Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Nem tud integrálódni az, aki alacsonyabb rendûnek tartja a nem muszlimokat

BelföldA muszlim = zsidó-cigány, s mindben közös ugyanez a "kiválasztottság tudat". Integrálódni? Minek? Ehhez a hülye keresztlény balfax xarházi "nemzeti" csürhéhez, melynek minden "vezetõje" ugyanolyan fosadék, mint ezek közül bármelyik? Nem tud integrálódni az európai társadalomba az, aki alacsonyabb rendûnek találja a nem muszlimokat - errõl Incze Nikoletta, a Politikai Iszlám Tanulmányok Központjának kutatója beszélt az M1 aktuális csatornán hétfõn.

A szakértõ szerint a muszlimok közt van egy réteg, amelynek tagjai szerint csak az tudja az iszlám tanításait beteljesíteni, aki elkülöníti a muszlimokat a nem muszlimoktól. Számukra a muszlimok mindig is felsõbbrendûek lesznek a nem muszlimoknál és erkölcsileg alacsonyabb rendûnek találják azt, aki nem követi a vallási elõírásokat, szokásokat.

Incze Nikoletta hozzátette: számukra az a megoldás, hogy a társadalom válik olyanná, amelyben az õ erkölcsi normarendszerük érvényesül. Ez azonban nem egyeztethetõ össze azzal a jogrenddel, amely ma Európában fennáll, és amely a humanista értékeken alapszik - fogalmazott a szakértõ.

Incze Nikoletta arra a kérdésre, hogy mit lehet ez ellen tenni Európában, azt mondta: ha azt látjuk, hogy egy irányzat dominánsan, erõszakkal, követelésekkel lép fel, akkor politikai eszközökkel lehet ellene hatni.

Úgy vélte: azt kell leszögezni, hogy a mi törvényeink az elsõdlegesek, a mi kulturális értékeink a meghatározóak mindenki számára.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2017-08-21 19:08
Semjén Zsolt szerint van Magyarországon olyan népcsoport, amelyik még életében nem fizetett adót

A Hír TV kérdezte meg arról a látszólag hebehurgya állapotában talált miniszterelnök-helyettest, hogy ugyan miért is járna szavazati jog azoknak a határon túli magyaroknak, akik egyébként nem bírnak Magyarországon bejelentett lakcímmel és másik országban fizetnek adót.

Semjén Zsolt szerint már ez a felvetés bornírtság, ami ráadásul a 2004-es gyurcsányi logikát tükrözi:

"PC módon tudnék olyan népcsoportot, pontosabban olyan csoportokat mondani Magyarországon, akik életükben egy fillér adót nem fizettek, mégis abszurd lenne azt mondani, hogy ne legyen szavazati joguk."

Semjén szerint az adófizetés és a szavazati jog nem függ össze, mert minden magyarnak született joga van arra, hogy állampolgár legyen, márpedig az állampolgárság és a szavazati jog egymástól elválaszthatatlan.

Most már csak az a kérdés, hogy vajon kikre gondolhatott a miniszterelnök-helyettes úr, és miért nem kezdeményez akkor lépéseket az ügyben. Szerinted?https://444.hu/20...etett-adot
4 #2 Posta Imre
- 2017-08-22 20:40
A dalai láma sem telepítené le a menekülteket Európában

„Minden tiszteletem Angela Merkelé, de nem kell az arab menekültek végleges európai letelepítésén gondolkodnia. Nem kell Európát végleges otthonukká tenni, csupán ideiglenes menedékükké” – mondta az orosz Kommerszantnak adott interjújában a XIV. dalai láma. A buddhista spirituális vezetõ a Kremllel kritikus lapnak adta szokatlanul egyértelmû nyilatkozatát. Szerinte az európai tapasztalatokkal, nyelvtudással visszatérõ, képzett tömegek válhatnak az arab és a nyugati világ közeledésének kulcsszereplõivé.
http://index.hu/k...496afa2f71

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.39 másodperc
3,398,653 egyedi látogató