Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Orbán Viktor beszéde a Tudomány világfóruma megnyitóján.

GondolatokA megírt szövegbõl kihallik pár "érdekes" és elõrevetítõ mondat. Talán érdemes lehet meghallgatni, mielõtt megy a kukába. Tudo-Máni.Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2015-11-05 18:02
Európa elözönlése zajlik – mondta Orbán Viktor a Tudomány világfórumán

Európa elözönlés alatt áll, de még nem érzi át a súlyát annak, hogy a kultúráját, az életformáját, élete eddigi rendjét érte kihívás - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Tudomány világfóruma (World Science Forum, WSF) megnyitóján, szerdán Budapesten.
A kormányfõ a Magyar Tudományos Akadémián tartott eseményen kiemelte: ez a korábban nem látott kihívás "összeroppanhatja és maga alá temetheti életünk eddig ismert formáját", ezért óriási a tét.

A válság az attól való félelem, hogy kifogytunk a lehetõségekbõl, nincs megfelelõ erõ, tudás és eszköz az élet megszokott rendjének folytatásához - magyarázta Orbán Viktor. Úgy vélte, együtt kell keresni az új kihívásokból fakadó új lehetõségeket, és ezért ennek a fórumnak, valamint az ehhez hasonló tanácskozásoknak rendkívüli jelentõségük van.


A miniszterelnök a WSF résztvevõinek kifejtette: Magyarországnak nagy megtiszteltetés, hogy ismét Budapesten láthatják vendégül a világ tudományának kiemelkedõ képviselõit, döntéshozókat, a tudomány és a társadalom közötti kapcsolatokkal foglalkozó szakembereket. Négy éve, amikor ugyanitt tartották ezt az eseményt, a gazdasági válság volt a központi téma, hogy miként "húzhatjuk ki a kátyúból Európa szekerét" - idézte fel. Mint mondta, ma viszont a nyugati világ országaiban ha egy vezetõ politikus megszólal, akkor biztosan a migrációról, az újkori népvándorlás okairól, az irdatlan méretû embermozgás hatásairól, következményeirõl beszél és nem is nagyon tehet mást.

"Õrült, érdekes idõket élünk"

Orbán Viktor kifejtette: Európában "õrült, érdekes idõket élünk", óriási népvándorlás nyomása nehezedik a kontinensre és az egész világ megdöbbenéssel figyeli, mi történik. "A Közel-Keletrõl kiáramlók áradatával kell farkasszemet néznünk", miközben sok tízmillióan készülõdnek, globális mértékben nõ a vágy, hogy az emberek máshol folytassák az életüket - közölte. Hozzátette: ez a történelem egyik legnagyobb, tragikus következményeket elõrevetítõ emberáradata, újkori világméretû népvándorlás, amelynek nem látni a végét.

Úgy fogalmazott, gazdasági bevándorlók, menekültek, sodródó tömegek érkeznek együtt, ez egy ellenõrizetlen, szabályozatlan folyamat. Európa elözönlés alatt áll és ezt az érzést nem enyhíti az sem, hogy nálunk is nehezebb helyzetben vannak a háborús térségekkel szomszédos országok - mutatott rá.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd


A miniszterelnök szerint "ami történik, ami történni fog és amit engedünk megtörténni", túlmutat Európa vagy a nyugati civilizáció határain. A folyamatok mögött egy kulturális, világhatalmi és világpiaci átrendezõdés új térképe rajzolódik ki és ezen a térképen olyan változások is lehetnek, amelyeknek messze ható következményei - akár fegyveres konfliktusok is - lehetnek. Úgy látja, mivel a migrációs nyomás globális természetû, ésszerû, hogy a helyzet kezelésében az egész világ szerepet vállaljon. A béke megõrzése, a folyamatok ellenõrzés alatt tartása, a politikai vezetések stabilitásának megõrzése mindenkinek érdeke - magyarázta.

Orbán Viktor elmondta: kétféle ember van, aki azt nézi, ami van, és aki azt, ami nincs. Aki azon töpreng, ami létezik és aki azon, ami még nincs. Aki be van zárva a jelen problémáiba és aki abból indul ki, hogy a világ mindig több, mint amennyit éppen látunk vagy ismerünk belõle, ezért új kérdéseket tesz fel és új válaszokat talál. Az utóbbi embertípusra van ma szükség a politikában és ebben nagy segítségére lehet a tudomány, amelynek a lényegéhez tartozik azt keresni, ami még nincs, amit még nem tudunk - magyarázta. Hozzátette: igazolni kell, hogy nem fogytunk ki a lehetõségekbõl, vannak olyan megoldások, amelyekkel felülkerekedhetünk a kihívásokon.

