Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Minden harmadik orosz sorköteles alkalmatlan a katonai szolgálatra

KülföldAz orosz katonaorvosi szolgálat fõigazgatóságának igazgatója, Alekszandr Fiszun a Rosszijszkaja Gazetának elmondta: az idei sorozáson megjelent fiatalok durván harmada egészségügyi okból alkalmatlannak minõsült a katonai szolgálatra. Ráadásul ez egyáltalán nem rendkívüli – évek óta stabil trendrõl van szó.

Az orosz hadseregrõl valóságos rémtörténetek keringenek az újoncokkal való bánásmódról, ami nem egyszer halállal végzõdik, így érthetõ, hogy sokan próbálnak betegséget tettetve megszabadulni a szolgálati kötelezettségtõl, azonban ezek aránya még így is jelentéktelen. Az igazi probléma a fiatalok valóban rossz fizikai állapota, illetve Fiszun szerint az is, hogy az orvosi felvételi bizottságok igen szigorú feltételekhez kötik a behívást. A sorozásnál legalább három orvosi bizottság vizsgálatán kell átmenni az újoncoknak – nincs szükségük beteg katonákra a seregben — írja a The Moscow Times.

Az alkalmatlanság leggyakoribb okai idén az ízületi betegségek voltak, a második helyre a neuropszichológiai, a harmadikra a keringési és légzõszervi – magas vérnyomás és asztma – kerültek.

Az októberben kezdõdött idei õszi sorozáson több mint hatvanháromezer fiatalt vittek a seregbe az Interfax hírügynökség jelentése szerint, erõsen hullámzó társadalom-lélektani környezetben. A fegyveres erõk iránti lelkesedés a Krím megszállását és a szíriai légicsapások megkezdését követõen fellángolt, de a társadalom erõsen megosztott.

A legújabb közvélemény-kutatás szerint a válaszolók negyede úgy vélte, hogy a hadsereg “morálisan, és idõnként fizikailag is megnyomorítja a fiatalokat”, míg hatvannégy százalék szerint erkölcsi és fizikai szempontból is edzésüket szolgálja. Mintegy tíz százaléknak az a véleménye, hogy a szolgálati idõ alatt csak megaláztatásokból szereznek tapasztalatot a fiatalok, de legalább négyszer ennyien nevezték meg a fizikai erejük, bátorságuk, kitartásuk, élettapasztalatuk és más pozitív vonások
növekedését. A negatív hozzáállás kedvezõbb, mint egy 1990-es hasonló felmérésben volt, amikor negyvenkét százalék minõsítette megnyomorító tapasztalatnak a katonai szolgálatot.
Barabás T. János
Link

Hozzászólások

4 #20 Posta Imre
- 2015-11-07 15:34
Nem egészen, de hason-lít. Jó sorozat és bemutatja a spontaneitást és a hibákat is, no meg a morális részét, de a lényeg, hogy külföldön akcióznak, fedetten. olyan beszoktatós film az idegen légiós "munkára".

Holtan találtak egy volt orosz minisztert Washingtonban

Holtan találták washingtoni szállodai szobájában Mihail Leszin orosz médiamágnást, volt tájékoztatási minisztert, Vlagyimir Putyin orosz elnök egyik szövetségesét – jelentette pénteken a helyi és az orosz média. Szívroham érte családtagjai közlése szerint. http://mno.hu/kul...an-1312830
75 #21 talpi
- 2015-11-07 20:14
Na igen, ez már ilyen, a "szívroham " mostanság a csendes "beleegyezés" kategória. Mondjuk korábban a "bolgár esernyõ" majd némileg késõbb, a "teázás" fõleg Angol teázókban, manapság, a régi jól "bevált szívroham a kelendõ".
4 #22 Posta Imre
- 2015-11-09 14:30
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=_HNbvUBtRJk[/movie]

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.50 másodperc
4,462,226 egyedi látogató