Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

"Tovább erõsítjük az információcserét a szerb és a magyar hadsereg között"

BelföldAz oroszokkal: akarta mondani. Ezt el is várom. :-)) Tovább erõsítjük az információcserét a szerb és a magyar hadsereg között, hogy hatékonyabban tudjunk fellépni az illegális migrációval és a terrorizmussal szemben - hangsúlyozta Simicskó István honvédelmi miniszter szombaton Szabadkán, miután megbeszélést folytatott szerb kollégájával, Aleksandar Vulinnal.

A találkozót követõ sajtótájékoztatón a honvédelmi miniszter kijelentette: Szerbia hatalmas terhet vállalt a migrációs válság kezelésében, majd hozzátette: a két ország továbbra is együttmûködik annak érdekében, hogy biztosítani tudja az állampolgárok biztonságát.

Simicskó István aláhúzta:


az együttmûködés csak a kölcsönös tiszteleten alapulhat, és mind a magyar, mind a szerb kormány elkötelezett a kooperáció folytatása iránt. Kiemelte, hogy a vajdasági magyar kisebbség, valamint a magyarországi szerb kisebbség olyan összekötõ erõ, amely csak tovább erõsíti az együttmûködés lehetõségét.

A honvédelmi tárca vezetõje rámutatott: a Nemzeti Közszolgálati Egyetem együttmûködõ partnere a szerb félnek, és a szerb katonáknak lehetõségük van részt venni a magyar továbbképzésekben.

Aleksandar Vulin szerb védelmi miniszter ehhez kapcsolódóan megköszönte a magyar katonák részvételét a KFOR-ban, a Koszovóban tevékenykedõ, a NATO parancsnoksága alatt mûködõ nemzetközi békefenntartó haderõben. Mint mondta, 373 magyar katona teljesít szolgálatot Koszovóban, és Szerbia elfogadhatatlannak tartja azokat a kezdeményezéseket, amelyek a KFOR haderejének csökkentésére vonatkoznak.

Az illegális migrációról szólva felhívta a figyelmet arra, hogy Szerbia felelõsségteljes ország, és a migráció terhét nem hárítja át a szomszédos országokra. Kiemelte, hogy kiváló együttmûködés alakult ki a magyar katonasággal és a hírszerzõ szolgálatokkal a migráció és a terrorizmus elleni harcban.

A terrorizmus elleni harc nemzetbiztonsági prioritás - szögezte le Aleksandar Vulin. Majd hozzáfûzte, mindegy, hogy Szerbiát fenyegetik, vagy egy másik országot, Szerbia fel fog lépni a terrorizmus ellen.

Elhangzott, hogy szeptemberben Szerbia területén két hadgyakorlatot is tart a magyar és a szerb fél, valamint az is, hogy a magyar tárcavezetõ meghívta Budapestre hivatali kollégáját, hogy folytathassák az együttmûködésrõl szóló párbeszédet.

atv.hu/MTI
Link

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.32 másodperc
3,398,199 egyedi látogató