A miniszterelnök hangsúlyozta: a politikai, a gazdasági és a tudományos szereplõknek észben kell tartaniuk, hogy egyik terület sem lehet öncélú, megoldásokat kell adniuk az embereknek, ami józanságot és mélyebb alázatot kíván, mint korábban bármikor. "Megmozdult a történelem és ha nem vigyázunk, ránk dõl a valóság" - fogalmazott.
http://www.hirado...agforuman/
129 #2 VaLa
- 2015-11-05 20:10
Végjáték
[movie=youtube]https://youtu.be/-o7HWX7lkKU[/movie]
75 #3 talpi
- 2015-11-05 22:47
Ez anyomorult is.olvassa az oldalt? Miért nem a "századvég" a.mérvadó neki?
Vitya-Vi-Szarjonovics, megsúgnád milyen nick néven regisztráltál? Hogy a tasi ló bõre legyen utolsó öltönyöd.
30 #4 osmagyar
- 2015-11-06 04:43
Mintha rádöbbent volna viktor, hogy mibe is csöppent és hogy õ is csak egy báb, akit nem a tehetsége és a rátermettsége miatt hoztak helyzetbe, hanem mert kellett egy balek...
8 #5 miskolcilaci
- 2015-11-06 05:33
kepfeltoltes.hu/151106/12141598_1633364856901716_2681323273361694934_n_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
75 #6 talpi
- 2015-11-06 05:55
Bajtársam, attól nem a "vérnyomásod " megy fel elsõsorban, hanem a hányás jön rád. Semmi baj, hiszen a technika csodákra képes, fõleg úgy, hogy " szerzõdött" bér tollnokok, az is lehet, kettõ három, de más-más néven írogatja a vezírt, Vitya
- Vi- Szarjonovicsot dicsõítõ himnikus szövegeit. :D
128 #7 bogyo
- 2015-11-06 12:44
"Õrült, érdekes idõket élünk"

[movie=youtube]https://youtu.be/WBhcEkySTSc[/movie]

Beszerzése egy mûködõ lõfegyver és lõszer Németországban, Nagy-Britanniában, Dániában és Hollandiában gyakorlatilag lehetetlen az átlagpolgár számára. Németországban például, megköveteli a pszichológiai vizsgálat bizonyította a tulajdonosnak nincs nacionalista, vagy Isten ments-nemzeti szocialista érzelmeket. Ebben a zsidó-szovjet elme-vezérelt gulag állampolgárok kötelesek vásárolni felelõsségbiztosítás és bizonyítani ellenõrizhetõ megfelelnek a szigorú lõfegyverek tárolási és biztonsági szabályokat. A folyamat, amely magában foglal egy nagyon tolakodó látogatást tett a tantárgyak haza rendõrség, és vizsgálatot a biztonsági szolgálatok. Önvédelem nem is egy indok arra, hogy megvásárol egy fegyvert ezekben az országokban


A törvények Ausztriában, miközben továbbra is szigorú, egy kicsit kevésbé erõszakos.

A Cseh Televízió jelentés megerõsíti, hogy hosszú fegyvereket - sörétes puska és - már repül ki a polcokra Ausztriában, és az osztrákok, akik még nem vásárolt fegyvert nem lehet esélye, hogy egy bizonyos ideig. Õk mind elfogyott. "Ha valaki meg akarja vásárolni a hosszú fegyvert Ausztriában most is rossz nekik," a Cseh bemondó mondja. "A fegyver bolt polcain teljesen csupasz." Azt állítja, a készletek már nem érhetõ el az elmúlt három hétben, és hogy a pánikba esett kereslet van táplálta az invázió.

Egy olyan országban 8,5 millió ember, ma már mintegy 900.000 lõfegyverek az otthonokban.


Dr. Goebbels mondta:

"Most a zsidók még nevetnek, de egy napon sírni fognak."

Orbán Viktor elmondta: kétféle ember van, aki azt nézi, ami van, és aki azt, ami nincs. Aki azon töpreng, ami létezik és aki azon, ami még nincs. Aki be van zárva a jelen problémáiba és aki abból indul ki, hogy a világ mindig több, mint amennyit éppen látunk vagy ismerünk belõle, ezért új kérdéseket tesz fel és új válaszokat talál. Az utóbbi embertípusra van ma szükség a politikában és ebben nagy segítségére lehet a tudomány, amelynek a lényegéhez tartozik azt keresni, ami még nincs, amit még nem tudunk - magyarázta. Hozzátette: igazolni kell, hogy nem fogytunk ki a lehetõségekbõl, vannak olyan megoldások, amelyekkel felülkerekedhetünk a kihívásokon.

Viktor! Inkább kértél volna meg minden jelen lévõt hogy nézzen szét a fiókja mélyén. Talán nála van valamelyik világmegváltó találmány eldugva. Ne törjék a fejüket olyanon ami már létezik, csak nem mûködhet. Mellébeszélsz, persze parancsra!
154 #8 kakas
- 2015-11-07 10:24
40.media.tumblr.com/15896174d1b8ae1d119a9d875d9c6e14/tumblr_nxe13nOi7J1s4ew3vo1_1280.jpg

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.92 másodperc
4,602,776 egyedi látogató