Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Átlag magyarnak számítasz-e a kereseted alapján?

BelföldMég jó, hogy messze nem vagyok átlagos, ahogy az "átlagosok" zöme sem az az infláció meg csak zakatol a kereset meg éppen arra elég, hogy ...vagy arra sem. Ezek úgy hazudnak, ahogy mindig is. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint idén júniusban a bruttó átlagkereset 297 300 forint volt, az év elsõ hat hónapjában a bruttó és a nettó keresetek pedig egyaránt 12,5 százalékkal nõttek az elõzõ év azonos idõszakához viszonyítva.

2017 júniusában 297 300 forint volt a bruttó átlagkereset, de a nyár elsõ hónapjában a bruttó és a nettó átlagkereset is egyaránt 14,4 százalékkal nõtt az elõzõ év azonos idõszakához képest. A január–június közötti idõszakban is emelkedtek a keresetek: ha a bruttót nézzük, akkor átlagosan 290 300 forintot keresett egy magyar ember a nyár elején, ami 12,5 százalékos emelkedést jelent.

A KSH szerint a növekedésre a minimálbér és a garantált bérminimum 15, illetve 25 százalékos emelése, a költségvetési szféra egyes területeit, továbbá az állami közszolgáltató cégek dolgozóit érintõ keresetrendezések voltak hatással.
Átlag magyar vagy-e a kereseted alapján?

A Napi.hu részletesebb ismertetése szerint idén júniusban nemzetgazdasági szinten az átlagos nettó kereset családi kedvezmény nélkül 197 700 forint volt, a kedvezményt is figyelembe véve pedig 205 500 forintra becsülhetõ.

Az elsõ félévben a teljes munkaidõben alkalmazásban állók nemzetgazdasági szintû átlagos bruttó keresete – a legalább öt fõt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a megfigyelt nonprofit szervezeteknél – 290 300 forint volt.

A bruttó átlagkeresetek a pénzügyi, biztosítási tevékenység gazdasági ágban voltak a legmagasabbak (574 100 forint), a humán-egészségügyi, szociális ellátás területén a legalacsonyabbak (179 800 forint).

A fogyasztói árak elõzõ év azonos idõszakához mért 2,3 százalékos növekedése mellett a reálkereset 10 százalékkal emelkedett. A munkajövedelem pedig 12,2 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban.Link

Hozzászólások

116 #1 livia
- 2017-08-22 20:26
Lári-fári! No, persze, a sok ötmilliós fizetéseket is hozzáadva? Túl nagy a szakadék. Sokan keresnek milliók felett, és sokan keresnek átlag alatt. az átlagkereset ma szerintem reálisan kihúzva a csõbe húzókat, olyan átlagos bruttó 160000 ft. Sokan vannak még mindig munka nélkul, eszük ágában sincs dolgozni, a bank rögtön elvinné, õk már nem vonhatóak törvényesbe, sok a részmunkaidõs, no, errõl ennyit.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.36 másodperc
3,409,691 egyedi látogató