzárkóztatni és integrálni a cigányokat !
Tovább is van , mondom még :
http://lovasistva...europaban/
No kérem !
Talán igaza van " Szalonna baráomnak / barátnémnak " : " Orbánnak mennie kell "
Vagy mégsem ?
Mindenkinek " demokratikus joga " eldöntni kire fog " szavazni ". Csakhogy ez a társaság / weboldal nem holmi " pártkatonák kampányfelülete " . Itt nem tolerált a " rezsimellenes szlogenek skandálása "
Akinek demokrácia kell , takarodjon a Standford egyetemre : http://lovasistva...eherseget/
Mielõtt " egyesek " rezsimellenes hangulatot keltenének , egyvalamit tartsanak szem elõtt : Mindaddig amíg Zorbán " rokonszenvezik Putyinnal " Magyarország mentesül az Észak-Koreai atomrakéták fenyegetésétõl. Bár az " iráni atomprogram " továbbra is fenyegetõen hangzik
http://nepszava.h...t-trumpnak harsogják a liberálisok azaz zsidó-fasiszták. Meg azt is, hogy a " zoroszok " gyülekeznek az ukrán határnál. A pofám leszakad ! Az SzSÁ a teljes kreténség állapotába kerülve Észak-Koreával baxakszik , miközben megszállja Ukrajnát. Ezek a pofátlan zoroszok meg védekezni próbálnak !
Gondoljatok csak bele ! Zorbán ezekkel a zoroszokkal jópofizik !
Europa a " migránsokkal " bajlódik. a nyugati buzeráns kretének teljesen meghibbanak. A keleti normálisak viszont lázadoznak. A V4 egységes egész lett.
Csehszlovák barátaink nem kedvelik a " migránsokat " : https://www.youtu...nRBhGHugeY
Zorbánnak mennie kell ! Ok. Legyen
Ki fog lenni helyette ? A " cuki Vona " ? Vagy más ?
A jelenlegi helyzet nem egyszerû.
4 #6 Posta Imre
- 2017-08-13 14:03
Rendkívüli állapot egy amerikai városban a szélsõjobboldal rendezvényen kitört erõszak miatt

Rendkívüli állapotot hirdettek szombaton egy amerikai városban, Charlottesville-ben a szélsõjobboldal rendezvényén elszabadult erõszak miatt. Egy valószínûleg szándékos autós gázolásnak halálos áldozata és sok sérültje van. Donald Trump amerikai elnök közleményben ítélte el a gyûlöletet és az erõszakot, majd beszédet is mondott a zavargások kapcsán. http://gazdasagpo...zak-miatt/

Rozsola, kezded hozni a régi formád. A szarkazmus, ha igazságba csomagolja valaki, nem is annyira keserû. Személyekhez fölösleges ragaszkodni, orbán, vagy nem orbán, teljesen mindegy. Ha elfogadod Jézust, ezek nem maradhatnak semmiképpen.
254 #7 mujko
- 2017-08-13 16:18
Itthon nem Bangó Margit a "barát "
Fõoldal » Hírek
Mai születésnapos: Bangó Margit, a zsidóimádó cigányzenész
www.mazsihisz.hu/userfiles/image/2017_04/bangomargit_04_04.jpg
Cigány énekes, TV-sztár, barátunk, a zsidóság rajongója, mióta Vásárosnaményben kislányként megismerte a helyi zsidóság maradékát. Volt meghívott vendég klezmer-koncerten, õ volt szerinte az elsõ cigány és magyarnóta-énekes, aki felléphetett Izraelben, veje büszke félig cigány, félig zsidó származására.

bangomargit_04_04.jpg

Cigány zenészcsaládba született, édesapja cimbalmozott, anyukája énekelt. Kereken ötven éve már, hogy 17 évesen feltûnt a Magyar Rádió tehetségkutató mûsorában, gyorsan kiderült, hogy nemcsak énekesnek, de médiaszemélyiségnek is elsõrangú, okos, tudatos és nyitott. A ’80-as években TV-mûsort vezetett, aztán a 100 Tagú Cigányzenekarral zenéltek együtt és a Bangó Margit név olyan erõs „brandet” jelölt rövid idõ múltán, hogy hiába vált el a férjétõl, nevet már nem engedett neki változtatni a népszerûség.

Õ volt az ország legfiatalabb nagymamája egy idõben és õ volt az ország leglelkesebb és leghangosabb cionistája is.

„Talán az elsõ cigány- és magyarnóta-énekes voltam, aki berepülhetett Izraelbe. Ez az ország közel áll a szívemhez, szülõvárosomban, Vásárosnaményban nagyon jól ismertem és szerettem a zsidó embereket”.

Vásárosnaményban a háború után az egykori közössége töredéke maradt csak meg, a kis Szabó – késõbb Bangó – Margit már csak a maradék maradékát láthatta az ötvenes években. Mégis, egy még létezõ zsidó közösség életébe kapcsolódhatott be, talán utoljára Magyarország történetében, ma elsõsorban õ õrzi a vásárosnaményi zsidó világ emlékét.

Veje, Emilio, aki saját jogán is híres énekes, félig zsidó származású, ráadásul öntudatos zsidó, Bangó Margit maga pedig klezmer-koncertek fellépõje, a zsidó zene értõje, a Budapest Bárral a Hava Nagilát énekeli és összeköltözött pár napra a TV-ben egyik legkiválóbb rabbinkkal, Radnóti Zoltánnal is, aki nem látta, keresse meg, semmi nem kedvesebb a világon a Bangó Margit-Radnóti Zoltán párosnál.Bangó Margit a zsidó nép és azon belül közösségünk csodálatos barátja, akinek a barátságára büszkék vagyunk és örömmel viszonozzuk.
https://www.youtu..._vEVNDsPZU
Szívbõl kívánjuk, hogy éltesse az Isten még 53, vagyis 120 évig, énekeljen nekünk az örömrõl héberül és magyarul.
linkhttp://www.mazsih...10380.html
2 #8 gerry
- 2017-08-13 16:29
Akkor a veje félig fitymanélküli, félig fitymagyulladásos.
"Hájje-hujjá-háj, nincs ott sémmi báj."

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.91 másodperc
3,386,568 egyedi látogató