Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Az amerikai külügynek nem tetszik Netanjahu tanácsadójának stílusa

KülföldNyugtalanítónak és sértõnek nevezte az amerikai külügyminisztérium szóvivõje csütörtökön azt, hogy az izraeli kormányfõ új médiatanácsadója antiszemitizmussal vádolta meg Barack Obama elnököt, és azt állította, hogy John Kerry külügyminiszter szellemi képességei egy 12 éves gyermekével egyenlõk.
John Kirby, az amerikai diplomáciai tárca szóvivõje közölte, hogy a minisztérium felvette a kapcsolatot Benjámin Netanjahu miniszterelnökkel, aki közölte, hogy a jövõ héten esedékes washingtoni amerikai-izraeli csúcsot követõen "felül fogja vizsgálni" Ran Barac kinevezését.

Az egymással hûvös viszonyban álló Obama és Netanjahu elõször találkozik majd azt követõen, hogy Izrael heves ellenzésének dacára júliusban megállapodás született a "hatok" (az ENSZ Biztonsági Tanácsának állandó tagjai és Németország) valamint Teherán között az iráni nukleáris program korlátozásáról és az Iránt sújtó nemzetközi szankciók enyhítésérõl.
A nemrég még igen szívélyes kapcsolatok kezdenek elhidegülni. Kattintson a képekért!

"Úgy gondoljuk, hogy (Baracnak) az amerikai tisztségviselõkkel - köztük az elnökkel és Kerry külügyminiszterrel - kapcsolatos megjegyzései nyugtalanítóak. Nyilvánvalóan elvárjuk minden országtól, fõleg a legközelebbi szövetségeseinktõl, hogy tisztelettel és az igazságnak megfelelõen nyilatkozzanak vezetõ amerikai kormányzati tisztségviselõkrõl" - jelentette ki Kirby.

Az Izrael hírnevének javításával szerdán megbízott Baracnak a közösségi médiában és egy cikkben megjelent minõsítései már a kinevezését megelõzõen ismertek voltak. A 42 éves filozófiatanár ezekért Netanjahutól telefonon és közleményben is bocsánatot kért. A kormányfõ elhatárolódott a botrányos megjegyzésektõl, de értésre adta, hogy a kinevezés érvényben marad.

Josh Earnest, a Fehér Ház szóvivõje üdvözölte Barac bocsánatkérését, és leszögezte, hogy ezek a minõsítések nem fogják meggátolni Obamát és Netanjahut abban, hogy elõmozdítsák a két ország kölcsönös érdekeit. Diplomatikus megjegyezést tett ugyanakkor arra, hogy az izraeli miniszterelnök maga válogatja meg, ki szolgálhat a kormányában, és ki képviseli õt és országát.Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2015-11-06 19:22
Ezer állítólagos rasszista nevét közölte az Anonymous
-
Az Anonymous hackercsoport listáján olyanok szerepelnek, akik az aktivisták szerint a fajgyûlölõ titkos szervezet, a Ku Klux Klán szimpatizánsai.
http://vs.hu/koze...paign=main
21 #2 multifilter
- 2015-11-06 19:40
postaimre.net/images/huhwau.jpg

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.40 másodperc
4,462,227 egyedi látogató