Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Mazsihisz-elnök: nem zsidó érdekeket szolgáltak a zsidó kommunisták

BelföldJahvé választott csürhéjének a dolga az emberiség nyomorbadöngetése és a tiszta vér összemocskolása. Hogy ezt kommunista, kapitalista, hedonista, liberálbuzi, vagy naci-onalista-fasiszta maszkban teszi, vagy mindet egyszerre, kit érdekel már? El kell taposni az utolsó fattyat is, mindörökre! „Milyen következtetések levonását teszi lehetõvé az, hogy a magyar kommunisták között valóban sokan voltak a zsidók? Szolgált-e bármely »kommunista« uralom, akár az 1919-es, akár az 1948, majd az 1956 utáni korszak bármilyen értelemben »zsidónak« tekinthetõ érdekeket?” Heisler András, a Mazsihisz elnöke a csütörtöki Heti Válaszban teszi fel ezeket a kérdéseket, és meg is felel rájuk.

„Szokás mondani, hogy Magyarországon a zsidók mindig a politikai baloldalra pozicionálják magukat. A zsidók az európai képzeletben sokáig a mindenkori idegen emblematikus megtestesítõi voltak. Ezért minden, akár jobb-, akár baloldalról kezdeményezett idegenellenes propagandakampány, közéleti vagy politikai akció érzékenyen érinti a zsidó közösség tagjait” – fogalmaz az 1947. augusztus 31-i, tömeges csaláson alapuló „kékcédulás” választások 70. évfordulóján Heisler András a Heti Válaszban megjelent publicisztikájában.

A Mazsihisz elnöke írásában azt latolgatja: „Milyen következtetések levonását teszi lehetõvé az, hogy a magyar kommunisták között valóban sokan voltak a zsidók? Szolgált-e bármely »kommunista« uralom, akár az 1919-es, akár az 1948, majd az 1956 utáni korszak bármilyen értelemben »zsidónak« tekinthetõ érdekeket?”

Miközben a szerzõ leszögezi: a zsidó származású résztvevõk valóban „felülreprezentáltak minden felszabadító, az igazságtalan világot igazságossal, az egyenlõtlenséget egyenlõséggel felváltani szándékozó mozgalomban”, úgy véli, ez a tény önmagában, árnyalás nélkül jóformán semmit sem jelent.És hogy Heisler András szerint miért is nem szabad egy kalap alá venni a XX. században így vagy úgy közszerepet játszó zsidókat, arról további részletek a szeptember 7-i Heti Válaszban, mely a Digitalstandon is megvásárolható.
Link

Hozzászólások

116 #1 livia
- 2017-09-06 21:52
No, a tények önmagukért beszélnek, no, meg a nevek is, nincs itt mit mellébeszélni. Szépíteni lehet, de fölösleges. No, inkább a zsidóságnak illene magába mélyednie történelmileg, aztán nem ártana bocsánatot kérnie az õt eltartó társadalomtól. Nem kéne folyton siránkozni. Jó, ebbõl most jól megélnek, no, de tovább? Meddig még?

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.35 másodperc
3,405,598 egyedi látogató