Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Ferenc pápa a 'kettõs élet' ellen

KülföldA katolikus egyházfõ most elõször utalt a vatikáni botrányra, amely egy magas rangú pap õrizetbe vételéhez vezetett. Ferenc pápa a Szent Márta-házban bemutatott reggeli mise homíliájában arról beszélt, az egyháznak el kell kerülnie a csábítást, hogy “kettõs életet” éljen. Azokra gondolt, akik az egyház szolgálata helyett az egyházat használják fel saját céljaikra.

Papként “úgy mutatkozom, mintha másokat szolgálnék, miközben valójában másokat használok ki” – fogalmazott az egyházfõ. “Szomorúnak” nevezte az “üzletelõ” egyházat és a “karrierista, a pénzhez ragaszkodó” papokat, püspököket. Megjegyezte: az okoz számára örömet, ha – mint fogalmazott – Amazóniában negyven éve misszionáriusként szolgáló pappal találkozik, vagy apácával, aki évtizedek óta fogyatékosokat ápol kórházakban.

A közéletben mindig van korrupció, a politikai és az egyházi életben is.

Ferenc pápa a Straatnieuws holland hajléktalan-utcaújság pénteki számában megjelent interjúban mondta.

Hívõ ember nem beszélhet szegénységrõl, ha közben fáraóként él.

Ferenc pápa elõször reagált azokra a napokban Olaszországban megjelent könyvekre, amelyek a pápai államból kilopott dokumentumokkal kevéssé átláthatóként mutatják be a Vatikán pénzügyi mûködését és a jelentõs egyházi vagyon kezelését. A könyvek szerint egyes vatikáni bíborosok luxuséletet élnek.

A feltételezések szerint a több száz bizalmas dokumentumot Lucio Ángel Vallejo Balda spanyol prelátus, a vatikáni gazdasági ügyek prefektúrájának titkára adta át a sajtónak. Õrizetbe vételét a Vatikán november 2-án jelentette be. A vatikáni fogdában fogva tartott Vallejo Baldát az utóbbi napokban többször meghallgatták a vatikáni ügyészek. Az ugyanezzel gyanúsított világi Francesco Immacolata Chaouqui szabadlábon védekezik.
Link

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.30 másodperc
4,460,735 egyedi látogató