Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Megkezdõdött a magyar-kazah kincstári együttmûködés

BelföldEmlékeztek még, mikor szegedi csanád felvette "hivatalosan" a kapcsolatot a kazahokkal? Micsa biznisz ez, nemde? Azért ettõl mér sokkal jobban érezzük magunkat. Egybõl visszatért az önbecsülésünk, nem? Shalom! A magyar-kazah kincstári együttmûködés konkrét irányairól tárgyaltak kazah és magyar szakemberek Budapesten - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

A kincstári rendszerek fejlesztési lehetõségeirõl, a jó gyakorlatok megosztásáról, a költségvetés tervezését és végrehajtását támogató információs rendszerek tapasztalatairól esett szó a találkozón, amely Dancsó József, a Magyar Államkincstár elnöke szerint az elsõ fontos lépés ahhoz, hogy a magyar és a kazah kincstári rendszer képviselõi kijelöljék az együttmûködés konkrét irányait.

Berczik Ábel kincstárért felelõs helyettes államtitkár a közlemény szerint a megbeszélésen hangsúlyozta, hogy az állami pénzügyek modern, a jelen kihívásainak megfelelni képes információs rendszere elengedhetetlen a költségvetési politika megvalósításához. A magyar kormány kész megosztani a kincstári rendszer sikeres mûködtetésében szerzett tapasztalatait – tette hozzá.

Nikoletti Antal nemzetközi gazdasági kapcsolatokért és fenntartható gazdaságfejlesztésért felelõs helyettes államtitkár kiemelte: a magyar-kazah gazdasági kapcsolatok erõsödését jelzi, hogy az év elsõ felében a kereskedelmi forgalom összességében több mint háromszorosára növekedett.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2017-09-08 08:15
[url] https://444.hu/2017/09/08/levaltottak-a-mongol-miniszterelnokot[/url]

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.33 másodperc
3,406,242 egyedi látogató