Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Kiképzés teljesítve - katonás csapatépítõ ETO-módra

BelföldA híradóban is nyomatták..., tisztára kedvet kaptam a fegyveres harchoz. A Gyõri Audi ETO KC együttese nem mindennapi küldetést teljesített a szezon kezdete elõtt hagyományosan megrendezésre kerülõ csapatépítõ program keretében. A zöld-fehérek a Magyar Honvédség 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred telephelyén katonai kiképzésben vettek részt – így terepen is bizonyíthatták, közösen bármire képesek.

Izgatott arccal lépték át augusztus 19-én reggel a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred laktanyájának kapuját a gyõri kézis lányok, akik ekkor még nem tudhatták, mi is vár rájuk. A Gyõri Audi ETO KC szakvezetésének és a Magyar Honvédség hivatásos katonáinak közös, nem szokványos elképzelése került a gyakorlatba átültetésre, mellyel új szintre emelték a csapatépítõ tréning fogalmát. A négy órás kiképzés hivatásos katonák vezényletével történt, akik szigorúan megkövetelték a fegyelmet, a rendbontókat pedig nem haboztak társaikkal együtt büntetésben (fekvõtámasz, guggolás) részesíteni.


A lányok, a szakmai stáb tagjaival kiegészülve igazi katonákhoz hûen egyenruhát öltöttek magára, majd két szakaszra – ALFA és BRAVO – oszlottak, és várták a parancsot. Az erõpróba megkezdését váratlanul túszejtés szakította félbe, így a küldetés mindenki számára nyilvánvaló volt: csapattársukért indulnak „harcba”.
Míg az ALFA csapat halált megvetõ bátorsággal nekivágott, hogy legyûrje a kiképzõpálya végtelennek tûnõ akadályait, addig a BRAVO osztag a katonai sátor felállításának és álcázásának fortélyaival ismerkedhetett meg, vegyvédelmi ruhába és oxigénmaszkba bújva pedig elméleti oktatásban részesültek. Az osztagok a program végeztével szerepet cseréltek, így mindenki minden területen kipróbálhatta magát.


A mozgalmas délelõtt további programjában alaki kiképzés (menetelés), kézigránáttal történõ célba dobás, és rengeteg kúszás-mászás szerepelt, melyet az újdonsült katonák látszólag igen csak élveztek.
Az esemény fénypontjaként lehetõség nyílt a Magyar Honvédség lánctalpas jármûvének felfedezésére, majd az ebédet követõen a jól megérdemelt jutalom következett – a hivatásos katonák elõtt tisztelegve mindenki átvehette személyre szóló „dögcéduláját”. A csapatok egytõl-egyig remekül teljesítettek, igazi csapatszellem vezérelte az alakulatokat a feladatok minél szakszerûbb kivitelezésében – a hivatásos személyzet nagy felajánlást tett; a lányok elszánt arcait látva, kézilabdás pályafutásuk után bármikor szívesen fogadják õket a seregben!

Ezúton is köszönjük a Magyar Honvédség 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred minden tagjának magas színvonalú közremûködését és a program élményekben gazdag lebonyolítását – felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk!

A csapatépítõ programról összefoglaló videó is készült, melyben néhány szereplõ személyes élményeirõl is számot ad!
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2017-08-22 19:24
Ez azért már több, mint valami véletlen....


Kézi: „katonai kiképzést” kap a korábbi Veszprém-sztár új

A francia Saran férfi kézilabdacsapata jelenleg egy háromnapos „katonai kiképzés” keretében készül az új szezonra Bricyben. A játékosoknak meg kell küzdeniük a zord körülményekkel, és kemény feladatokat kell teljesíteniük, melyekbe erõnléti, tájékozódási és ügyességi gyakorlatok tartoznak, és természetesen az éjszakákat sem egy ötcsillagos szálloda lakosztályaiban töltik.


A felkészülésen már ott van a Telekom Veszprémbõl távozó Chema Rodríguez is, aki az alábbi videóban éppen kötélen mászik. http://www.nemzet...an-2583183
48 #2 ro-zsola
- 2017-08-23 09:28
Összeér ami összetartozik. A sok birkamagyar még mindig nem látja azt amit néz , ezért kénytelenek látványosan bemutatni. Stadion + katonák = ????
299 #3 i_gazember
- 2017-08-23 09:45
Ro-zsola! Igazságtalan vagy (vagy én vagyok paraszt)! "A sok birkamagyar ..." Vedd figyelembe, hogy a mennyiség a minõség rovására van! Más kérdés, hogy mi volna kívánatos? Mert az sem jó, ha csak sírva tudunk vigadni. Elsõ javaslatom, hogy cseréljük le a Himnuszunk, hisz az úgy is értelmezhetõ, hogy a jövõnket is elsírjuk, magunk magasztalása helyett. Bár néha (sokszor) az alázat több, mint amit arról feltételeznénk.

Alázattal, hozzászólásodra!
48 #4 ro-zsola
- 2017-08-23 10:32
Mi bajod neked az Himnusszal ?
Egy " Shalom Jeruzsálem " jobb lenne ?
Mire jó a " Stadion " ? Gondolkozz " birka ". Nézd meg az alakját. Mi van a lelátók alatt ?
A " birkamagyar " csak annyit lát : " a Zorbán rezsim ellopja a pénzt ".
Tanulmányozd a másik bejegyzésben látható térképet. Katonai vagy " sportérdeklõdési " szempontok szerint vannak megjelölve a helyszinek ?
299 #5 i_gazember
- 2017-08-23 17:18
A #4-ben feltett elsõ kérdésedet ugye nem nekem szántad? Azt talán az Istennek tedd fel! Tudod:
Isten, áldd meg a magyart
Jó kedvvel, bõséggel,


Hol van itt a "birkamagyarnak" az áldás, a jó kedv, na meg a bõség?

További kérdéseid sejtelmes félelmet sugall. Hát ne nézz a lelátó alá! A Zorbánozást komolyan vegyem? Mert nekem ez szerecsenmosdatásnak tûnik.
116 #6 livia
- 2017-08-24 20:34
Sziasztok! No, ne kapjunk hajba, inkább elemezzük, úgy szótlanul, magunkban. Nincs még egy ország, amelyiknek olyan szívet, lelket melengetõ, facsaró, megindító, könnybe lábadó, keserû, mégis vidám, tiszteletet sugárzó himnuszuk lenne. No, mutass még egyet!

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.53 másodperc
3,407,557 egyedi látogató