Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Az alkotmányozó nemzetgyûlés átvette a hatalmat Venezuelában

BelföldValami ilyesminek kell itt is lenni. A "politikai elit" mocskos zsidó-cigány, korrupt görény, usa-cionista szabadkõmûves pokolfattya, bár igaz, az "alkotmányozó nemzetgyûlés" jelenlegi "nemzeti oldala" is ugyanaz a fos banda, titkosszolgálati különítmény, de legalább nem adnak már a látszatra sem. Törvényalkotói hatáskörökkel ruházta fel magát pénteken egyhangúlag elfogadott határozatával a Nicolás Maduro venezuelai elnök által nemrégiben létrehozott alkotmányozó nemzetgyûlés.

Eddig törvényeket kizárólag a kongresszus hozhatott, amelyben a 2015. decemberi választás óta az ellenzék képviselõi vannak többségben. “Az alkotmányozó nemzetgyûlés magára vette a törvényhozói hatásköröket a béke, a társadalmi, a gazdasági, a pénzügyi rendszer és a venezuelaiak emberi jogainak védelme érdekében” – áll a testület Twitter-oldalán.

A helyi lapokban olyan vélemények jelentek meg, hogy ezzel tulajdonképpen feloszlatták a parlamentet, de Delcy Rodriguez az alkotmányozó nemzetgyûlés elnöke közölte, hogy ez nem történt meg.

Venezuelában az ellenzék bojkottja mellett július végén választották meg az 545 tagú alkotmányozó nemzetgyûlést, amely létrejötte Maduro szerint egyedüli remény lehet a béke helyreállítására a válság sújtotta országban. Az ellenzék szerint ugyanakkor a népszerûtlen Maduro az új alkotmány megírásával megbízott testület révén akarja megõrizni elnöki hatalmát.

Az Egyesült Államok “az egész félteke demokráciájára mért csapásnak” nevezte az alkotmányozó nemzetgyûlés megválasztását és büntetõintézkedéseket léptett életbe Venezuela ellen.

A pénteki döntés a gyakorlatban nem sokat változtat a kialakult helyzeten a Reuters brit hírügynökség szerint. A szocialista többségû legfelsõbb bíróság megnyirbálta a kongresszus hatásköreit, és 2016 óta minden általa elfogadott törvényt megvétózott. A Reuters szerint a pénteki döntés úgy értelmezhetõ, hogy az alkotmányozó nemzetgyûlés inkább az ellenzék befolyását hivatott csökkenteni, mintsem az alkotmányt módosítani, ami a hivatalos feladata lenne.

A kongresszusi képviselõket meghívták a nemzetgyûlés pénteki ülésére, de a törvényhozás vezetõi nem fogadták el a meghívást. “A kongresszus az alkotmánynak és a népnek engedelmeskedik. Nem ismerjük el az alkotmányozó nemzetgyûlést, még kevésbé vetjük magunkat alá az akaratának” – írta Twitter-üzenetében Freddy Guevara kongresszusi alelnök, ellenzéki politikus.

A Reuters idézett péntek este egy név nélkül nyilatkozó magas beosztású mexikói kormányilletékest, aki szerint Luis Videgaray mexikói külügyminiszter Havannába utazott, hogy rávegye Kubát – Venezuela egyik legfõbb szövetségesét -, hogy segítsen a venezuelai válság rendezésében. Videgeray nem üres kézzel ment oda: a brit hírügynökségnek betekintése volt egy dokumentumba, amelybõl kiderül, Mexikó elfogadta Kuba kérését, hogy jó szándékú gesztus gyanánt a Bancomext mexikói állami bank harmincról ötvenhat millió euróra növelje a szigetországnak nyújtott hitelkeretet, amelybõl Kuba fedezi a kulcsfontosságú termékek importját.
A leváltott fõügyész korrupcióval vádolja a kormányt

Az augusztus elején leváltott venezuelai fõügyész azzal vádolja a kormányzatot, hogy egy óriási korrupciós ügy fedezése céljából távolították el a munkájából. Luisa Ortega errõl helyi idõ szerint még pénteken tájékoztatta a latin-amerikai ügyészek Mexikóban ülésezõ kongresszusát.

