Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Veres: Bûnös, aki részt vesz a lombikbébi-programban

BelföldFilmajánló : Seven sisters.... Na, akkor "gondolkodjunk", hogy pont ezek a köcsögök nyegegnek, pedig tele placc zabi-cigánnyal és ki tudja miféle melléktermékkel. Jó lesz ez! A püspök szerint azoknak a pároknak, akik örökbe fogadnak, születni fog saját gyerekük is, mert felszabadul egy belsõ gát.

Néhány napja megírtuk: a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, Veres András gyõri megyéspüspök szokatlanul éles bírálatot fogalmazott meg a kormánnyal szemben, ami az MTI híradásából valamiért kimaradt. A gyõri megyéspüspök azt kritizálta, hogy a kabinet megnövelte a lombikbébi-program támogatását, noha szerinte a keresztény értékek ezen a téren mást diktálnak.

Veres csütörtökön a Magyar Nemzetnek adott interjút, amelyben elmondta: a katolikus egyház számára nem elfogadható a mesterséges megtermékenyítés. A lombikbébi-programmal az a baj, hogy nem a férfi és a nõ természetes kapcsolatában fogan meg az élet, ráadásul „pluszmegfoganások” is történnek, a többi embriót pedig lefagyasztják és félreteszik, vagy elpusztítják.

A püspök azt mondta, egy lelkipásztor soha nem tanácsolhatja egy családnak, amelynek nem lehet gyermeke, hogy vegyen részt a lombikbébi-programban.

Az, hogy lelkipásztori segítséget ad a házaspárnak az állapota elfogadásához, egy másik kérdés

– tette hozzá. Elmondta: több évtizedes lelkipásztori szolgálata során azt tapasztalta, hogy „steril házaspároknak”, miután elfogadták a javaslatát, hogy fogadjanak örökbe gyermeket, egy-két éven belül megszületett a saját gyermekük. „Az látszik, hogy a gyermek gondozása által felszabadul egy belsõ gát, amely lehetõvé teszi, hogy gyermekük születhessen” – magyarázta Veres.

Szerinte azok a katolikus párok, akik részt vettek a lombikbébi-programban, a legtöbben tudatlanságból tették. Arra a kérdésre, hogy bûnt követ-e el, aki részt vesz a programban, azt felelte: „Attól függõen, hogy mennyire volt tudatos részérõl a döntés, ennek mértékében a bûne súlyosabb vagy kevésbé súlyos”.
Link

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.28 másodperc
3,391,484 egyedi látogató