Az úgynevezett Odebrecht-ügyben a térség 12 országában folyik nyomozás. A brazil építõipari cég 2016-ban elismerte, hogy 788 millió dollárt fizetett ki a döntéshozó politikusok megvesztegetésére, hogy állami megrendeléseket ítéljenek oda neki.

“Ez a legnagyobb korrupciós ügy a térségben, és ez nagyon nyugtalanítja az érintetteket, mert tudják, hogy birtokunkban van az információ minden lebonyolított mûveletrõl, az összegekrõl, és azokról, akik meggazdagodtak” – mondta Ortega, aki a leváltása után külföldre menekült, és jelenleg Kolumbiában tartózkodik. “A vizsgálat kiterjed Nicolás Maduro (venezuelai elnök) úrra és a környezetére” – állította a volt fõügyész, aki hosszú idõn át támogatta a baloldali elnököt és kormányát, de az év elején szembefordult vele.

Ortega figyelmeztetett, hogy az igazságügyi szervekhez eljuttatott, a korrupciót bizonyító információt meg fogják semmisíteni, és a forrás ellen járnak majd el. “Venezuelában súlyos válság van, amelynek az oka a kormányzat, amely nem demokrata, és elvonta a közintézmények függetlenségét, mert azt veszélyesnek tartja a hatalmára” – mondta.

Forrás: MTI/Reuters/TASZSZ/EFE
Link

Hozzászólások

131 #1 lalapapa
- 2017-08-19 15:01
mondom en,
fegyverekkel es kepzett szemlyzet
akkor nem lesz gond,
ki nem ember az meg allat,
es az a fajta ki meg veszett es azert
nem kar,
37 #2 HER
- 2017-08-19 20:29
https://www.faceb...9133806524
( nem tudom ki Õ?)

Az eredeti oldalra rá lehet menni!
A cikkek lejebb vannak!

http://bendeguz.i...extend.672

Másolom a szöveget!

Bendegúz Hírportál, itt: Magyarország.
23 órája ·
FIGYELEM!
ZSIDÓ TÖRTÉNELEMHAMISÍTÓK!
A "Szent Korona Tan, Alkotmány Értékrendje" zsidó firkálmány! A magyar történelemben sohasem létezett!
Ezzel a hazugsággal akarnak minket magyarokat félrevezetni! NE LEGYÉL HÜLYE, DÕLJ BE NEKIK! NE TERJESZD!
NE LEGYÉL ZSIDÓBÉRENC HAZAÁRULÓ!
Ezek a HAZAÁRULÓK ÍRTÁKÉS TERJESZTIK:
MIÉP, KISGAZDÁK (Horkovicz), JOBBIK?
A Román zsidó KÁSLER ÁRPÁD és pártjai, OROSHÁZY FERENC, BENE GÁBOR Tóth Zoltán József, Varga Tibor, Kocsis István,
BORBÉLY JÓZSEF (I. József Nimród Bátor Atilla Apostoli Világ és Magyar Király),
LEVENTE KIRÁLY (Magyarok Szövettsége „Õfelsége Levente Apostoli Magyar Király MINDEN MAGYAROK ÉS EURÓPA KIRÁLYA,VILÁGKIRÁLY, vagy mi.),
PAP GÁBOR, DOMONYI KÁROLY, HALÁSZ JÓZSEF, BERTHA SZILVIA és CSALÓ PÁRTJA (Értünk Értetek). NRKP.
MAGYAROK VILÁGSZÖVETSÉGE (Patrubany)
ATTENTION! The site are shared politicians and public Performer only see for pictures. Please on facebook, do not delete reference to data protection law!
#miert_a_jobbik #jobbik #identitesz #betyársereg #zagyva #toroczkai #vona #vona_gabor #mag #mag_nepe #magyar #haza #mvsz #msz #jobbik #fkgp #kisgazdak #MIÉP #kasler #domonyi #halasz #bene #orosházy #kiraly
1 #3 Pitkin
- 2017-08-19 21:47
Nálunk a faszkalapok 2011-ben már megcsinálták, úgy mintha...! Aztán mégis csak a stokit rúgták ki maguk alól! :D
51 #4 Skorpio58
- 2017-08-20 09:35
Egy kicsit bõvebben
http://bendeguz.i...extend.651

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.48 másodperc
3,398,751 egyedi látogató